Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota » Land Cruiser - съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Toyota » Land Cruiser - съвет

Момци, дайте малко съвети "щото" и аз трябва да съветвам един потенциален купувач на ето този 4х4 - http://auto.dir.bg/model.php?md=502&v=2503, та както го гледате, какво трябва задължително да има и какво не е нужно, а ми го пробутват дилърите. Автомат или ръчки.
    Да поясня, колата няма да се ползва за извън пътя, а ще се кара в града и на дълго, разбира се ще има леки забежки и отстрани на пътя, но рядко, доколкото познавам кандидат купувача.
    П.С. лека вметка, дилемата е между Тойотата по-горе и БМВ Х5 3.0д, аз заставам зад Тойотата, но ако някой ме обори с реални и действителни доводи, ще ги взема в предвид. Друг въпрос е цената на поддръжката на двете марки. Четох в раздела на БМВ, но там нямат особено добро мнение за марката.
    Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
    0882 52 00 52 - Жоро

От: Toyota » Land Cruiser - съвет

Е - ти бъзикаш ли се , хвалиш ли се?
    В момента Тойота е номер ЕДНО. Не е мое мнение, а статистика.
    Този модел допринася за тази позиция, така, че какво да се коментира .
    И експлоатацията дето я мислите с купувача ...баш си е за модела.
    Честито! Правилно си се ориентирал.
    А съм привърженик на БМВ, но на бялото черно не може да кажеш.

Коментар

Не, не се хваля моята кола е на снимката, може след време да се хвали собственика - дано. Все пак въпроса си стои, ръчни или автомат, разходите по смяна на масла и прочие не са ми ясни.
      0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Информацията от линка е доста объркваща . Снимката е на 150 - ка а пък техническите характеристики на 120 - ка ... не става ясно коя от двете се сравнява с Х5 - ца .
        Колата нова ли ще бъде или втора употреба ?
        [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Re: Toyota » Land Cruiser - съвет

Ако ще кара само по асфалт, му трябва асфалтов джип, което Тойотата не е. Това са тотално различни концепции, най-лесно е да се каже, че БМВ-то е по-непригодно за гората, отколкото ТЛЦ 150 - за асфалта.

Това на линка горе е ТЛЦ 150, тя отначало беше 173 коня, а после я направиха 190.

Някои неща които нема да разбере от дилъра, примерно БМВ-тата се крадат много и им вдигат процента на каското, Тойотите също се крадат лесно, но няма толкова търсене. На Тойотата гаранцията уж е 5г/150х км но след 100х км имаше разни условности.
          БМВ има включена поддръжка до 100х км, тя включва масла, спир. течност и филтри, само за въздушния филтър има уловка, че го сменят безплатно веднъж на 50х км, щото така било в Германия. Може да си купи удължена фабрична гаранция до 5г/120х км.

Мултимедията на Тойота е много по-зле от idrive, както и картата за бг.

И двете имат 7-местни варианти, като на х5 третия ред е безполезен, но пък си взимаш ДДС-то.
          "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

От: Re: Toyota » Land Cruiser - съвет

Благодаря за информацията колеги. Главният проблем е че клиента е жена, това има и +-ве НО, тя не знае какво иска. Снимката я свалих от ДИР.БГ и от там и разминаването. Към последна дата ще се гледа Х5 защото .... ( попитали една жена, каква кола иска и тя казала ЧЕРВЕНА ). Тепърва ще се боря.
            "msi200", благодаря ти, точно от такъв тип информация имам нужда.
            0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Забравих да допълня, колата ще е нова ( е има и такива хора ).
              0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

На жена Х5 ще и хареса повече. Посъветвай я да погледне и Х3, както и ауди Q5, според мен са по-подходящи за целта. На Тойотата всичките екстри са и в цената, а при бмв получаваш волан, радио и климатик и всичко друго се доплаща - примерно навигацията е над 5 бона. Едногодишно БМВ на никакви километри може да се намери с 30% отстъпка от Германия. 2014 се задава нов модел х5, което би трябвало да значи по-големи отстъпки за нова кола.
                И ако няма охраняем паркинг или гараж, да не си купува бмв, това съвсем сериозно го казвам.
                А, забравих да кажа, че сервизите в София на БМВ и Тойота са еднакво зле, тойотата за 40х км никакви дефекти, а бмв-то за 90х км 2 носача по гаранция.

Коментар

Баси, то в такъв случай да им препише колата директно на джамбазите. А ГПС в колата ще помогне ли? В старата и кола има един и може да се прехвърли. А какво ще кажеш за избора на скорости ако е Х3, автомат или ръчка, за двиготеля мила че 3.0д е най-добре, при Q5 май е само 2.0д. А за сервизите на марките то аз не мога да похваля нито един.
                  0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

+1 за Toyota . GPS-a е малко глупост защото при зет ми им откраднаха ....X6 и gps-a не показваше нищо но имаше устройство с gsm карта. И през мобилната мрежа (триангулация май се казваше ) го намериха. След 2-3 месеца пак го гепиха но този път както трябва

Коментар

Тойотата е машина с всичко и за офроуд и за магистрала. Х5цата е кола с голями гуми и много проблеми с всичко, липсва реална 4х4 система, разчита на спирачките за блокаж и т.н. Като поддръжка Тойотата е с много ниски цени, става въпрос за оригинални части, стига да знаеш от къде и как. Е ако идеш пред син сити с Х5цата може би ще те загледат повече булки от село На линка е снимана 150ка а пише 120ка

Коментар

Момчета, линка го копирах от ДИР.БГ - раздела с нови коли, затова е разликата. Проблемите на БМВ ги познавам повърхностно, затова пуснах темата, а че освен гъзария Х3/Х5 итн.не става за джип и аз го знам, сега се опитвам да убедя дамата, но не е много лесно. За да се аргументирам издирвам масовите проблеми на БМВ.
                        0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Здрасти голега Zoro-1! Да се включа и аз, понеже много рядко ми се отдава да кажа и аз нещо покрай колегите, които повече знаят от мен, за което ти благодаря. Така или иначе до сега съм карал повече нови коли и само съм се возил в тях, тепърва си търся дръгел 4Х4 и ме чакат и мен тепърва ремонти и четене в нета. Но в конкретния случай, т.к. съм карал 120-ка от магазина и в момента карам 118 D, имам поглед и върху двете коли (120-ка и Х5-ца). За масовите проблеми на Х5-цата отвори форума на БМВ, подфорум Х5 и чети на воля (може да ти настръхне косата), аз се позачетох доста, понеже си търся джип за сняг, бях пуснал тема за замяна в БМВ форума. Та едно от момчетата ми се обади да заменям моята 1-ка за неговата Х5-ца. Направо си го "пуснах по течението", без въобще да се замисля за милисекунда (да не говорим, че моята кола беше на 50 хил., а неговата на 250 хил. с много ??? относно километрите). Според писанията във форума Х5, дава проблеми всякакви, странни и чудати, логични и нелогични, въобще оказва се не особено качествена кола, със сигурност обаче не отговаря на претенциите на производителя и на цената. Друг е въпроса, че при нова кола ще се ползува гаранцията, а всите момчета във форума караха „секънд хенд” , штото е по евтинко, ама... Колкото до "пипането", за сигурноста де, въпреки, че 1-та не е Х5-ца, преди 2 години ми изтръгнаха ключалката (очевидно с цел да я крадат), няколко месеца я държах в гараж и карах на баща ми колата, въпреки че е застрахована. След 1 няколко месеца пак си я подкарах и пак опитаха, но този път нещо ме жегна и ги сецнах по средата на "операцията". Добре че послушах един приятел автомонтьор и вместо да сменя ключалката и пак да ми я откъртят, сложих една черна метална пластина и запълних дупката плътно с метал, така че въобще и с бургия трудно можеш го проби. Сега отварям, затварям и паля само с безконтактния ключ, който е и дистанционно. Снощи, пък, взели, че ми отпрали двете емблеми "BMW" на капака на двигателя и на багажника, лапешка работа, ама застрахователя казва "...не плащам кражба на детайли, само счупване...", с две думи-нямам думи... Иначе, 1-ката няма проблеми с двигател, окачване и т.н. Вярно ти казва колегата за Х3 и мен така ме посъветваха в сервиза на М-Кар, отчетливо по-здрава кола от Х5. Ти питай девойката дали за нея има значение марката като престиж, защото ако търси луксозна марка и иска да "дели мегдан" с други като нея, TLC „идва” по-скромна в сравнение с Х5, ако обаче търси здрава и безпроблемна кола взимай ТЛК-то без да се замисляш. И да ме извиняват колегите, че ТЛК-то (без значение 120 или 150) не било за асфалт, за всичко става и е перфектна. В интерес на истината между единичката и ТЛК-то има много разлики (не само във височината и задвижването), та вероятно такива разлики ще има и между ТЛК 150 и Х5 (визирам: волан, спирачки и динамика, все в полза на БМВ-то), ако, обаче мадамата вземе ТЛК-нова, въобще няма да направи разликата, защото за да я направи трябва да седне в Х5, а и 150-та вероятно е по-пипната от 120-та. И още нещо, което не е за пренебрегване, когато карах 120 тя беше гаранционна и не се занимавах с части, когато подкарах 1-ката и гаранцията изтече се оказа, че поддръжката на БМВ в гаранционен сервиз те кара доста да се замислиш. Ако жената не е свикнала да преправя и да търси евтини части и да обикаля с дни по магазини, ако е свикнала всичко да й е оригинално по поддръжката, да се приготви за брадва 9-ти номер. Само едно сравнение: В Бургас ми поискаха за смяна на масло "на око" около 1000 лева в Бова кар (официален дилър) и чак на излизане се сетиха да ме питат 3-та серия или 1-ва е колата. В Пловдив смениха маслото за 540 лв. с ДДС и ф-ра. На 75 хил. км. в М-кар смяната на масло е около 600 лв. на 1-ва серия, да не говорим за Х-5, а ако си купиш консумативите и отидеш в произволен севиз смяната излиза прибл. 250 лв., уловката е, че няма кой да ти подпечата сервизната книжка. Ключалката с доставка, труд и ДДС в Пловдив в М-кар беше 250, в Бургас само доставката е около 300 лева (според застрахователя, който звъня), отделно - монтаж, боядисване и ДДС. Друг критерий, макар и на втори план е, влез в карс бг или в мобиле бг и виж колко Х5-ци се продават, колко ТЛК-та се продават и на какви цени, т.е. направи си една статистика за обезценката на БМВ и на ТЛК и сам си отговори. Моето лично впечатление е, че хората отчаяно се опитват да се отърват от старите си Х5-ци. Може кризата да е виновна, може и търговците на резервни части. Дано съм бил полезен.

Коментар

Е като е гаранционна колата и какво, всеки месец по 3 седмици или тръгнеш за море и блокира нещо по тоците имаха такъв проблем. На Х5ците всичко буквално е проблем, окачването е зле, чупи се и се разкрачват, като има случай на почти чисто нови да се разчекнат, двигателите са много капризни всичките, кривят глави и какво ли не от нищо буквално, скоростите и те дават ядове много често, проходимостта на Х5 е по-зле или като на най-долнопробен паркетник, освен за пред кафенето за нищо не става. Мога да покажа 120ка на 410 000 и да се сравни с всяка Х5ца ако вобще има жива на такива километри Като части за 120ката 265лв е въздушното окачване, 28лв е биалетка, смяна на масло комплект ми излиза 180лв с най-високия клас на репсол масло, задни дискове с накладки и на барабаните всичко и 1 кутия медна грес 270лв май дадох при Ники П. От София до Лайпциг на 1 път го взимам без да ме боли ни гъз ни кръст нищо при това 5 човека и багаж до тавана, 3тия ред седалки се возят 3ма души, В жесток порой и киша минава от Пасарел до Лозен с летни изтрити гуми ( е с малко помощ на 1-2пъти ) 180 ги държи на магистралата, при леко каране на дълго дава 6,3 не един път, при 110-130 дава 8+, при 160++ дава 12-14/100, градско дава 9-12 зависи, на служебната не е занулявана от 90 000 май и е 9,2 средния разход, а е служебна. Може да се види в Тойта подфорума има тема за поддръжка какви са пробемите. И не на последно място, както и колегата каза виж Х5ца 2005та каква и е цената и на 120ка същата година със същите екстри каква е цената, при много по-ниска цена в магазина

Коментар

От пишещите по-горе, кой е имал Х5 нова, та така ги наплюхте?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X