Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НЕ РАЗБИРАМ! Какво им е на джиповете под 7000 лв????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• НЕ РАЗБИРАМ! Какво им е на джиповете под 7000 лв????

Колеги, нов съм, изчетох много теми в този форум и не разбирам едно. Навсякъде и всеки говори едно и също - читав джип под 7000-8000 лв. няма. От месец насам чета доста обяви и постоянно излизат обяви за Jeep Grand Cherokee, Honda CR-V, Nissan X-trail и от тоя род обявени за "ПЕРФЕКТНИ", "ТОП СЪСТОЯНИЕ", "БЕЗ ЗАБЕЛЕЖКИ", "КАТО НОВ" и т.н. Цените са им 5000-6500 лв. Та въпросът ми е какво им има на тези джипове според вас? Ясно е, че има измамници, но не може всички в онези два сайта да са мошеници, нали? Има и по-евтини, които са със забележки, но аз питам за "перфектните"...
    Въпросът ми е сериозен, до дни мисля да купувам нова машина. Засега се оглеждам за Гранд Чероки WJ.

От: НЕ РАЗБИРАМ! Какво им е на джиповете под 7000 лв????

Освен черокито ,на другите как им викаш ?
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Ами сега ще ти кажа, за 7 000-7500 ще си намериш Гранд, че и с газова ще да е. Но оттам нататък може още 7к да излезе и ето = 10-14 000.
      Може и за 7 000 да го вземеш и да си пееш ( има и рима).
      Въпрос на късмет и гледна точка.
      За онези два сайта, може да направиш сравнение с autoscout24 и да се зачудиш, защо да го е.а в Германия, а вече и в Италия колите са по-скъпи от БГ.( по тази тема спорихме с колега ама нейсе)
      Сериозно. Не бързай, то мерака е сърбеж, ама джиповете няма да свършат.Прочети, интересувай, разгледай джипки на колеги, прецени на теб какво ти трябва, подръжка и консумативи, горива, и още и още.Аз карам само JEEP карал съм, и дай боже да карам. Мога да те посъветвам, това е комфортен, бърз, здрав,проходим и удобен JEEP. НО-
      Ако искаш Гранд, потърси Дядо Владо, отиди му на гости, пийте по кафе-безценно.Ако не,купувай утре един и пак при него-безценно ама буквално.
      П.П. Дето викаш по 6-7 000 има JEEP-ове, ама моя за 10 000 няма да го дам. Та така.
      Grand Cherokee WJ 4.7 V8
      Това е положението.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_georgiev Преглед на мнение
        Та въпросът ми е какво им има на тези джипове според вас? Ясно е, че има измамници, но не може всички в онези два сайта да са мошеници, нали? Има и по-евтини, които са със забележки, но аз питам за "перфектните"...
        А според теб дали е възможно автомобил на 10+ години да бъде в перфектно, топ състояние, уникат, като нов или всякакви там глупости, освен ако не са наляти 3х тази сума в него? След като си отговориш сам на този въпрос, ще си отговориш сам и на другите. Даже бих ти препоръчал да гледаш именно тези със забележките.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Цената за закупуване е нищо в сравнвение с последващото обслужване, застраховки, гуми и т.н. Това не важи само за джиповете или SUV-тата, а и за всяка друга кола.
          Много малко вероятно е някои да ти подари здрав WJ за 6500лв. За тези пари може да вземеш само добра база за развитие и то ако имаш късмет и търпение!

Казва ти го това не за да споря или нещо подобно, а за да имаш едно на ум, да не ти излезнат криви сметките!

Коментар

Не, бе, има читав джип за 7-8 000 лв, може и за по-малко да намериш, но и нова /фабрично/ кола като съм купувал съм имал проблеми и изненади, а какво трябва да се очаква от автомобил от миналия век. При марката джип /имал съм само 2 гранд чироки/ има някои специфики, които доста майстори не знаят, защото ги е мързяло да прочетат. И може вместо в мечтаната безпроблемна машина да седнеш в кошница с таралежи. От друга страна може и за 10 000 да си купиш лъснат кошник, това, че ще наринеш много пари не дава гаранция, че ще получиш качествена машина. Не искам да отчайвам никого, но при избора не е правилно да подходиш емоционално, за да няма малко радост и много мъка после.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Аз последните няколко месеца имам наблюдение над "джипки" и цени, та на въпроса.

Нов внос за тези пари читав НИКОГА защото джамбазина храни семейство от което произлиза че трябва да има някаква печалба от тази кола под 300 кинта нема начин да се хване на хорото. И за да ти свали някоя пара и да си щастлив означава поне 700 кинта от обявената цена са печалба и "търговска отстъпка". Това е ш...ан джип и тежи, с две думи докарването му със стандартните платформи почти винаги води до претоварване или до групаж със смарт от там и цената за транспорт няма как да е по малко от 400 евра. за близки дестинаци като италия (масова с големи автовози) или Австрия, северна Германия или недай си боже Холандия.... малиии дублираш цената. На самоход цената не е по различна. Но джипките които могат да дойдат на самоход са в друг ценови клас..

Сега от тези 7000 да извадим горепосочените разходи оптимистичен вариант 7000-700лв-800лв = 5500 или 2750 евра. И това е без едни задължителни 100 кинта под формата на пудрене и подмяна на детайли с цел докарване на някакъв изглед. Сега приемаме че нашия джамбазин ползва големи отстъпки като "търговец" и я е взел колата с голяма промоция с две думи джипа е бил обявен някаде из "европата" на 3200 евро, хайде да разгледаме всякакви малки обяви какво се намира като грандчероки WJ или рейндж в години около 2000-2003-та. и да помислим как се случва?

Просто този оптимистичен сценарий е НЕВЪЗМОЖЕН цените започват с около 1500 евра нагоре. за нещо приличащо на джиБ, а не на скрап. така че за тези пари само от "изгорял" БГ собственик... който е прежалил вкараните досега пари в него. За жалост такива май са малко.

П.С. ако вкараме в уравнението и реалните километри..... чак не ми се приказва...
              П.С.2. Вярно че в Европа чувствително се е увеличила продължителността на живота и че Бабите пенсионерки с техните пенсии си сменят редовно колите, ама как всичките ни коли нов внос са от Баби си нямам на представа
              Последно редактирано от manta2005; 01-04-15, 09:36.

Коментар

Нищо им няма на тези под 7000 - нито двигателя, нито скоростите, нито дифове, нищо.
                С една дума - нищо им го няма.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от manta2005 Преглед на мнение
                  .....
                  П.С.2. Вярно че в Европа чувствително се е увеличила продължителността на живота и че Бабите пенсионерки с техните пенсии си сменят редовно колите, ама как всичките ни коли нов внос са от Баби си нямам на представа ...
                  С всичко останало съм съгласен , но с това последното , цитираното ( понеже въпросът е принципен и се отнася за всички леки коли , не само джипките ) , не съм .

Голяма част от "секънд хендс" - нов внос вече не са коли на баби , дето ги държат в гаража , понеже стареца се е гътнал непосредствено след навъртане на традиционните 135 000 км. с БМВ- седмица , или Бенц 320 CDI , примерно.

Колите вече са експлоатирани от "една майка дето е ходила единствено до детската градина , да си кара детето" .

... а останалите коли ( пак на 135 000 км. ) са ( разбира се ! ) от първи собственик , на който сервизната книжка ( акуратно и свежо попълнена и "доказваща" безупречна поддръжка през целия срок на експлоатация) съвсем случайно ( автоджамбазина няма пръст в това) е пъхната в жабката
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

А къде забравихте купените от представителството на марката, карани от един от топ мениджърите?

Коментар

WJ за под 7000, нов внос със сигурност ще е кошник. Друг е въпроса ако е с десен волан, но предполагам не търсиш такъв.
                      Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Първоначално публикуван от valkiller Преглед на мнение
                        WJ за под 7000, нов внос със сигурност ще е кошник. Друг е въпроса ако е с десен волан, но предполагам не търсиш такъв.
                        Вече и в УК, понеже все пак живея от време на време тук , ситуацията е различна.

Вече е тагаво, няма евтини а пък транспорта 600 пундета смятай ги отделно евтините са нагоре към Манчестър но пък и там транспорта е друг.

Като цяло от УК може и да се натамани нещо на читаво на цена НО без печалба на джамбазина

Коментар

Всичко написано до тук от колегите, колкото и някои постове да си противоречат с други, е вярно, но и аз

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                          бих ти препоръчал да гледаш именно тези със забележките.
                          и за 5-6-7000 е по-добре регистрирана и от собственик, за да си предвидиш веднага 2-3000 за обслужване, евентуално гуми, и други дреболии,
                          а не лъскава и "перфектна" "нов внос" "само с дребни външни забележки", и после 5-6000 да не ти стигнат, а ще имаш и 4-500лв. за регистрация.

Ако става въпрос за 15-20000 влизаме в друга ценова категория и нещата стават малко по-различни, но това е дискусия за друга тема.
                          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_georgiev Преглед на мнение
                            Колеги, нов съм, изчетох много теми в този форум и не разбирам едно. Навсякъде и всеки говори едно и също - читав джип под 7000-8000 лв. няма. ......... .......Въпросът ми е сериозен, до дни мисля да купувам нова машина. Засега се оглеждам за Гранд Чероки WJ.
                            Има колега, но по-старички. И тъй като си посочил, че си оглеждал Нисан Екс Трейл (чието производство започва 2001 г.), както и, че харесваш Гранд Чероки WJ, то очевидно колегите са дали мнение за "джипки" около 2000 г. и нагоре. Ако имаш предвид след 2000-2001 г., наистина за 6-7 бона шанса да вземеш що годе читав автомобил от посочените от теб, е почти нулев. За ГЧ 100% няма да намериш добър до 7000 лв. Иначе изпадат обяви и обикновено са 3.1 дизеловия двигател.............който както упоменаха някои колеги, е каран малко от мениджър на фирма, поради което не са жалени пари и средства за поддръжка , но го е продал, защото за имидж си е взел нещо по-ново
                            SUV

Коментар

Първоначално публикуван от manta2005 Преглед на мнение
                              ............ хайде да разгледаме всякакви малки обяви какво се намира като грандчероки WJ или рейндж в години около 2000-2003-та. и да помислим как се случва?

.....

)
                              Аз знам как се случва, виждал съм с очите си Минава джамбазина през плаца с колите за продаване по най-прекия път и отива "отзад" където са нахвърляни тези които нямат продаване и не са в движение. Разглежда, после вади арабелата от бараката, води го и пита "това за колко пари ще излезе от тук на ход?" - стискат ръцете и след 2 часа с общи усилия засилват кошницата към България. Платената цена е за тези 2 часа и някоя резервна част втора употреба, не за колата. Така се връзва сметката с новия внос. Големия проблем е, че заради тази практика дори най-съвестния и мераклия търговец не може да си позволи да купи кола, която е била за продаване, защото тук ще трябва да я пусне на двойна или тройна цена... и колкото и да е добра никой няма да му я купи. По тази причина (според мен) купуването на нов внос тук не е въпрос на късмет, просто няма от къде да се вземе този късмет...
                              Technical Rescue Direct - life lies in courage
                              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X