Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Audi A4 quattro или BMW 330DX?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Audi A4 quattro или BMW 330DX?

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
    ... Знам че на бмв 30 д има едни клапи в смукателния колектор които се развиват по време на движение и влизат в цилиндъра и става леща ,от там на същия мотор не може да се изолира ЕГР клапана ,заложен е софтоерно (може но срещу 1000евра в германия ,не знам още някой да го прави тук ) от там почва да задръства тези клапи и колектори и трябва да се свалят и чистят ,не е приятно от личен опит .
    Клапите за които говориш са т нар. "пепедуди" които не се развиват а с годините, понеже са пластмасови, се чупят и падат в цилиндъра. Махането им е детска игра и струва стотинки. При 3.0тди на Ауди се налага да сменят целите колектори(1200лв бр, а те са 2 понеже е V6) заради тези клапи, понеже са на ел.мототчета и след време блокират.
    Радо, и при Ауди и при БМВ на 4 цилиндровите дизели разхода е сходен- градско около 8/100км, дълго 6-7/100, но за Ауди(Б7) от тези години нямат добър дизел. 2.0тди е проблемен мотор и дори не е комън рейл! Иначе при БМВ за да 4х4 от тези години мотора трябва да 3.0, който може да се каже че е безпроблемен и разхода му е една идея над 2.0тди на Ауди.
    M57D30T1
    W450

Коментар

Подозирам около 16-17 с прилично висене в задръствания и спокойно каране, но никога не съм го засичал изолирано от извънградското, защото с едно излизане извън града (в случая на Радо с една командировка) средният разход си идва на мястото.
      Е60/61 530i или iX ще е значително по-икономичен и осезаемо по-комфортен. В този смисъл няма нужда да е трета серия, защото допълнително по-ниският разход няма да е кой знае колко по-нисък, а пространството ще е осезаемо по-малко.

П.П. Това е към въпросa на sonda.
      V70-T5 / GR 2,8 / XV1900A

Коментар

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
        Клапите за които говориш са т нар. "пепедуди" които не се развиват а с годините, понеже са пластмасови, се чупят и падат в цилиндъра. Махането им е детска игра и струва стотинки. При 3.0тди на Ауди се налага да сменят целите колектори(1200лв бр, а те са 2 понеже е V6) заради тези клапи, понеже са на ел.мототчета и след време блокират.
        Радо, и при Ауди и при БМВ на 4 цилиндровите дизели разхода е сходен- градско около 8/100км, дълго 6-7/100, но за Ауди(Б7) от тези години нямат добър дизел. 2.0тди е проблемен мотор и дори не е комън рейл! Иначе при БМВ за да 4х4 от тези години мотора трябва да 3.0, който може да се каже че е безпроблемен и разхода му е една идея над 2.0тди на Ауди.
        А нещо за ЕГР калпана да споделиш на бмв? Или там секса е голям ? А няма да си купиш и 30 в6 на ауди ще вземеш друг мотор ,за това писах по горе „Два модела от две марки "
        Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от Postman Преглед на мнение
          Подозирам около 16-17 с прилично висене в задръствания и спокойно каране, но никога не съм го засичал изолирано от извънградското, защото с едно излизане извън града (в случая на Радо с една командировка) средният разход си идва на мястото.
          Е60/61 530i или iX ще е значително по-икономичен и осезаемо по-комфортен. В този смисъл няма нужда да е трета серия, защото допълнително по-ниският разход няма да е кой знае колко по-нисък, а пространството ще е осезаемо по-малко.
          Абсолютно нормален разход за мощността на колата! И Субаро-то ми /3.0 / гълта около 14 в софииския трафик ,а ГОЛЕМИТЕ дизелови мотори не ще дадат кой знае колко по-малък разход! Накрая,обаче сметката е в полза на бензина! Говоря за новите дизели с ЕГР-и ,ДПФ-и, комън-рейл и т.н! Случвало ми се е някой познат с Шкода Фабия 1.4 на газ да изтъкне огромното предимство на своя "автомобил", защото харчи 8/100 газ! В такива моменти до толкова блокирам от недоумение, че прекратявам всякаква комуникация в тот же момент!
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Добре, 2.2цди мотора на мерцедес в такъв случай излиза най-имане.. И коне си има доволно(143) и разхода е перфектен.. Ей сега го гледах моя(смесен) от 1200 километра на сам, след смяна на масло 7.2/100..
            Пак ще предложа на колега да разгледа мерцедесите.. Доста са им паднали цените а и поддръжката им вече не е чак толкова сложна.. За здравина няма да коментирам, то се знае..

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
              А нещо за ЕГР калпана да споделиш на бмв? Или там секса е голям ? А няма да си купиш и 30 в6 на ауди ще вземеш друг мотор ,за това писах по горе „Два модела от две марки "
              За проблем с ЕГР при БМВ досега не съм чул, а имам доста познати с дизелови БМВ-та. При Ауди, от тези години, проблема е че няма много голям избор на "читави" мотори.
              M57D30T1
              W450

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                Добре, 2.2цди мотора на мерцедес в такъв случай излиза най-имане.. И коне си има доволно(143) и разхода е перфектен.. Ей сега го гледах моя(смесен) от 1200 километра на сам, след смяна на масло 7.2/100..
                Пак ще предложа на колега да разгледа мерцедесите.. Доста са им паднали цените а и поддръжката им вече не е чак толкова сложна.. За здравина няма да коментирам, то се знае..
                Този Мерцедес в Германия гори 5,5/100.В по-горен пост имаше коментар за разхода в БГ и другите страни.Това е действителноста.Аз също не съм превърженик на дизела,много скъпо се подържа.А ние вземаме втора употреда по на 300000-400000км,убити от каране и за да стане кола трябват повече средства.Иначе залагам на Ауди.
                Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                АСК Ален Мак

Коментар

ОК, икономични са, спор няма, но Радо търси 4х4, а при Ц-тката изборът на 4Matic не е особено голям.
                  M57D30T1
                  W450

Коментар

Първоначално публикуван от Венци В Преглед на мнение
                    Този Мерцедес в Германия гори 5,5/100.В по-горен пост имаше коментар за разхода в БГ и другите страни.Това е действителноста.Аз също не съм превърженик на дизела,много скъпо се подържа.А ние вземаме втора употреда по на 300000-400000км,убити от каране и за да стане кола трябват повече средства.Иначе залагам на Ауди.
                    Не е като да няма избор - предлагат се и автомобили на малко километри. Гарантирани. Е, цената не е като за "милионник", а е по-висока. В зависимост от зависи, може да е и много по-висока...
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      Не е като да няма избор - предлагат се и автомобили на малко километри. Гарантирани. Е, цената не е като за "милионник", а е по-висока. В зависимост от зависи, може да е и много по-висока...
                      Ако е на 3-4години да(което не е критерий) а не на 7-8г
                      Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                      АСК Ален Мак

Коментар

И аз съм чул отзиви, че точно това цди 'държи', но по-големите създават проблеми..300,400 цди..
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от Венци В Преглед на мнение
                          Ако е на 3-4години да(което не е критерий) а не на 7-8г
                          Така е. Автомобил на години, който не е използван редовно е не по-малка беля от "милионник"...
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
                            За проблем с ЕГР при БМВ досега не съм чул, а имам доста познати с дизелови БМВ-та. При Ауди, от тези години, проблема е че няма много голям избор на "читави" мотори.
                            Почети малко из форума на бмв..........
                            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Радо, принципно, ако не целиш висок клас автомобил, има възможност да вземеш много по-нов. Аз ползвам мини-ван. VW-Touran. Вярно, че дизел, но разходът е нищожен, обем колкото искаш, почти всички "необходими" екстри. От един до седем човека пътуват без притеснение. По двигателя съм сменил само подгревни свещи. Все още се държи като нова кола. Според мен слабо място са тампоните на носачите, но му намерих лек. Скорости DSG. Няма 4х4, но Caddy-тата имат. Имат и бензинови варианти с фабрични LPG или метан. Успех с избора.
                              edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

2.2 CDI вече е с 170 коня и гори 6-7 л. дизел... и мърка много приятно а, наблизо има хендлер, така де, автокъща и мога да погледна, имаха няколко и C i E - 4матик, 350 CDI, 2010 - 2011 г. но бяха на по 160 000 км. "Обикновенните" C-та ги харчат (особено комбитата), като топъл хляб...
                                Последно редактирано от ivied; 19-05-13, 18:25. Причина: C комби

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X