Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota » Land Cruiser - съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Re: Toyota » Land Cruiser - съвет

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
    От пишещите по-горе, кой е имал Х5 нова, та така ги наплюхте?
    Колега ти остави Х5. Аз имам ТЛК 120 и едва тук разбрах колко малко ми харчи.

Коментар

В офроуд форум трудно ще намериш някой който да е имал Х5ца, моите наблюдения над Х5 са от доста приятели дето си накупиха като се появиха и после реваха, в момента само за един се сещам с Х5ца, който счупи двигател като го загаси лятото без да го е юркал и замина главата. Другите ми наблюдения са от пътните помощи, които имаше кума ми и имаше един период като се появиха по няколко ги караше на ден до сервиза и другото ми наблюдение е по улиците, почти няма някоя да не се е разчекнала и зимата и в гората и по полянки не съм виждал Х5ца.

Коментар

Re: Toyota » Land Cruiser - съвет

Ми колега, Х5 в гората няма и да видиш поради обясними причини Като цяло, пак сравняваме различни концепции, и пак за жена бих казал, че х3 с 2.0 дизел автомат е идеално. Моето Х5 страда само от носачи и не е давало други дефекти, в смисъл една лампа не е святкала, а до 2-3 месеца ще съм на 100х км.
        Ако ще се кара повече км или извън пътя- Тойотата. Ако обаче ще се кара примерно 5г и 150х км по асфалта - ами за асфалта си трябва асфалтов джип. Необяснимо е, защо трябва да се мъкнат бавни, мостове, рами и т.н.
        П.С. И тоя разход със 150ката е непостижим
        "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

От: Toyota » Land Cruiser - съвет

Със сигурност ТЛКто ще харчи по-малко от Х5цата. На 150ката не е ли същия двигател като на 120ката, би трябвало малко да харчи и тя. Еми на магистрала Х5цата е добре, ама и ТЛКто е добре, оттам пак няма нищо за да наклони везните към Х5цата. Даже ТЛКто е фултайм, а Х5цата е задно, което при хлъзгав път пак е огромен + за ТЛКто За разхода на 120ката имаше тема и има хора им харчи малко има повече, явно е до стил на каране, макар че и служебната дето я кара кой я фане пак хари малко.

Коментар

Аз съм имал НОВА Х5.
            Карах я 2 години и 105000км.
            Явно мойта е била някаква друга, щото нищо не съм и ремонтирал. Гуми, масла, накладки и на 90000км два долни носача.
            Редовно е карана с 200км/ч. Теглил съм и 3500кг платформа.
            Вървеше като бясна и гореше смешно.
            Продадох я защото започнаха много да изчезват иначе щях да я оставя .

Не знам с къв акъл я сравнявате с тойота 120?

За мен Х драйв е най-добрата система 4х4 от сега съществуващите на модерните джипки. Да отбележа, че говоря от личен опит, а не на кумеца, баджанака, комшията или един приятел!
            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Доколкото знам, 150-та серия е 200кг по-тежка от 120-та серия. Разходът на 150 и х5 за мен е еднакъв.

Коментар

Re: От: Re: Toyota » Land Cruiser - съвет

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                Аз съм имал НОВА Х5.
                Карах я 2 години и 105000км.
                Явно мойта е била някаква друга, щото нищо не съм и ремонтирал. Гуми, масла, накладки и на 90000км два долни носача.
                Редовно е карана с 200км/ч. Теглил съм и 3500кг платформа.
                Вървеше като бясна и гореше смешно.
                Продадох я защото започнаха много да изчезват иначе щях да я оставя .

Не знам с къв акъл я сравнявате с тойота 120?
                Все едно за моята говорим, само дето аз май ще сменя 4 носача до тия км.

Коментар

От кога Xдрайва е 4х4 система за 90 000 2 носача хахахаа супер здрав автомобил то не знам на коя кола се сменява окачването на 90 000 На 307цата 1вата ми на 360 000 още не е сменено, на 2рата ми 307ца на 240 000 смених шарнир, а на здравото Х5 за 90 000 2 носача или 4, явно имаме различни критерии И колега русев, я кажи с какво Х драйва е най-добрата система 4х4, да видим, че аз си мислех че вобще не е 4х4 това, ама явно твоите разбирания за 4х4 са да излезнеш от 2мм сняг на паркинга Само да спомена че максималното което може да предложи Хдрайв е по-малко от минималното на 120ката при всичко изключено, демек задно+ тракшън контрол и някакъв % към предния мост но с такова закъснение,че на практика все едно го няма И пак да се върнем към носачите, на моята за 410 000 носачи не са сменявани То дори на скапания шкодилак окачването издържа 120 000 май доколкото си спомням с отвращение за него Продал си я защото ги крадели, е каско има измислено, продал си я защото на 90 000 е почнала да се разпада, видял си колко струва смяната на 2та носача и си разбрал че ще сменяваш още и си се отървал, извинявай ама никой не продава кола на 100 000 от която е доволен Само те моля, ако ще отговаряш на въпросите ми конкретно, не празни приказки, конкретно: Х драйва е най-добрата система защото..... а не нищо не разбираш и аз всичко знам и няма какво да ти обяснявам, така ми отговаря сина ми като се върне от детската

Коментар

Е ти намери с кой да се заяждаш и да поставяш под съмнение мнението и опита му...
                    Като не познаваш хората поне не се заяждай!

За пореден път апелирам за дрегер на бутона "Публикация"
                    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                      Е ти намери с кой да се заяждаш и да поставяш под съмнение мнението и опита му...
                      Като не познаваш хората поне не се заяждай!

За пореден път апелирам за дрегер на бутона "Публикация"
                      Ти пък намери кой да поучаваш. Човека е роден научен . Само малкият му син явно за сега има известни пропуски в знанията , но с такъв образован татко бързо ще навакса.
                      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Не го познавам лично, познавам го от публикациите му в този форум и определено не съм с добро мнение за компетентноста му, което се затвърждава с всеки следващ пост. Единствения човек който пише във всички групи колко са скапани колите на хората и единствения човек освен от БМВ, който твърди че Х5цата е 4х4 и е най-добрата система. Наистина не е зле човек преди да публикува, че колата е много здрава, защото цели 90 000 е издържала без да се разпадне да поизтрезнее преди да го напише, или че тракшън контрола помага при офроуд... Може колегата Русев да е най-разбиращия от офроуд, но мненията му са като на 18г. който оня ден са му купили рав4ка, а заяждането му е като на член на БМВ форума с лъскав анцунг.

Коментар

Не мога да разбера откъде идва тази ненавист към Х-серията на BMW и в частност към Х5. Дали пък тук не важи приказката "гроздето е кисело" ???
                          Чета отдавна форума и се надявах да чуя безпристрастни мнения и да получа повече и коректна информация (и помощ ако се наложи) но явно тук "батковците" не признават нищо друго освен окаляна и одрана джипка в гората и то по възможност да е TOYOTA или NISSAN. Тази категория се чупи доста по-често (като разбира се се имат предвид и екстремните натоварвания) и прекарва доста време в бокса въпреки че в повечето случаи рядко е със стоково окачване а е "надджипвана" с подсилено окачване и различни допълнителни аксесоари което я прави всичко друго но не и стандартен автомобил. Всичко друго според преобладаващото тук мнение се разпада на 90 000 км. и не заслужава внимание
                          Та по този повод нека да уточним:
                          1. Раздела във форума който чета в момента ако не се лъжа е "Автомобили 4х4" а Х5-цата се вписва напълно в това определение.
                          2. BMW никога не е имала претенциите да произвежда "джип" и никъде не е обявила Х5-цата като такъв. Той категорично е поставен в категорията (SAV / SUV) и смея да твърдя, че се представя достойно в челните места на категорията.
                          3. Колко от тези яростни противници на марката, които тотално отричат каквито и да било достойнства и предимства на модела са карали и поддържали такъв автомобил.
                          Аз например съм притежавал и поддържал доста модели на BMW (в момента в семейството им 4 като единия е Х5) и мога да говоря и за предимствата и за недостатъците (защото всяка кола има недостатъци породени от технически и конструктивни решения, вложени материали и части и т.н.) и точно поради това преценявам какво точно очаквам от автомобила и дали съответния модел ме удовлетворява. За другите марки и марки за които нямам лични впечатления просто си мълча.
                          4. Защо тенденциозно всички критици избягват да говорят за преимуществата като двигател, трансмисия, мощност, поведение и стабилност на пътя и т.н. а се вторачват в x-Drive системата която просто си върши работата за която е изчислена и предназначена и от нея ако не очакваш или не се опитваш да изцедиш повече работи безотказно.

Не ми се ще да коментирам автомобили които изкарват (и то при нашите условия) по 400 000 км. без проблеми по ходовата част и подобни изявления, които обясняват защо когато тези "уникални" екземпляри се появят на пазара за употребявани автомобили попадат под общото име "таралясник" и са на цената на 2 комплекта хубави гуми ...
                          Не ми се ще да коментирам и "каското" и застрахователите и плащането на евентуални щети защото само човек който не се е сблъсквал с проблема не знае как е.

Коментар

Да де, ама темата е за асфалтов джип за жена. Моето мнение продължава да бъде, че един СУВ е по-подходящ.
                            За нормален път Хдрайв си е идеално, това че реагира бавно категорично не е вярно, и за чий ти е да въртиш и 4-те гуми, да носиш бавни скорости, рама и цял заден мост, карайки по магистралата?

А пък комшията има 2 Х5-ци, които пътуват само София-Истанбул и са на по половин милион км и по твоята логика трябваше отдавна да са на вторични. Отделно, който е дал 150+ бона за джип, все ще извади 600лв за два носача, па те ги сменят и по гаранция. А за мен е важно как се чувствам като шофирам и тези Тойоти имат компромисно пътно поведение и като цяло са най-малкото общо кратно, защото нито са перфектни за офроуд, нито за асфалта. А колко хора са сменяли мотори на 120-ка заради дюзи?

Коментар

Ми като четеш - чети не по диагонал!
                              После си задай въпроса какво Русев е направил за Оффроуда в България и какво ти за разходките с френдове от Люлин!
                              Прочети в колко състезания е участвал, колко е организирал и го съпостави с твоите разходки "те ви три снимки на мен (най-великите кифтаци праим), Ставри и Панталей".
                              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Колеги, не се карайте, въпросът е всеки ( който има желание - разбира се ) да даде мнение за модела, който е ползвал и да се извлече някакво мнение по въпроса. Нека дискусията не бъде бойно поле, а такова, даващо яснота по зададения въпрос. Благодаря на всички отзовали се.
                                П.С. Попитали един човек: как се казва детето му. Той отговорил - Иван!
                                -На кого го кръстихте?
                                -На дядо му Петър ....
                                Искам да кажа, че ние го мислим и обсъждаме за тези 2 джипа, а накрая да не се окаже, че ще вземе "червената".
                                Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                                0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X