Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НЕ РАЗБИРАМ! Какво им е на джиповете под 7000 лв????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: НЕ РАЗБИРАМ! Какво им е на джиповете под 7000 лв????

От цялата тема ми стана ясно само едно: Аз нищо не разбирам от джипове, още по-малко от Grand-ове. Писах на Дядо Владо, дано се навие човека да ми помогне. Иначе аз ако ги избирам по хубост може и да се опаря здраво. Аз като прочета нещо такова и ми е трудно да повярвам, че е кенеф:

"ДЖИПЪТ Е КАТО НОВ, РЕАЛНИ КМ, 2. 7 CRD 163 кс Common-rail Мотор на Мерцедес с Верига, LIMITED - най-луксозно изпълнение, Нови ГУМИ, Нов внос от района на Тоскана. Единствен предишен собственик. Безупречно техническо състояние, 4x4 QUADRA DRIVE - Бързи и бавни с Блокаж на диференциала, 5-степенен Автоматик със Спортен режим, Скорости от волана, Ел. Седалки с памет, Двузонов Климатроник, Автом. затъмняване на огледалата, Соларни стъкла, CD CHANGER - 6 диска, DVD PIONEER, Сервотроник, Кожен Спортен волан, Черен Кожен салон с лумбална опора, Ел. Прибиране на огледалата, Подгряване на огледалата, Затъмнени стъкла, Апликаций Махагон, Всички ключове налични . . . Извършен преглед на техническото състояние. Гаранция при сервизиране на място, Прехвърлянето на собствеността на автомобила се извършва с фактура и е без нотариални такси. Може да бъде извършено във всеки един ден от седмицата . . . Възможен преглед във всеки оторизиран сервиз! . . . . Договаряне само при оглед и сериозен интерес! "

Благодаря на всички отзовали се. Ако Дядо Владо се съгласи с него ще ходя да избирам.

Коментар

Първоначално публикуван от Georgi_G Преглед на мнение
      А къде забравихте купените от представителството на марката, карани от един от топ мениджърите?
      Ей тук попаднахте на пълен т@ш@к - аз карам такава тарга - на Анганакис ( лека му пръст, познавах го лично) първата служебна кола в България, още е жива. Сузуки имам предвид.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
        6-7К си е напълно нормална сума пари за ЛК и дори джип в добро състояние (под добро с-ние разбирам, след покупката да е нужно само обслужване/консумативи и в най-лошия случай някакви незначителни ремонти)!
        Гледам си тукашен, ако се разходиш до Костинброд, до Дядо Владо имам (изнав) предвид, ще ти стане ясно колко още в най-лошия случай са някакви незначителни ремонти.
        В най-добрия случай - 5.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_georgiev Преглед на мнение
          От цялата тема ми стана ясно само едно: Аз нищо не разбирам от джипове, още по-малко от Grand-ове. Писах на Дядо Владо, дано се навие човека да ми помогне. Иначе аз ако ги избирам по хубост може и да се опаря здраво. Аз като прочета нещо такова и ми е трудно да повярвам, че е кенеф:

"ДЖИПЪТ Е КАТО НОВ, РЕАЛНИ КМ, 2. 7 CRD 163 кс Common-rail Мотор на Мерцедес с Верига, LIMITED - най-луксозно изпълнение, Нови ГУМИ, Нов внос от района на Тоскана. Единствен предишен собственик. Безупречно техническо състояние, 4x4 QUADRA DRIVE - Бързи и бавни с Блокаж на диференциала, 5-степенен Автоматик със Спортен режим, Скорости от волана, Ел. Седалки с памет, Двузонов Климатроник, Автом. затъмняване на огледалата, Соларни стъкла, CD CHANGER - 6 диска, DVD PIONEER, Сервотроник, Кожен Спортен волан, Черен Кожен салон с лумбална опора, Ел. Прибиране на огледалата, Подгряване на огледалата, Затъмнени стъкла, Апликаций Махагон, Всички ключове налични . . . Извършен преглед на техническото състояние. Гаранция при сервизиране на място, Прехвърлянето на собствеността на автомобила се извършва с фактура и е без нотариални такси. Може да бъде извършено във всеки един ден от седмицата . . . Възможен преглед във всеки оторизиран сервиз! . . . . Договаряне само при оглед и сериозен интерес! "

Благодаря на всички отзовали се. Ако Дядо Владо се съгласи с него ще ходя да избирам.
          Колега, верно, че понякога късмета е добър, но не трябва да се разчита само на това.
          Дано не ти се наложи да разбереш за какво ти говорим в темата по скъпия начин.

Успех с покупката, и после пиши какво си направил.
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

ДЖИПЪТ Е КАТО НОВ
            Аз пък като прочета такова, особено с главни букви и автоматично ми се досира, т.е. представям си кенеф. Я кажи колко са му "реалните километри" и коя година е тоя "като нов" гранд
            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

2003 г., на точно 157000 км))))))))

Коментар

Отпуснали са се малко с километрите. Сигурно 100 000 вече е много очебийно. Питай ги преди да отидеш какво означава "оторизиран сервиз" и дали може да го закараш където ти искаш. Ако ти кажат "работим само с този и този сервиз" бегай надалеко, пък ако ще да е Балканстар.
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Извинявайте,ама не издържах.
                  Качвам само една снимка-другите няма смисъл.

Джипа е нов внос от Австрия, последните 6 г. е каран 1 път в годината до Румъния, за участие на аматьорски състезания, през останалото време е стоял в гараж, предния диференциал и успокоителя на кормилната система са специално изпълнение, има прокарани допълнителни ел система и тръба за лебедка вътре в купето под задната седалка, има компресор за помпане на гумите. С изключение на някои тампони по окачването всичко друго е в добро състояние, до България е дошъл на собствен ход теглещ платформа с още един. С двата си оригинални ключа е. Външния и вътрешния вид са като за OFF ROAD, но със нови облицовки на пода и тавана, ще бъде в отличен вид. Може бартер за ремарке над 2 тона (може платформа), или по малък джип, (може и руски).
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:456.jpg
Прегледи:1
Размер:107.1 КБ
ID:5652435
                  Чувствам се силен-защото съм БЪЛГАРИН... Дан Колов
                  Ноевия ковчег е направен от любители.Професионалистите,са построили "Титаник".
                  0885 660 613

Коментар

Италианците нормално връткат 18 - 20 К за година, за 11-12 години няма начин да са само 157 К, пък и познавам доста, даже работя с тях, поддръжката им е тотално непозната.
                    За сметка на това в доста морги в северна Италия може да видиш коли с БГ регистрация, на собствениците на моргата имам (на в ) предвид.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Да бе те са го бутали на ръце от 2003 до сега пълен смях ,моите наблюдения са малолитражен/малък/автомобил за 10 год около 350000-400000,среден клас 400000-500000,висок клас лимузини около 600000-800000 до 900000, за джипове зависи какви между 300000-500000 км ,не се плашете от цифрите това го виждам като им оправям на търговците /одометъра/след това се зашива,пребоядисва вътрешно,слага се медовина/по горублянски добавка в маслото/и воала ,клиента се е набълбукал вече,това е самата действителност,та ако някой реши да купува каквото и да е да се обърне към доверен сервиз/лице/ да види автомобила.С диагостична апаратура и за евентуални скрити механични проблеми.
                      Персонален поздрав за всички в народното събрание /Господ да ви убие,Аллах да ви вземе,Чумата да ви тръшне,Синовете ви зетьове да ви доведат.АМИН/

Коментар

dodo_x, явно повечето което се вкарва е такова, а не, че няма и на 150-200 к пробег, ама така на джамбаза няма да му излезе сметката, защото трябва да я вземе на двойна цена и тук няма продаване, тъй като "същите" (ама само на вид) ще ги има на половината пари. Определено не всички на "запад" карат много. Аз не слизам от колата в буквалния смисъл и не мога на година да навъртя повече от 12 000 пробег. За 25, 30 к и то на кола взета за градско каране предимно, не знам как ще ги навърташ, ако работата ти не касае ежедневно каране насам натам. Ама пък всичките ли западняци въртят постоянно. И всички ли работят извън градовете, в които живеят. Естествено, че не. Просто нашите търгаши подбират много карани коли, за да има продаване после тук и затова при теб идват и на такъв пробег. Иначе не мисля, че няма доста и на пробег, като моя, но или не си ги продават или цената е много нагоре.
                        Последно редактирано от Dydo; 03-04-15, 22:44.
                        SUV

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
                          dodo_x, явно повечето което се вкарва е такова, а не, че няма и на 150-200 к пробег, ама така на джамбаза няма да му излезе сметката, защото трябва да я вземе на двойна цена и тук няма продаване, тъй като "същите" (ама само на вид) ще ги има на половината пари. Определено не всички на "запад" карат много. Аз не слизам от колата в буквалния смисъл и не мога на година да навъртя повече от 12 000 пробег. За 25, 30 к и то на кола взета за градско каране предимно, не знам как ще ги навърташ, ако работата ти не касае ежедневно каране насам натам. Ама пък всичките ли западняци въртят постоянно. И всички ли работят извън градовете, в които живеят. Естествено, че не. Просто нашите търгаши подбират много карани коли, за да има продаване после тук и затова при теб идват и на такъв пробег. Иначе не мисля, че няма доста и на пробег, като моя, но или не си ги продават или цената е много нагоре.
                          Колега, повече от 25 години не слизам от кола или мотор. Минавам 30-50км. на ден ако нямам работа, ако имам и някой друг ангажимент, може да направя и 100.
                          Събота, неделя разходки 150-200, а може и 300+. Разходка до Черноморието 1000+, отскачане до Гръцко 700+, и не е еднократно.
                          Сега отивам "на" Вакарел при Стария, ето ти още 100, а после ме чакат на няколко места в София.
                          Колко навъртам на година ? Не знам, а и не ме интересува, но ми е кеф да се разхождам.
                          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

За километрите можем само да фантазираме,няма твърдо правило,кой колко кара.Нито в чужбина,нито при нас.
                            НЕ НОВ внос също може да бъде интересен-аз,например,с личната си кола имам 2-5к км на година,през повечето време си стои пред къщата.Обаче пък мой близък(първи братовчед) имаше няколко години период,когато ВСЯКА седмица сменяхме маслото поради навъртяни км(8-8.5к),не е такси.Външно не може да се познае нищо по колата
                            Та,при избора,мое мнение,че трябва да се отхвърлят всякакви фантазии,търсене на логика и приказките за "късмет".Най-важното е внимание от човек с технически познания,обстоен и спокоен оглед без емоции,и много внимание към дребните детайли,най-вече те могат да издадат(ако има) прикритите,замаскирани щети.
                            А по цена да се търси състоянието-въобще не е добра идея.Очи,уши,внимание и определени познания.

Коментар

Джоу, аз не споря, че няма такива хора, които да навъртат по толкова - естествено, че има, даже и съм го казал в предното мнение. Смисълът бе друг, т.е. преобладаващото схващане е, че едва ли не на "запад" няма коли на по 10-15 г. и същевременно да са на по 150 к пробег., а даже и по-малко. Има разбира се, като аз просто ти дадох пример, че за да навърташ толкова километри, трябва или да си неангажиран човек и да обикаляш напред назад, или работата ти да е такава, че хем караш личната си кола, хем постоянно си в движение. Или пък ако живееш далеч от работата си. И съдейки по мен, а именно: човек който пътува до работа и обратно, ходи до магазина с кола, кара децата на училище с кола, един два пъти в месеца уйкенда да навъртя по 200 км., ако отида някъде или пък ако си остана в София да прескочим до някой МОЛ или някаква забава в града и това е. Лятото едни 1200 км. примерно до морето и другото както и да го смятам си излиза на около 12 000 пробег. И все едно, на "запад" никой да няма моят стереотип на ползване на автомобила. Не само, че има, а и доста хора предполагам са така, в БГ също. Като имаш предвид, че в момента сме с една кола и возя и жената на работа, като също я и взимам-на ден са ми около 16-18 км. Хайде 20 км. дори да ги кажем. Значи за да ходя на работа в месеца, са ми 22 работни дни х 20 км. на ден = 240 км., което на година прави 2880 км., хайде кажи ги 3000. Два пъти в месеца извън София, общо 400 км. средно + другите две оставащи уйкенда 100 дори да ги кажем, са общо 500 за целия месец х 12 месеца са 6000 + 3000 дето ходя на работа и т.н., прави 9000....+1200 навъртяни по морето и ето ти ги 12 к общо взето. То аз нямам и кога да ги направя тези 25-30 хиляди километри, дори и да искам. Аз твърдя, че много хора са така, макар навсякъде където и да искат да отидат, го правят с кола, но просто няма ниша, която да им остава да запълнят, за да навъртят толкова. И имай предвид, че това е при положение, че смятам само за една кола в семейството в момента. Когато сме имали повече, обикновено другата кола се кара от жена ми, която в 99% ходи само на работа с нея, уйкендите и почивките сме с по-голямата, която е и основна. Ами тя жената 3-4 к на година не може да направи. И мислиш ли, че и на "запад" няма такива коли, ползвани по този начин, които за 10 г. не само 150 к няма да са направили, а дори е съмнително и за 50 к. пробег. Идеята е, че такива коли има, ама или не се продават или ако се пуснат за продажба, цената е двойна от на цените, на които джамбазина купува от там, за да ги продава тук.
                              Освен ако някой не твърди, че ако няма да кара по 25-30 к. на година е безмислено да си купува кола и поради това все се купуват за да се юркат постоянно, което пък води до големия пробег, на който идват тук. Такова твърдение обаче според мен е несериозно. Както казах и по-горе, просто нашите купуват най-големите и евтини дъргели, поради което пък няма как да не са на много километри или пък със сериозен проблем. И от тук е нормално при колегата дето им оправя пробега да са такива наблюденията на малолитражките, средния клас и лимузините. Просто колите с по-малко пробег рядко се намират, а ако ги има са доста по-скъпи и никой няма файда да вкарва подобни автомобили.
                              И за да не ни обвини някой в спам, темата е възможни ли са съответните цени за читави автомобили. Ние просто си обсъждаме, как, кога и при какви обстоятелства това е възможно или не, т.е. по темата сме си
                              SUV

Коментар

Колега напълно съм съгласен с теб, само не и с това:

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
                                ... Значи за да ходя на работа в месеца, са ми 22 работни дни х 20 км. на ден = 240 км.,
                                леееко с 200км са от горе на месец и от там 2400 отгоре на година

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X