Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет относно Frontera B,Pajero или Grand vitara

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет относно Frontera B,Pajero или Grand vitara

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение

Скрапа от преди съм забелязал за мнението му относно всички марки,като май ТЛК само са му симпатични...но наистина искам хора,които имат да кажат или поне такива,които имат наблюдение.Като цяло май крайния избор все повече клони към фронтера,като дизел е желателно,не толкова задължително.
    За да имам мнение, имам база за сравнение. Доста от автомобилите съм притежавал. В момента имам четити джипа, които поддържам сам, покрай тях и други на приятели без да опищявам цял форум , та мислим дека знам нещо.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Защо всяка тема относно съвет за нещо се превръща в спор който не е полезен за никой?Не може ли просто всеки да си даде мнението за конкретното питане,пък автора да си предценява.Естествено че ще има едни доволни от нещо и други не,и на база броя доволни и недоволни човек може да предцени на къде накланят везните.

Коментар

Ей, колеги, и аз имам тая дилема.
        Имам руски джип Уаз 469, ама вече ми се иска да го сменя с нещо по съвременно. При положение, че до сега съм карал Уаз се сещате, че всичко след 90 година с хидравлика и серво за мен е "ново". Та умувам на къде да се насоча като марка.
        Бюджета не е голям до 3 бона ма и претенциите ми са скромни.
        Да е проходим по черни пътища, да е бензин (заради алтернативното гориво, ма тва не е задължително условие) и да е по грубоватичък, че да може да се товари. Тия лъскавичките с аеродинамичните формици, ни са ми по джоба, ни са за в гората, ни са джипове.

Коментар

Първоначално публикуван от Бончев Преглед на мнение
          Ей, колеги, и аз имам тая дилема.
          Имам руски джип Уаз 469, ама вече ми се иска да го сменя с нещо по съвременно. При положение, че до сега съм карал Уаз се сещате, че всичко след 90 година с хидравлика и серво за мен е "ново". Та умувам на къде да се насоча като марка.
          Бюджета не е голям до 3 бона ма и претенциите ми са скромни.
          Да е проходим по черни пътища, да е бензин (заради алтернативното гориво, ма тва не е задължително условие) и да е по грубоватичък, че да може да се товари. Тия лъскавичките с аеродинамичните формици, ни са ми по джоба, ни са за в гората, ни са джипове.
          Така зададен въпроса има много неизвестни..., но нещо ми подсказва че твоята джипка ще е КИЯ , колегата Пенчо е твоя човек

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
            Така зададен въпроса има много неизвестни..., но нещо ми подсказва че твоята джипка ще е КИЯ , колегата Пенчо е твоя човек
            Za 3К трудно ще се намери читава.
            Но бих помогнал при оглед на конкретни екземпляри.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Загледай и нЕкой Спортидж.
              Оказаха се корави машини с еФтина поддръжка.
              Щом питаш за евтина поддръжка, това е твоят избор.

Само ще ти цитирам цени на части:

Преди две седмици сменях преден носач на моята. Неоригинален, но произведен в Корея - 80 лв. Но понеже от фирмата бяха обавили примоция, та ми легна на 60 кинта. Питай колко струва такъв носач за Гранд Витара ...

Дебитомер за бензинка - 105 лв. Помпа за съединител - 30 лв горна и 60 лв долна. Съединител комплект - под 250 лв. Виско + перка за радиатора - 140 лв

Има дебело, здраво шаси. Дизелът 2,0 ТДИ е същия като на Гранд Витара - RF моторът на Мазда. Оригиналните гуми са малки, но Янко от Ямбол натъпка 225/90R15 без никакъв лифт. Сиромашки лифт става със задни пружини и амортисьори от Опел Омега, а отпред с подложки правени на струг.

Освен това е сравнително лека - около 1500 кила. За разлика от Фронтера, Паджеро и Терано.

Има къса, дълга база, както и версия Гранд, която е със доста приличен багажник. Прилични екземпляри се намират за 4500-5000 лв след 2000г.

Давам глас и за Терано 2,7 ТДИ, заради здравия чугунен двигател и дебелите му железа.
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                Щом питаш за евтина поддръжка, това е твоят избор.
                Аз не питам!!Щото знам.

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
                  Благодаря за съвета,ще ги разгледам,но моделите с десен волан не ги гледам.Нещо не ме грабват
                  Нямате място в пощата.
                  Последно редактирано от svjokera; 28-11-14, 13:29.
                  Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
                  Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
                  Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
                  Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Аз подкрепям напълно булет_пк

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                      Не разбрах само къде е проходимоста на кията как се товари кия?
                      Човека иска работно магаре а не лека количка.
                      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                        Не разбрах само къде е проходимоста на кията как се товари кия?
                        Човека иска работно магаре а не лека количка.
                        Леките коли от одавна не ги правят на шаси, не са Парт тайм и нямат бавни.

Проходимостта и евтината поддръжка стоят различни полюси. Проходимост на Кията се докарва с наливането на парички, време и акъл. Но то така е при всеки джип. Но с 300-400 лв за лифт плюс гумите става много прилична машинка. Като си остават едни 300 кила по-малко от на батковците. С тия парички и товароносимостта се оправя (там проблема е в задните пружини).

За ходене до вилата и до нивите (подчертавам ДО, а не ПРЕЗ) и в стандартен вид си става.

Все си мисля, че за 5000 лв не може да се вземе читаво, неръждиво, дълго Паджеро, Терано или Гранд Витара с ляв волан. Пък и аз само давам идея. Да се качи, да покара една такава, пък като не му хареса - да гледа друго.
                        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Кията е на порядък по-кола от Фронтерата. Несравнимо по-здрава е, частите са евтини и откриваеми. Те също си имат някои болежки, но като цяло е значително по-читава.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            Кията е на порядък по-кола от Фронтерата. Несравнимо по-здрава е, частите са евтини и откриваеми. Те също си имат някои болежки, но като цяло е значително по-читава.
                            За частите не мога да твърдя нищо, защото за Кия не съм търсил - за Фронтера наистина е малко по сложно (предимно едро-габаритните и по екстериора) обаче, че Киата е по-кола от Фронтерата искрено ме развесели
                            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Имам някаква база за сравнение и въз основа на нея твърдя това, което твърдя. Лично аз не харесвам нито една от двете, но ако трябва да избирам само между тях - категорично корейката.
                              Фронтерата е сред най-неоправданите коли изобщо. Това, което дава и това, което иска са в сериозен дисбаланс.

Коментар

На мен за 3 години Фронтерата само ми е давала.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X