Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НЕ РАЗБИРАМ! Какво им е на джиповете под 7000 лв????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: НЕ РАЗБИРАМ! Какво им е на джиповете под 7000 лв????

Първоначално публикуван от ivan_georgiev Преглед на мнение
    Боголюб, не търся 3,1D, но очевидно това мога да си позволя. Много повече от 6000 лв. не мога да дам (все пак трябва да оставим и 2-3000 за последващи разходи). Живея в малък град (7000 жители) и въртя по 4,5 км на ден - вкъщи - детската градина - работа - детската градина - вкъщи. Колата ще се кара изключително и само градско. Не вярвам да не може да се намери кола дето като я пообслужиш и смениш туй онуий да не може да навърти 5000 км в следващите 3-4 години.
    Това не е подходящият раздел. Прочети в раздел Jeep десетките теми за проблеми с 3,1 TD на Jeep специално (щото на други коли си работел, казват, безпроблемно) и стой надалече от такова ! НЕ МОЖЕШ да си позволиш многобройните изненади, поднасяни от този мотор и то в малък град, където едва ли ще се намери кой да го поправя. И за 4,5 км. на ден в град, за какво ти е джип ? Улиците ли са в толкова трагично състояние или какво ?
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Улиците, че са трагични - кошмарни са! Правят воден цикъл - асфалт няма никъде. Освен това нима джиповете са запазени само за големия град? Ние в малките градове да не сме втора ръка хора?

Коментар

Имаше подобен казус с едно ауди А6 3.0тди от Монтанско... От къщи до кафето и обратно има-няма 1км на ден... и му се ЗАТИСНАЛ филтъра /ДПФ/... Какво да правиш... съдба...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Улиците, че са трагични - кошмарни са! Правят воден цикъл - асфалт няма никъде. Освен това нима джиповете са запазени само за големия град? Ние в малките градове да не сме втора ръка хора?
          Аз, противно на намеците на разни преждеписавши, никога не съм гледал на джип като средство за градско придвижване, нито на мерило за "първа или втора ръка хора". Първия си купих заради непочистването на снега в кварталите и по ски-курортите, заради лошите извънградски пътища и възможностите по-лесно да се ходи на риба, както и на места като Карадере напр., не че дълги години не съм го правил и с обикновена (но прежалена) лека кола. Имаше и момент на любопитство - защо аджеба ги "карат толкова много". Вторият беше емоционална покупка, писал съм.
          Ако не буксуваш всеки ден в кал или дълбок сняг по разкопаните улици (пък все някога би трябвало да ги оправят), една височка пътническа "баничарка" или ванче ще ти вършат много повече работа при много по-малки разходи.
          Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 06-04-15, 11:24.

Коментар

Ей сега ще дойде Търтея да ти обясни защо няма смисъл да обясняваш на жителя на малко селище че обективно не му трябва кола. По същата причина няма никакъв смисъл да му обясняваш че ще му е по-добре с друга кола а не с тая която си е наумил. Няма да му е по-добре.

Също няма да му е проблем с 3.1Д докато не тръгне на море с него. Тогава ще го опече, разбира се.

Прочее, в София не съществува никакъв проблем да живееш без кола. Говоря за широкия център и комплексите, другаде не съм живял. Лично аз съм го правил, последно преди около 5г и нямаше никаква интрига. Оттогава транспортът само се подобрява. Лично за мен целият ми автопарк е малко улеснение и малко играчка.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Ей сега ще дойде Търтея да ти обясни защо няма смисъл да обясняваш на жителя на малко селище че обективно не му трябва кола.
              ...
              Прочее, в София не съществува никакъв проблем да живееш без кола. Говоря за широкия център и комплексите
              На жителя на малко селище му трябва много повече кола, доколкото по-важните административни, образователни, медицински и т.н. услуги са изнесени в общинския или областен център, а обществен транспорт я има, я не. В София само теоретично не ти трябва кола, на практика, ако не живееш "до релса" (метро, трамвай с отделено трасе) си загинАл или харчиш като луд за таксита.

Коментар

Нда. Съвсем обективно му трябва кола. Просто причините са други.
                А я го опече, я не. Само трябва да не бърка жипа с магистрална бегачка и да си кара 90-100, и преди да го угаси да го остави да потрака 5 мин на празен ход и жми градо
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  В София само теоретично не ти трябва кола, на практика, ако не живееш "до релса" (метро, трамвай с отделено трасе) си загинАл или харчиш като луд за таксита.
                  Тази теория не само че съм я изпробвал на практика, ами и почти всеки ден си виждам шефа който ни книжка има, ни кола. Брат ми също, ама той е велосипеден талибан.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    ...Само трябва тва, онова, трето, ...
                    ... Кола която не мога да дам на тъщата без обяснения не е кола.

Коментар

Е то все по някое време ВИК ще се нaигрaят.
                      Плюс товa пътищaтa във 90% от по-мaлките нaселени местa сa песен, в срaвнение със София,Вaрнa,Бургaс.....
                      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Тази теория не само че съм я изпробвал на практика, ами и почти всеки ден си виждам шефа който ни книжка има, ни кола.
                        Шефът, ако не живее срещу оглавяваното от него ведомство, или го вози шофьор или си плаща за такси. Много хора така правят и даже се "абонират" за таксиджия, с когото са завързали познанство, например който не е турбо-чалгар и е със сносно чиста кола. Излиза по-евтино от кола + паркиране на някакъв паркинг (щото всекидневно паркиране в "зона" е хапсурт)

Коментар

Ако си мислиш,че ще береш някакви дивиденти точно в малкият град,защото караш голям джиб-мисля че си в грешка.По скоро ще станеш обект на омраза и завист,и нищо добро няма да последва от това.Най-малкото да ти го одерат с пирон...Този филм вече съм го играл.Лошото е,че в България никой не желае да му дават акъл-все едно да убедиш тийн,че не му трябва телефон за 1300 лв-обречена кауза.Немците са малко по-напред от нас и в преценката си,та те казват:Даваш пари,които нямаш,за да впечатлиш хора,които не харесваш.Не че Ханс не може да си купи 11-годишен Туарег за 7-8000 Евро,но той великодушно ги праща тук

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            ведомство...
                            Боголюбе, занасяш се и при случай ще ти го върна. Иначе да, имаме тука лют фен на Убер и дълбок познавач на всичките проблеми на жълтата зараза. Ползва и метрото при случай. Но не виждам да се е разорил от това, дълбоко съм убеден и че на мен колите ми излизат по-скъпо.

п.п. аз също не влизам доброволно в софийския център с кола. На работа ходя с метрото.

Коментар

... дълбоко съм убеден и че на мен колите ми излизат по-скъпо.

п.п. аз също не влизам доброволно в софийския център с кола. На работа ходя с метрото.
                              Излизат по-скъпо само с бакалската сметка: (2 лв. на ден за билети за градски транспорт, с карта още по-малко, около 200 работни дни + няколко пъти от зор-заман такси + 1-2 пъти на море или друга почивка със самолет дори) < (кола, части и поддръжка, данъци, застраховки, гориво в задръстванията, паркиране). Но предимствата да бръмнеш докъдето си поискаш във и извън града по всяко време на денонощието, произволна промяна на маршрута във всеки момент, пренасяне на различни количества багаж, независимост от времеви графици и маршрути на обществен превоз, както и от кефа на водачите му, всичко това в крайна сметка спестява много... ъ-ъ-ъ-ъ... време ( а пък Тime is money), то затова повечето хора си купуват коли, не е от "гъзария, за да сме модерни".

Коментар

... Кола която не мога да дам на тъщата без обяснения не е кола.
                                Важното е да изглежда, като нещастен случай.
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X