Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на джип за около 6000 лв.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на джип за около 6000 лв.

Привет първо на всички от форума. Имам едно питане относно предстояща покупка на джип, а именно какъв да бъде той? Колата ми идва нисичка за терените, където ходя. Ще бъде ползван главно за риболов по 3-4 пъти на месец, и зимата когато има сняг и с колата не се получава (неповече от 3-4 пъти), също да си закачам ремърке, че на колата нямам теглич. През другото време ще си карам колата. Терените не са мното трудни, но повечето пъти освен неравностите има и камънаци и с кола е малко опасно. Насочих се първоначално към Лада Нива, но като споделя с някой или казва че са чупливи или че горят много. Мислех, че им е евтина поддръжката, но прочетеното из форума се оказва, че не е точно така. Нямам нужда от дълга база и предпочитания към горивото. Ще се радвам ако ми помогнете да се ориентирам.
    Nissan Patrol Y60

От: Избор на джип за около 6000 лв.

Погледни в раздел "продава" един колега продава "Джипче Роки" (дайхатсу роки). Мисля че ще ти свърши работа за това което ти трябва.
    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

И Сузуки Витарата ще върши работа. Ако е по-сериозен теренът- Тойота ЛК, Митсубиши Паджеро..
      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Щом поддръжката и разхода на нивата ти се виждат много..........помисли дали си готов за джипка
        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Така и така ще си взема нещо, защото в противен случай ще си потраша сегашната кола, което ще ми коства повече от 4000-5000 лв. Затова исках нещо, около тез пари, което да не гълта много време и пари за поддръжка. Това "много" е различно за всеки, но няма как да ги дефинирам по друг начин. Четох, че горят около 15 на 100 газ, и ми се струва много, за такъв мотор.
          Nissan Patrol Y60

Коментар

Колега,понятията джип и икономии са несъвместими.А и както е казал колегат jaxan помисли дали си готов за джип.Иначе има добри джипове които се включват в бюджета ти-Витара, Самурай,Паджеро и т.нНо знай че какъвто и джип да вземеш то той ще иска подръжка.А добрата подръжка не е евтина
            Няма лоши автомобили - има лоши шофьори

Коментар

Какво се хванахте за таз поддръжка, аз ще я поддържам не вие. Понеже кой чел, кой недочел явно трябва да дефинерам скъпа поддръжка. За Нивата четох, че поддръжката и е по-скъпа от на доста дръги от този клас, а същевременно не е по-удачен вариант.
              Nissan Patrol Y60

Коментар

Хората искат сигурно да ти напишат, че като:
                1. Цена на поддръжка
                2. Разход на гориво
                ще са ти сигурно поне два пъти повече, от на еквивалентен лек автомобил (ползван по предназначение).

Още повече, че на Нивата поддръжката е евтина, но за сметка на това - честа. А ти твърдиш, че била скъпа.
                Та ако Нивата ти е струва скъпо - другите хич няма да ти харесат.

За ходене на риба, там където си ходил и с леката кола (+ малко отгоре), можеш да направиш лек компромис с джипката и да вземеш нещо, което да не е толкова хард off-road, примерно:
                - Subary Forester (вдигнато 4х4 комби с висок разход, здраво)
                - Витара (ако намериш неизгнила от края на 90-те - здрава и доказано проходима, даже и сток вариант)
                - KIA Sportige
                - Daihatsu Rocky (истинско джипче, но му липсва комфорта на леката кола)
                - Daihatsu Terios (лека кола 4х4 - евтино за поддръжка и нисък разход на гориво, малко тесничко)
                Така имаш нисък разход и приемлива, доближаваща се до на лек автомобил поддръжка...
                Последно редактирано от Vitku; 29-10-12, 16:56.

Коментар

Мерси за коментара, Vitku. И Forester и Ouytback бях загледал, но малко ме притеснямват с тези боксерови двигатели. За сега май към Suzuki Vitara и Honda Cr-v се насочих. Но ще му мисля още.
                  Nissan Patrol Y60

Коментар

Разгледай и други модели! Например - Нисан Терано II, ЛР Дискавъри, Опел Фронтера Б ( тази от подписа ми дава 7,5 до 8 л/100 км. разход извънградско )...
                    Казано е:
                    -"Обичай ближния",
                    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Аз,за пръв път" взимам" думата.Професионален монтьор съм /в оставка/. Лада Нива не е джип....,а БОКЛУК-между другото притежавал съм две Ниви -отчаяна работа!!! Субару са една от най-великите марки в областа 4Х4,но са леко скъпички за подръжка. Най-евтините японски Джипове са Тойота от гледна точка на подръжката. Благодаря за вниманието.

Коментар

И аз благодаря за информацията.
                        Nissan Patrol Y60

Коментар

Ако ще ходиш само за риба то мисля че Нисан ТераноII къса база е тъкмо за теб
                          Няма лоши автомобили - има лоши шофьори

Коментар

А дали ще е проблем, ако пусна конкретни обяви от сайт? Че се триумя
                            Nissan Patrol Y60

Коментар

Проблем. Голям.
                              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X