Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Audi A4 quattro или BMW 330DX?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Audi A4 quattro или BMW 330DX?

Май ще купувам лек автомобил.

Изискването ми е да не е дизел с приличен разход, не голям - хем да се ползва за градска кола, хем да е комфортен за по-дълги пътувания, комби и 4х4. Бюджета е 15-20000лв.

Това което гледам са А4 и БМВ 330 - от към 2005г.

Питането ми е за впечатления от към подръжка и разход на гориво. Също така ме интересуват и застраховките - чувал съм, че БМВ-тата ги тарифитат по-скъпо за каско.

Прелдожения за алтернативи, покриващи горните изисквания също са добле дошли.
    Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
    BMW F650CS
    Радо о885 5о 59 5о

От: Audi A4 quattro или BMW 330DX?

Погледни и шест-те звездички
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
      Погледни и шест-те звездички
      Гледам ги аз, ама разхода на гориво нещо не ме кефи...
      BMW F650CS
      Радо о885 5о 59 5о

Коментар

Първоначално публикуван от rraadd00 Преглед на мнение
        Гледам ги аз, ама разхода на гориво нещо не ме кефи...
        БМВ три иляди кубика ще е на диета ли???
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

За дизел, браво че не си се насочил от тези години.Гледам Аудита(и не само те) след 2005 година припушват вече бяло,от нашата нафта
          Търси автомобил само от официално представителство,или ходи навън.Тук се напълни с кошници,пипани от бай ви Ганя

поздрави

Коментар

Радо,
            Имай впредвид, че Аудито отзад е доста тясно, казвам го като бивш собственик на 2 такива. БМВ 3-ката, визирам Е90, е по-голяма отзад. За твоите цели по-добре, според мен, се насочи към А6/5-серия. Ако все пак си се насочил към А4, бих те посъветвал да търсиш 1.8ТQ. Проблемът е че трудно се намира и държат доволно висока цена. Преди 2 години ни отне околко 3-4 месеца на намериме читаво такова за на мой приятел жена му. Но сега като гледам вървят за същите пари за които го взехме преди години. Ако си се спрял на 3-ка(Е90) по-добрият вариант за теб ще е дизел. БМВ от тези години нямат икономични и вървящи малолитражни бензини, все асматици харчещи и невърящи. И, да в последните години поради зачистилите кражби почти всички застр. компании вдигнаха тарифните числа за БМВ. Като бивш собственик на няколко Ауди-та и настоящ на БМВ, мога да кажа, че поддръжката на БМВ 5 серия(без каското) е по-евтина от на Ауди А4. Ако нещо друго те интересува, на разположение съм
            M57D30T1
            W450

Коментар

BMW твърдо +1. Като разходи са еднакви. "Радостта от шофирането" е истина.
              O888 749-O86
              C20LET 4x4 198 kW 370 Nm - любимата
              NC 750

Коментар

Досега съм имал няколко лични и доста служебни автомобили, само един беше БМВ и определено като качество на изработка е на върха.
                Сега ако някой каже, че това е най-скапаната кола, ще е прав, но само защото в БГ масово се вкарват най-големите кошници, обикновенно амортизирани на почти 100%, а понякога частите за тези коли са наистина скъпи!
                Като сглобка всичко беше перфектно, и доста добре измислено. Естествено всеки модел си има своите слаби страни, но това смятам, че важи за всички марки. Двигателите са доста здрави и повечето проблеми с дюзите на дизела са при нов внос Италия.
                Ако се спреш на е46 ще спестиш някой лев, а и там проблемите са доста познати вече. Единствено не можеш да стигнеш ауди по разход не заради друго, а поради това, че има аудита с куатро и 2.0 дизел, а при баварците си 3.0д.
                Ще направя едно сравнение:
                Преди време карах на един колега А6 3.0д куатро и БМВ 530д 2х4 ръчни скорости - и двете бяха на 60-70хил. км купувани нови. При аудито меките части на бутоните и таблото бяха доста олющени, кожения салон беше комфортен, отделно влизаше доста светлина в купето и усещането беше приятно, автоматика ми се струваше малко муден, но не беше зле, меко возене, лек волан, но имаш чувството, че си на лодка, много бутони по таблото и конзолата на скоростите. Разход над 10 в града!
                БМВ-то (оригинален М пакет), страхотно разположение на всички уреди и копчета, всичко без да има някакви следи от експлоатация - както си трябва! Много дребни глезотии! И най хубавата част, усещането на мощ и динамика, без въобще да пързаля, усещане за прецизно управление, нещо което ми се губи в аудито.

И още един голям плюс - лесно се продават и държат цена!
                Последно редактирано от noname12; 18-05-13, 15:09.

Коментар

А като алтернатива ХС70 ? Питам защото за мен пък дилемата е между Allroad и XC70 (дизели автомат около 2001-2)
                  Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Човека е написал 'ДА НЕ Е ДИЗЕЛ' !!
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Гледай конкретния автомобил какво представлява, че както казаха по горе в БГ нещата са.... всичко дало фира по Европа е на нашия пазар след временно закърпване на положението, но на обявата с главни букви пише- "Перфектен", "Уникат" или нещо от сорта.Хубаво, че търсиш бензин (мое мнение) иначе от към поддръжка Ауди-то е по-евтино, не за друго но като сложиш трите букви "BMW" и цената се вдига, което разбира се си има и положителни и отрицателни страни.

Успех в търсенето.
                      Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                      Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
                        Радо,
                        Имай впредвид, че Аудито отзад е доста тясно, казвам го като бивш собственик на 2 такива. БМВ 3-ката, визирам Е90, е по-голяма отзад. За твоите цели по-добре, според мен, се насочи към А6/5-серия. Ако все пак си се насочил към А4, бих те посъветвал да търсиш 1.8ТQ. Проблемът е че трудно се намира и държат доволно висока цена. Преди 2 години ни отне околко 3-4 месеца на намериме читаво такова за на мой приятел жена му. Но сега като гледам вървят за същите пари за които го взехме преди години. Ако си се спрял на 3-ка(Е90) по-добрият вариант за теб ще е дизел. БМВ от тези години нямат икономични и вървящи малолитражни бензини, все асматици харчещи и невърящи. И, да в последните години поради зачистилите кражби почти всички застр. компании вдигнаха тарифните числа за БМВ. Като бивш собственик на няколко Ауди-та и настоящ на БМВ, мога да кажа, че поддръжката на БМВ 5 серия(без каското) е по-евтина от на Ауди А4. Ако нещо друго те интересува, на разположение съм
                        +1 !
                        По въпроса за комфорт,според мен определено за предпочитане са А6/5-ца.
                        За бензинови двигатели на БМВ,нямам лични впечатления.
                        За Ауди-1,8Т е мн. добър вариант.Двигателя е надежден,дори и при газифициране. За повече подробност по двигателите,виж в "ауди" форумите-в един от тях има дори и отделен подфорум за АГУ(ако имаш намерение за газифициране).Разхода на гориво не е съществено различен при А4/А6. При поддръжката на Ауди А4/А6 , определено трябва да се има предвид ходовата част,по-точно предницата. При нашите пътни условия се проявява,като "слабо" място.В тази връзка-няма съществена разлика в цените на частите за предниците при А4 и А6.
                        Ако аз имах дилема при избор между А4 и БМВ-3, щях да поразгледам и офертите за БМВ Х3.

Коментар

Разгледай пета серия на БМВ (в трета според мен ще ви е тясно), примерно Е61 530Xi от 2005. N52 е доста икономичен двигател, предполагам средният разход ако карате и извънградско от време на време ще бъде около 12/100.
                          V70-T5 / GR 2,8 / XV1900A

Коментар

За бмв не знам, имам приятели доволни от 3та и 5та серия след 2005 година, но дизелов в-образен - никога..Утре ще пусна снимки от а6 да ви стане ясно какво говоря..
                            Е-клас 2.2 cdi е добър вариант според мен и комбито е красиво.. Ц-клас много друса..

Коментар

Благодаря за мненията, особено тези по същество

Страхил и Явор знаейки колко ми е многолюдна челядта предлагат по-голяма кола, но това което искам е нещо предимно за мен. Кола с която да си върша работата в града и да пътувам в командировки. Именно за това търся нещо по- малко.

А дизелите на Аудито и БМВто как са от към разход?

Също ми влезна в полезрението Субару дизел. Тук някой има ли впечатления.
                              BMW F650CS
                              Радо о885 5о 59 5о

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X