Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota » Land Cruiser - съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Toyota » Land Cruiser - съвет

Ще се опитам да споделя мнението си за BMW X5 на базата на личен опит с автомобила и с други модели от марката като цяло

За автомобила
    1. Купето е добре защитено против корозия и ако няма удари и тенекеджийска интервенция не създава проблеми с ръждата поне за 15 г. (проверено на Е36)
    2. Пасивната и активната безопасност са на сериозно ниво, както и системите за стабилност
    3. Двигателите са с много добри показатели за мощност, въртящ момент максимална скорост и изосоустойчивост като изключим разхода на гориво (говоря за бензин - не съм фен на дизела). При новите двигатели предвидени за LL-04 (Long Life) масла са заложени сервизни интервали от порядъка на 20000 км. (които дори не са фиксирани а се изчисляват според стила и условията на каране) което лично аз не възприемам и за това сменям маслата на 10-12000 км.
    4. Охладителната система и климатроника са изчислени и изпълнени добре и осигуряват зададената температура без проблем. При добра поддръжка - редовна смяна на водна помпа, термостат и виско възможността от прегряване е въпрос само на лош късмет.
    5. Трансмисията (всичките ми коли са с АСК) раздатката и диференциалите също не показват някакви редовно срещани проблеми. Тук също производителя предвижда Life Time масла, което за мен е неприемливо освен ако Life Time означава единствено края на гаранцията. Аз ги сменям на 100-120000 км. или както дойде но задължително ги сменям (най-малко филтъра на АСК не е вечен). Раздатката при старите модели до 2004 г. са чисто механични, а след това се появява x-Drive където упарвлението е от сервомотор.
    6. Спирачна система - според мен е много добра и не създава проблеми. На всеки 2 години се сменя спирачната течност (тя е силно хигроскопична и при нередовно обслужване може да доведе до сериозни повреди, най-вече по механичната част на ABS-a.
    7. Ходова част - аз лично не мога да кажа нищо лошо за ходовата част и елементите от нея които носят два тона автомобил по нашите пътища ...
    8. Изпускателна система - Един от автомобилите ми е Е39 528i 1998 г. и все още няма дупки по тръбите и гърнетата или механични повреди или запушване по катализатора
    9. Интериор - автомобила е обезшумен изключително добре и интериора е от качествени материали и добра сглобка което създава значителен комфорт дори при движение по паваж.

Някои характерни недостатъци
    1. Новите двигатели са склонни да харчат масло (производителя дава за нормален разход 1л. / 10000 км. За мен това не е нормално, но ....
    2. При новите раздатки (x-Drive) проблем по някога се явява сервомотора за управлението
    3. При дълга експлоатация често дефектира дисплея на таблото с приборите и дисплея на управлението на климатроника (появяват се мъртви пиксели които не позволяват да се прочете нищо или поне го затрудняват). Причината е лентов кабел коийто не струва скъпо но се сменя трудно поради достъпа до него.
    4. Понякога проблем се явява някоя от сондите на нивомера в резервоара (те са 2 поради формата му) и престава да отчита точно количеството гориво.
    5. Чест проблем се явява управлението на панорамния шибидах, като престава да се затваря или въобще да се позиционира правилно.
    6. Проблемни понякога са и дренажните тръбички на шибидаха, които се запушват или пречупват и наводняват купето и/или багажника. Почистват се периодично само със сгъстен въздух но не и с тел за да не се пробият по кривките.
    7. Проблем по някога е дефектиралото крайно стъпало на управлението на вентилатора на отоплението/климатика и то не толкова поради факта че трябва да се смени, колкото че източва до край акумулатора и на сутринта ви очаква неприятна изненада.
    8. За регулируемото окачване не мога да кажа нищо, защото нямам личен опит, но от това което чета по форумите проблема тук не е че се разваля, а цената на ремонта, а тук е видно, че наникой не му се дават пари ...
    9. Като общ конструктивен недостатък мога да посоча разположението на радио и комуникационните модули в задния ляв калник, което е предпоставка и при сравнително лек удар отзад да се сменя всичко. Същото е положението и с други модули като например управлението на парктроника, на светлините за ремарке и т.н. да са разположени в най-ниската част на багажника в "легена" за резервната гума където ако влезе вода ги съсипва тотално.

Ако съм пропуснал нещо не е тенденциозно, а просто не съм го сметнал за важно

Коментар

Благодаря ти. Ясно и точно написано.
      Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
      0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от tsb_bg Преглед на мнение
        ...4. Охладителната система и климатроника са изчислени и изпълнени добре и осигуряват зададената температура без проблем. При добра поддръжка - редовна смяна на водна помпа, термостат и виско възможността от прегряване е въпрос само на лош късмет.
        ...
        Може и аз да не съм в час, но изобщо не ми се връзва:
        "редовна смяна на водна помпа" като част от поддръжката...
        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Турбината на водната помпа на повече от моделите на BMW e пластмасова (бакелитова) и издържа от порядъка на 150-200 000 км. От времето и температурата или се разрушава или се отлепва от вала и без външни признаци на повреда в охладителната система (теч, шум и т.н.) двигателя прегрява

На Х5 и по-специално моделите 2001-2006 (и на други модели преди това) термостата е електрически - управлява се от ECU-то. Ако се повреди почва да работи в авариен режим като обикновен термостат управляван от температурата на охлаждащата течност, но далеч не толкова ефективно и с голяма вероятност да заседне. Точно този е тънкия момент да не се допуска работа в авариен режим.

Виското рядко се скапва тотално до там че да престане въобще да върти перката и това го прави потенциална причина за прегряване. Просто тъй като перката се върти и шуми никой не си прави труд да провери до колко плътно е зацепена към ролката ... При висока скорост и достатъчен принудителен приток на въздух през радиатора общо взето смогва да охлажда, но на място особено при задръстен с боклуци радиатор между ламелите проблема е на лице

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
            Може и аз да не съм в час, но изобщо не ми се връзва:
            "редовна смяна на водна помпа" като част от поддръжката...
            На повечето съвременни коли водната помпа се сменя заедно с ангренажа или на определен пробег.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              На повечето съвременни коли водната помпа се сменя заедно с ангренажа или на определен пробег.
              и то не защото се е развалила, а защото едно разглобяване за да се смени струва в пъти повече от помпата!

Както навсякъде, и в тази тема не се прави разлика между ново от магазина и втора ръка на 300-400 хиляди километра...

Между другото, аз не бих си взел Ауди, БМВ или Мерцедес поради силно мутренският им имидж (не че са лоши коли, а масово ги карат кофти хора)...
              Защо не отскочите на видите и СУВките на Инфинити например?
              А въпроса "ръчка или автомат" особено щом ще се кара от жена просто го оставям без коментар (с коя ръка ще държи ай-фона, ако сменя скорости???)
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Разглобяването за смяна на водна помпа в общи линии се свежда до демонтажа на дифузьор и перка на вентилатора и ремък. Е колко да струва?
                От друга страна тя се "разваля" по правило не пред блока или сервиза а обикновено някъде по пътя когато или бързаш или си натоварен или ... (с една дума по закона на Мърфи). Аз лично предпочитам да я сменя на 200 000 км. например и да съм сигурен (до колкото е възможно), че докато аз карам и поддържам колата ще имам една грижа по-малко.

Коментар

Ако е на 150 000 - 200 000 км смяната съм съгласен. Това не ми се вмества в представите за "редовна смяна". Представих си го като на всеки 20 000 - 30 000 км.
                  Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Че то БМВ почне ли да "шикалкави" с температурата си е препоръчително да се демонтира водната помпа.И даже да не е надробило турбинката-нова помпа.
                    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Re: Toyota » Land Cruiser - съвет

Интересно ми е, какво избра жената?
                      "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                        От кога Xдрайва е 4х4 система за 90 000 2 носача хахахаа супер здрав автомобил то не знам на коя кола се сменява окачването на 90 000 На 307цата 1вата ми на 360 000 още не е сменено, на 2рата ми 307ца на 240 000 смених шарнир, а на здравото Х5 за 90 000 2 носача или 4, явно имаме различни критерии И колега русев, я кажи с какво Х драйва е най-добрата система 4х4, да видим, че аз си мислех че вобще не е 4х4 това, ама явно твоите разбирания за 4х4 са да излезнеш от 2мм сняг на паркинга Само да спомена че максималното което може да предложи Хдрайв е по-малко от минималното на 120ката при всичко изключено, демек задно+ тракшън контрол и някакъв % към предния мост но с такова закъснение,че на практика все едно го няма И пак да се върнем към носачите, на моята за 410 000 носачи не са сменявани То дори на скапания шкодилак окачването издържа 120 000 май доколкото си спомням с отвращение за него Продал си я защото ги крадели, е каско има измислено, продал си я защото на 90 000 е почнала да се разпада, видял си колко струва смяната на 2та носача и си разбрал че ще сменяваш още и си се отървал, извинявай ама никой не продава кола на 100 000 от която е доволен Само те моля, ако ще отговаряш на въпросите ми конкретно, не празни приказки, конкретно: Х драйва е най-добрата система защото..... а не нищо не разбираш и аз всичко знам и няма какво да ти обяснявам, така ми отговаря сина ми като се върне от детската
                        Kолега с това 307 за Пежо ли говориш?!?! И ний сме карали Пежа все пак!!!

Коментар

От: Re: Toyota » Land Cruiser - съвет

Още нищо не е избрала. Сега се чудим и умуваме относно марка и модел. Въпроса с ръчни или автоматични скорости седи с пълна сила, защото ТАЗИ жена наистина може да кара и предпочита ръчни ( а аз питам, кои са по добри като механична издържливост ). В играта в момента се намесва и "Субару". В случая не се търси "мутренска" кола а такава която да лети ниско . За съжаление Тойота-та май ще отпадне поради проблем с влизането и в гаража, уви някой път съвсем различни фактори се намесват и решението на проблема е сложно. Сега пък аз мисля как да обезапася БМВ, ако бъде взето, та се въртят едни сложни дилеми. Не е зор да се купува на крадците кола. Все пак аз трябва да поддъжам и застраховам колата, и не искам да ходя за обезщетение на открадната кола, че влизам във един филм чудо и приказ ( я върнат 80% от парите, а пий една студена вода ).
                          0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Темата се разводнява НО това не зависи от мен. Проблема с намесата на "Субару" е че тя не харесва марката, и при условие че е така не се връзва Б9 ( в бюджета, който тя би дала за марката), ще и предложа новия "Форестър" с дизелов двигател тук ще помогне фактора бюджет/качество на колата като 4х4, стига да върви по-добре от 2,5 бензин на "Нисан" Х-трайл ( какъвто се кара в момента ). Скоро ще има яснота по въпроса. Това е засега.
                            0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Re: От: Re: Toyota » Land Cruiser - съвет

Колко км и години ще кара колата?
                              Ако наистина е добър шофьор, няма как да не и хареса БМВ Х3 с автоматик. Той е 8 скорости и има много добро поведение. Карам го на ежедневната кола и за секунда не съм помислял за ръчни скорости.
                              От дизелов Форестър също съм с много впечатления - здраво е, вози добре, дърпа яко, харчи малко и е много стабилно. Може би от най-проходимите коли на сняг. Обаче има осезаема турбо дупка и няма комбинация дизел + автомат. Доколкото знам, имат някакви проблеми с тампоните на стабилизиращата щанга, които се решават за 15 мин и 30лв
                              П.С. БМВ-то може да се обезопаси до степен да не могат да го запалят, т.е. могат, ама за 5-6 часа и трябва да са добри, което ще откаже 99% от крадците.
                              "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

msi200, благодаря ти за вниманието към тази тема. Колата ще се кара около 5 г. може би!
                                0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X