Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет относно Frontera B,Pajero или Grand vitara

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет относно Frontera B,Pajero или Grand vitara

Е да ама като не достигат знаците за тойота,гледаме друго.Та по въпроса ми за дискавъри,рейндж и чероки какво правим ?
    Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
    feikot@abv.bg
    Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Ще се видиш в приключение и с трите, но лично на мен ми, Дискавърито ми се струва най-приемливо. Все пак бих огледал за бензиново/газ Пахеро 2, ако безпроблемността ти е важна.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Ще се видиш в приключение и с трите, но лично на мен ми, Дискавърито ми се струва най-приемливо. Все пак бих огледал за бензиново/газ Пахеро 2, ако безпроблемността ти е важна.
        И за "хубаво" такова Пахеро нема да му стигнат финикийските знаци. По мои наблюдения, 3.5 суперселект и автомат, почват откъде 8 000 BGN . И автоджамбазите явно вече четат Форума!
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Тема за Мазда Трибют:

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=6655
          Пътят е целта.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
            И за "хубаво" такова Пахеро нема да му стигнат финикийските знаци. По мои наблюдения, 3.5 суперселект и автомат, почват откъде 8 000 BGN . И автоджамбазите явно вече четат Форума!
            Не е необходимо да е 3.5.
            3.0 мисля че го урежда. Понеже имам все още и такова, мога да кажа че е наистина безпроблемна и здрава кола. Освен това се намират сравнително евтино.
            Дори да има забележки, Паджерото рядко изпада в състояние на неработоспособност. Даже синът ми още не може да го убие. Разходът на газ при мен варира от 14 до 18/100 с автомат.
            Отделно имат заводски блокаж на задния диференциал. Суперселектът е много голяма екстра за кола, която се кара и по пътя.
            Гледа се предимно доколко е гнило. Бензиновите агрегати на Мастурбиши, по правило търпят доста извращения. Поддръжката е несравнимо по-рядка и евтина от Фронтера.
            За Маздата не знам - не съм имал допир до този модел, въпреки че за останалите МАзди, които съм карал, мога да кажа само добро. Притеснява ме роднинството с Форд. Последната полюция на марката с която имах допир беше Експлорър - нема такова извращение...
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Гледам че рейнджовете имат някакви въздушни окачвания-ерго проблеми...а и ми се струва,че ще гори повече от диското. Не знам нищо за двигатели и проблемни агрегати,като да речем виско муфата на фрилендъра.Дискавърито има ли детски болести някакви,има ли проблемни възли и т.н. и какво да гледам.Да речем този модел http://www.cars.bg/c963821
              feikot@abv.bg
              Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

У тая обява нема една верна приказка, бегай далече.
                Из "Златния телец"

Коментар

Добре,и да не е този,по принцип-парт тайм ли е,блокаж на централен/заден има ли,такива подробности ме интересуват,кой мотор да гледам,добър ли е 2.5... изобщо добър избор ли е или да не го гледам
                  feikot@abv.bg
                  Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
                    Добре,и да не е този,по принцип-парт тайм ли е,блокаж на централен/заден има ли,такива подробности ме интересуват,кой мотор да гледам,добър ли е 2.5... изобщо добър избор ли е или да не го гледам
                    1. Всичкото Диско 1 е фул тайм с ръчен блокаж на заздатката
                    2. Няма фабричен блокаж на мостовете, няма тракшън контрол
                    3. Дизеловия мотор е един - 2.5 TDI, до 94 г е по-старата модификация - 200 TDI, след 94 - 300 TDI. Кой е по-добър се спори, разликите са малки, и двата мотора са сред най-добрите дизели на пазара. Очаквай разход към 9/100 за ръчка.
                    4. Могат да страдат от раздатки и скоростни кутии. И други по-дребни проблеми.
                    5. Дали е добъ вариант зависи от много неща.

Коментар

9/100 е поносим за такава кола.За дискавъри 2 важат ли същите подробности и 1 или 2 е по-добрия за работен. Бензиновите да не ги гледаме,така ли ?
                      feikot@abv.bg
                      Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Дискавъри 94 - 98 с 300тди, ръчна скоростна и блокаж на МОД. На задния диф ако няма, може да се прежалиш и да му сложиш. Този модел може да се каже, че е без електроника за разлика от Д2 след 1999. Лично аз като порасна ще си търся нещо такова.
                        Из "Златния телец"

Коментар

http://www.cars.bg/c659402 Това ? Като изключим,че е във Варна и аз от Казанлък да отида до там е вероятно само ако цената е 1000 надолу,добър екземпляр ли е ? С ръждата между другото как се справят тия английски творения ? Аз май изцяло се ориентирах към дискавърито...нещо все ме кара да си мисля,че е по-добре от фронтерата,макар,че и тя ми е на сърце
                          feikot@abv.bg
                          Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Това е с ТД 5 двигател.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Не е ли добър,гледам,че тия по-новите са с такъв само? А конкретно за тая обява нещо ?
                              feikot@abv.bg
                              Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Ще си позволя да те цитирам от първия пост:
                                Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
                                Предназначението на джипа е да се ходи до вилата (по възможностите и на някои леки коли е пътя),тъй като се занимавам и със земеделие,да си ходя по нивите и да мога да го товаря с помпи,генератори и маркучи примерно.Имам и ремарке,което прави късата база способна на тези изисквания.И като евридейка защото пътувам по 15 км. всеки ден от едно село в балкана до Казанлък,да ходя на работа,като пътя често не се чисти зимата...абе искам да е проходима.
                                Докарването на Диско 2 до състояние да се справя надеждно с цитираното, дори ако случайно нацелиш читав екземпляр на пазара (за 7к гарантирано не е читав), има стойност съизмерима с покупната цена.
                                Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X