Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на джип за около 6000 лв.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на джип за около 6000 лв.

Първоначално публикуван от itsme Преглед на мнение
    Трудно ми е да отговоря, но ще си опитам. Липсата на опит в избора на джипки, ме кара да се доверявам на приятелски съвети, дискусии и др. Карал съм няколко, но по асфалт. В началото исках нещо, с което да мога да си върша работата, която с колата немога. Реших да не отделям много пари с оглед на това, че ще го карам само когато немога да карам колата. Обаче неможе да е някоя барака, в която само да наливам пари и време за ремонти. Понеже ми е невъзможно да изчета всичко изписано за всички марки и модели в интернет си харесах на външен вид 2-3 марки и се допитах до мнението на познати и тук във форума. Най-много си бях харесал Сузуки Гранд Витара, намерих да се продава и такова във Варна, можеби читаво. И се почна с коментарите от сорта, мани ги тез джипове, те са майтап истинските са .... Patrol, TLC, Pajero и още няколко. Тези коментари ме наведоха на мисълта, така и така ще давам едни пари, дай поне да ги дам за нещо качествено. Искам да е дизел, че не ми се занимава с газовиразстройства, искам и да не е дълга база по възможност. Като се порових из обявите, тези ми допаднаха от Варна са и ще мога да ги видя в някой сервиз. Почивните дни ще ходя на оглед и ще преценя, но мисля че това е за сега, защото колкото повече го омувам по-голяма каша ми става в главата , но винаги съм гатов да прочета съвети и коментари.
    Щом си бил харесал Сузи Витара ,взимаш и тва е !На теб трябва да ти е арно не на друг !
    За 6000 лв късо Паджеро СуперСелект което да не е изгнило отзад по рамата ще е трудно да намериш !
    По-добре търси "Панчак" с 2.8TDI ,защото е по-хубав двигател !

За 6000 лв къс Patrol 2.8 GR ,който да не "Кенефен" = трудно !!!Отделно колкото и голям да изглежда синките по краката от таблото са ти гарантирани !
    Лудак

Коментар

Като изключим дължината на базата, гледам в автосайтовете, че има 4-5 оферти за МРІІ 2.8 десен волан, автоматици, със супер селект в порядъка 3500-5500лв. Това не е ли оферта? Питането ми е и с личен привкус

Коментар

До тук не прочетох препоръка за Исузо Трупър , а има доста голям избор в предвид цената . Какво ви е мнението ? Аз съм се огледал в такъв , но за момента не мога да го взема . Ако е рекъл Господ след нова година ще е мой ! Интересно ми е да прочета и вашите мнения .

Коментар

Едно въпросче за Mitsubishi Pajero pinin. Кой е по-читав двигател 1,8 или 2,0. Четох, че прекъсвали и разни такива.
          Nissan Patrol Y60

Коментар

Първоначално публикуван от zlost Преглед на мнение
            Като изключим дължината на базата, гледам в автосайтовете, че има 4-5 оферти за МРІІ 2.8 десен волан, автоматици, със супер селект в порядъка 3500-5500лв. Това не е ли оферта? Питането ми е и с личен привкус
            Не е. Покарай малко с десен волан и ще разбереш защо
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от itsme Преглед на мнение
              Ами не ми се иска ново, защото ще го ползвам или да дърпам ремъркета или да нося някакви рибарски работи, а не да го карам по кафета...
              Кой говори за ново? Нещо на 5-6, дори на 10г, но не "паднало от небето", а от първи собственик или нещо подобно... Да се знае какво е правено /не е правено по колата... Такива по на 20 години с н-броя собственици могат да ти поднесат големи изненади...
              Тегленето на ремаркета само по себе си не поврежда автомобила - аз имам пасат вече 6 години и от първия месец при мен е с теглич и тегли редовно ремаркета до 750кг /сигурно има 6-7 000км с ремаркета и нямам никакви проблеми... с оригиналния съединител си е на 173000км/... Ако теглиш нещо над 1500кг със сигурност мисли за 4х4 от тежка категория - Ленд крузер, Патрол, Паджеро...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Това с десния волан, дето бил по-евтин и по-лесно се намира ми напомня за тези с обратната резба - по-лесно си намират гаджета и даже пари изкарват
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Става въпрос за ходене до вилата събота-неделя, каране из София само в най-големия сняг, наличието на втори ред седалки и климатик.
                  Последният коментар за резбата беше брутален и може би леко излишен, но очевидно в сайтовете за автопродажби джиповете с десен волан са по-евтини като оферти. За целите, за които евентуално ми е необходим джипа, ще свърши работа и десняк. Цената на десняците не се ли определя от по-малкото им търсене, а не от по-лошото им качество и състояние?

Коментар

Не точно
                    90% от колите от острова са тотален кенеф и гнилоч
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Прав си, но ...

Зависи, дали е правена за/във Англия, или е с японски VIN, т.нар. на Острова Japanese Import (много уважаван тук).
                      Зависи, къде/колко е карана, и къде/колко е стояла (разбирай открито, непроветриво, сенчесто място).
                      Зависи, как е минала МОТ(ГТП). Много от търговците имат собствен, или приятел, с център за МОТ.

Тъстът ми (60+ годишен) 3 г. кара Ровър 420 SDi и го продаде без грам ръжда (13 годишен). В момента, вече 3-та година, търкаля Пинина от подписа ми. Когато му го закарах нямаше грам ръжда. На втората зима котката вече влизаше, и излизаше от него без да й отварят вратата

Чул съм, че колите на острова, понеже няма зима, нямат онова антикорозионно покритие, което е на европейските коли.
                      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                      Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от zlost Преглед на мнение
                        ... Цената на десняците не се ли определя от по-малкото им търсене, а не от по-лошото им качество и състояние?
                        коментара нямаше цел да обиди някой, но аналогията е доста точна - философски погледнато за всички има място на земята - и за "прави" и за "обратни"... Определено можеш да свикнеш с десния волан, ако решиш... В никакъв случай не правя намеци за сексуалната ориентация на колегите с десни волани - просто са решили да пробват различното, отричано от мнозинството!

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                          ...
                          Чул съм, че колите на острова, понеже няма зима, нямат онова антикорозионно покритие, което е на европейските коли.
                          Няма зима, ама има много вода наоколо и то солена!
                          Има и много хора с лодки - купуват си джипове да ги теглят и вкарват в морето/океана... В 100мл морска вода има една лъжица сол

Коментар

Да де, затова казах, къде/колко е карана и стояла.
                            Ония по крайбрежието, домуващи на сянка, са целите в зелен мъх.

Коментар

съмнявам се японците да правят специално изпълнение за Острова - не е чак толкова голям пазар на джипове.
                              А за десният волан внос от Япония се носят легенди... Колко са верни не знам...

Коментар

Спри да се съмняваш, не правят

Обаче правят специално изпълнение за себеси, като качество на материали и изработка. И със всевъзможни глезотийки

Между другото японките идват в Англия около и след 10-тата си година, на изключително малък пробег - 100-150 К км., реални.
                                С риск да стана банален - чул съм, че причина за това са скъпите ремонти в Япония. Дори само ремък и водна помпа.
                                Руснаците са страхотни фенове на обратни японки.
                                Последно редактирано от krasi-mir; 02-11-12, 12:38.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X