Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota » Land Cruiser - съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Toyota » Land Cruiser - съвет

За дизелов боксер прочети малко в субару форума защото има някакви загатвания със счупени колянови валове.

Коментар

Много съжелявам, че се e отказала от 150-ката, скоро се возих на такава и за поред път се убеждавам (а и беше най-високото ниво предлагащо се в БГ), че това е колата която съчетава най-добре качество-проходимост-комфорт-икономичност в класа си. Не бих я сравнил в никакъв случай с Х5, за мен това са два различни свята (нишо лично против Х5-ка - карам бмв всеки ден).

Коментар

Отказа е прозаичен НО незбежен поради не толкова малкият гараж, а поради олигофрените спираши пред него. За да паркираш или излезеш трябва да имаш хармоника по средата на джипа, иначе не става. Писнало и е а и на мен да се разправям!!!
        Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
        0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Момци, промяна в плана! След направен тестдрайв на Субару Форестър 2.0 дизел, колата бе ПОЧТИ избрана , НО взех че се поразрових и ето какво излезе. Проблем с двумасовия маховик ГОЛЯМ, направо ги сменят по-често от маслото на колата. Друг проблем рейката, тропа - сменяш я и пак тропа. Та дизелово Субару - отпада. Сега питам някой с бензиново такова, ще даде ли инфо че влязах в многосериен филм. Дайте и други идеи за компоктен СУВ, голям съм описал защо отпадна. Айде сега да видим какво ще става.
          0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

От гоУемото ТЛК, през Х5,на Субаро.....???
            Вече мислиме за, компактен СУВ!
            100% съм сигурен ,какъв ще и бъде избора на тази мома /естествено след тестдрайв/ - Хонда - СРВ !!!
            Здрави и безпроблемни , а има и дизелови и бензинови,с ръчка /6-скорости/-каквото и сърце иска!
            Предложи и да ги тества и ще видиш ,че мъките по избора ще ти свършат!
            Ако обаче и това не помогне /не си избере/ ,пробвай с новата КИА-Спортидж!
            / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Нека покара хибриден RX, и после да си говорим...
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от zoro-1 Преглед на мнение
                Все пак въпроса си стои, ръчни или автомат, разходите по смяна на масла и прочие не са ми ясни.
                Защо никой не казва на колегата кога се сменя маслото на автоматика при ТЛК120 и колко струва?
                По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнение
                  Защо никой не казва на колегата кога се сменя маслото на автоматика при ТЛК120 и колко струва?
                  Трябва да се гледа по рама. На всяка 120-ка е различно. На някои се сменя на 60к, на други на 180к, а на трети не го дават да се сменя. Като че ли преобладават последните. Мисля, че за бензиновите се сменя на 60к, но за всяка 120-ка си е различно.
                  За цената в ТМ Ауто май беше към 250лв с всичко с филтрите и маслото.
                  Поздрави

Коментар

Определено изглежда, че за тази дама е най-подходящо да кара хибриден Лексус RX.
                    Не може да се сравнява с другите по качество, шумоизолация и тн. Само няма ръчни скорости...

Коментар

В днешният ден, бе направен тест драйв на Хонда СРВ и бе отхвърлен поради следните причини:
                      - дизела е слабичък
                      - бензина - също, в сравненние с настоящия и Нисан направо не става ( имам предвид динамика и ускорение )
                      Иначе като оборудване и екстри е на добро ниво, като проходимост - паркетен, като връщане на ДДС - супер, но не всичко е ДДС уви.
                      Одисеята продължава. За съжаление Лексус стартира от 122 000 лв и най-вероятно ще отпадне.
                      За съжаление бензиново Субаро с двигател 2500 см3 бензин не се предлага, поради Евронорми, та ще се прави тест на 2000 см3 и ако и то няма хъс направо ще си скъсам дипломата. Как може навсякъде по света да карат нови и мощни коли, тук не може, направо ми се къса сърцето.
                      0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от zoro-1 Преглед на мнение
                        ...
                        Одисеята продължава...
                        Тогава огледайте и Suzuki Grand Vitara 3.2 V6 VVT (5 dr) (229 Hp) AT, може би ще спаси положението на първо време.
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Re: Toyota » Land Cruiser - съвет

Субаруто 2.0 бензин не върви, а моя познат с дизела няма никакви ядове до 100х км, както съм писал по-нагоре.
                          "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

От: Re: Toyota » Land Cruiser - съвет

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
                            Субаруто 2.0 бензин не върви, а моя познат с дизела няма никакви ядове до 100х км, както съм писал по-нагоре.
                            Да, така е. Субаруто с атмосферния двигател е доста мудничко ще отпадне директно щом Хондата така бързо е излязла от класацията. Може би да се види турбо версията.
                            Все пак Х5 и Ланд Круизер са съвсем друг клас от Субару и CRV. Лексусът е друга категория и като цена и като качество.
                            Защо не видите Инфинити...

Коментар

От: Re: Toyota » Land Cruiser - съвет

Към момента Субару, предлагат 2,0 дизел 147 к.с.-350 нютона и 2,0 бензин 150 к.с. 198 нютона. Дизела с изключение на турбодупката върви супер, но от сервиза ми казаха за честите проблеми с маховика, това не значи че става на всички автомобили, но аз не знам на какъв ще попадна. Тези дни ще се обхождат дилърите и ще видим.
                              0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Re: Toyota » Land Cruiser - съвет

Нали е нова кола - и да се счупи, ще го сменят по гаранция.
                                "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X