Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Audi A4 quattro или BMW 330DX?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Audi A4 quattro или BMW 330DX?

ittso - Колега, явно не си ме разбрал точно, посочи ми един нов автомобил който да има качествени материали а не абсолютен рециклаж. Дори в скъпия клас автомобили отваряйки вратата се вижда пластмасата. Кажи ми честно с ръка на сърцето дали някой автомобил от новите ще изкара точно толкова колкото някой произведен през 80-90 години? Според мен няма никакъв шанс!
    kiki.t - Обясни ми защо защото аз явно не мога да разбера защо е нужно да се усложнява все повече една конструкция, а както знаем колкото по сложно толкова по голям риск от грешка по системата.
    Който оцелее ще закусва!

Коментар

Въпросът не е еднозначен. Освен от спомените за "доброто старо време", се определя и от пазара. Кажи с ръка на сърцето, ако имаш възможността, да сменяш автомобила след като му изтече гаранцията, колко възрастен автомобил би карал? Въпросът изключва тръпката по ретро машините. Говорим за автомобил за ежедневна употреба.

Дъртаняните също не са безгрешни. Не сещам за всичките им недоразумения, но да започнем с изпечените моторни инсталации на част от бензиновите W124. Давам го за пример, защото не се сещам за друг автомобил, на подобна възраст, с подобен проблем. Поне не и толкова ярко изявен и в такива мащаби. А проблемът далеч не е козметичен.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от БИЖО БИЖЕВ Преглед на мнение
        ittso - Колега, явно не си ме разбрал точно, посочи ми един нов автомобил който да има качествени материали а не абсолютен рециклаж. Дори в скъпия клас автомобили отваряйки вратата се вижда пластмасата. Кажи ми честно с ръка на сърцето дали някой автомобил от новите ще изкара точно толкова колкото някой произведен през 80-90 години? Според мен няма никакъв шанс!
        kiki.t - Обясни ми защо защото аз явно не мога да разбера защо е нужно да се усложнява все повече една конструкция, а както знаем колкото по сложно толкова по голям риск от грешка по системата.
        За да може да отговори на съвременните изисквания. То най просто е с волска каруца. Конкретно за качване на цялата комуникация на кан шина - това е опростяване, не усложняване. Нема пускаш жици до всяко отделно копченце и лампичка. Да не говорим за допълнителните възможности които дава. БМВ отидоха още по далеч - цялата комуникация между контролерите е по оптично влакно - flex-ray. Вместо снопове жици със стотици окисляващи се клеми - 1 оптичен кабел. Кое е по добре ??
        0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
        Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
        Суперскан България www.decbg.com
        Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
          За да може да отговори на съвременните изисквания. То най просто е с волска каруца. Конкретно за качване на цялата комуникация на кан шина - това е опростяване, не усложняване. Нема пускаш жици до всяко отделно копченце и лампичка. Да не говорим за допълнителните възможности които дава. БМВ отидоха още по далеч - цялата комуникация между контролерите е по оптично влакно - flex-ray. Вместо снопове жици със стотици окисляващи се клеми - 1 оптичен кабел. Кое е по добре ??

Което е ремонтно пригодно , почти 50/60% имат поялник в къщи ,а как каза че се запоява оптичен кабел ?
          Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

С оптичен поялник.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
              Вместо снопове жици със стотици окисляващи се клеми - 1 оптичен кабел. Кое е по добре ??
              Естествено, че жиците. Мене ми не требе космическа совалка, а кола, чиито електроремонт да се основава на два вида клещи, изолирбанд, шкурка и клеми!
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

По-добро е това, което работи по-добре и няма нужда от ремонт. А щом това няма окисляващи се кабели би трябвало да е по-добро. Стига с този консерватизъм, ако и преди вас са мислили така, наистина колите щяха да се палят с манивела, ако въобще се бяха наложили като средство за транспорт пред коня.
                Имиджа за калпавост на новите технологии е преди всичко в резултат(по-скоро страничен ефект) на определена търговска политика. Същите системи могат и СЕ правят да работят в пъти по-сигурно за приложението им в комерсиалните транспортни средства. Там пазара не търпи лигавщини, щото не избира със сърцето, а с мозък безпристрастен като калкулатор.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Самата мисъл да си ремонтираш инсталацията е странна и предполага същата да се развали... Колко са 1, 2, дори 5-годишните коли с инсталация, която "спонтанно" се е скапала? Не знам защо си мислите, че колите се произвеждат с цел след 10-15 години употреба да не отидат за скрап, а да се превърнат в "нов внос" у нас?
                  Постоянното плюене по новите технологии не е от днес...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Е, това е безспорен факт..за вървящите в съвремието ни "доживотни" лизинги при новите коли, демек 5 години
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      С оптичен поялник.
                      То е ясно ,ама случайно да ти се намира ?

Коментар

Инсталацията на Ауди няма да коментирате ,нали знайте че е МАДЕ ин Булгериа.Както идруги компоненти сглобени в гр. Стряма.

Коментар

Първоначално публикуван от fanfan Преглед на мнение
                          Инсталацията на Ауди няма да коментирате ,нали знайте че е МАДЕ ин Булгериа.Както идруги компоненти сглобени в гр. Стряма.
                          Тъъъъъъъът грешка , не на всички аудита за сега само на КУ7 и на голф . Значи викаш българите са киртаци хммммммм, и за чеп за каца не стават ? Пък смятай онеа олигофрени О Ловеч кви каруци правят още са с камшично запалване ,но казаха че скоро ще вкарат екстрата МаниУела ,са сетиш ............. КО , НЕ

Коментар

Не видях някой да спомене в темата един кадърен автомобил - Мазда 6 2.4 4WD
                            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                              То е ясно ,ама случайно да ти се намира ?
                              Случайно, не. И нарочно, пак така. Все още успявам да се придвижвам с медна инфраструктура. Има вероятност да прескоча оптичната свързаност, и направо да мина на вирлес...
                              Като стана въпрос, колко пъти ти се е наложило да ремонтираш оптиката на автомобила и не си успял заради липсата на оптичен поялник и оптичен припой?

И коментаторите...

Коментар

Стига с тия "кабели"-само "безкабелни" технологии...Що се отнася до темата,ако сравняваме в един клас-"гласувам" за куатро системата на ауди плюс блокажа на задния диференциал.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X