Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип за сняг!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Джип за сняг!

Първоначално публикуван от angel52 Преглед на мнение
    Нито ще го стрелят, нито ще е извън бюджета. Ето две готови решения за машини тежащи много под 1500 кг и двете street legal, сиреч с регистрация, преглед и гражданска. Освен това напълно готови за да поемат 35' и нагоре гуми:

С два блокажа и лебедка: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...544&f1=details

С редуктурни мостове от Унимог: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...264&f1=details сиреч готов за 35' и нагоре

Има и други такива на родния пазар. И като говорим за 35' гуми не разбирай непременно домъкнати от Щатите чисто нови заводски гуми. При Десо от Бистрица има камари регета с размери от 35' нагоре на цени като обикновени гуми за SUV-чета. А също така да ти напомня, че освен бедлок джанти в предишния си пост съм споменал и за вариант с вътрешни гуми.

Ето и няколко снимки на самурайчета с 35-ци, а първото дори с 40-ки. Не са чак толкова "нарязани", нали:

[ATTACH=CONFIG]494989[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]494990[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]494991[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]494992[/ATTACH]

И накрая едно уточнение. Когато говорим за "джипове" нека се ограничим до модели, които се доближават поне малко до това понятие, а именно до машини, които имат шаси. За високите комбита със самоносеща конструкция и с независимо какъв двигател нещата наистина са толкова сложни и безнадеждни колкото ги описваш.
    Колега, не ми се спори за спорта.. Джипа в първата обява ако го дадат за 5 бона, лично аз ще те черпя каквото кажеш. С втория искам да се повозиш стотина километра по асфалта, а после да ми кажеш колко време ти отне да изминеш тези стотина километра и къде са ти бъбреците... Човека иска нещо да си вози семейството и да си ходи на вилата/селото с него, и да го кара целогодишно, което ще рече основно по асфалта. За регенерата не мога да споря - карал съм само Каймани - 31-ци и съм ги изпускал до 0,8 и честно да ти кажа тези корави галоши въобще не разбраха, че се опитвам да ги спадна. Може и да има с по-мек каучук, но нямам наблюдения. За тези с вътрешна гума - също нямам личен опит и не приказвам. А Самурайчетата дето ми ги показваш (без белия) има едни набити пари в тях, дето пак не се вързват спрямо обявения бюджет и поставени цели - това са машинки за забавление, а не за ежедневна целогодишна семейна употреба! За високите комбита с вградено шаси, както си се изразил - мога да поспоря много, но не и в тази тема.. Ако не е тайна ти какво караш (си карал) и с какви гуми..?!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
      ... С втория искам да се повозиш стотина километра по асфалта, а после да ми кажеш колко време ти отне да изминеш тези стотина километра и къде са ти бъбреците...
      Втория първо трябва да го регистрира и си представям възторга на катаджиите като го видят с нестандартните мостове и тракторните гуми.

Освен това, имам сериозни съмнения относно пригодността на Самурая като семеен автомобил, особено пък през зимата. Един колега си возеше децата на разходки и горките бяха все сини от студ с този брезент отзад.

... има камари регета с размери от 35' нагоре ...
      Регенерати, изпуснати на 0,4 - 0,5 ?!?
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Нито ще го стрелят, нито ще е извън бюджета. Ето две готови решения за машини тежащи много под 1500 кг и двете street legal, сиреч с регистрация, преглед и гражданска. Освен това напълно готови за да поемат 35' и нагоре гуми:

С два блокажа и лебедка: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...544&f1=details

С редуктурни мостове от Унимог: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...264&f1=details

Има и други такива на родния пазар. И като говорим за 35' гуми не разбирай непременно домъкнати от Щатите чисто нови заводски гуми. При Десо от Бистрица има камари регета с размери от 35' нагоре на цени като обикновени гуми за SUV-чета. А също така да ти напомня, че освен бедлок джанти в предишния си пост съм споменал и за вариант с вътрешни гуми.

Ето и няколко снимки на самурайчета с 35-ци, а първото дори с 40-ки. Не са чак толкова "нарязани", нали:

[ATTACH=CONFIG]494989[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]494990[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]494991[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]494992[/ATTACH]

И накрая едно уточнение. Когато говорим за "джипове" нека се ограничим до модели, които се доближават поне малко до това понятие, а именно до машини, които имат шаси. За високите комбита със самоносеща конструкция и с независимо какъв двигател нещата наистина са толкова сложни и безнадеждни колкото ги описваш.

Всичките тези картинки които ги качваш надхвърлят многократно заложеният бюджет, вервай ми, от опит. А онова чудо с мостове от Унимог и 65 к.с. двигател ще се яви трудно носещо само себеси. Иначе сметките за проходимоста са ти верни но с някои корекции, една от които е теоретичното разпределение на натоварването на мост. Няма джип с равно натоварване на преден/заден мост. Относно ниското налягане на гумите и тяхното разбортиране ще си позволя пак корекции. Регенерата като цяло си отпада по всеизвестни причини, повечето в този форум сме минали през този х.. и сме научили нещата по трудният начин. Добрата, качествена и скъпа гума е съвсем друго нещо и при правилно съотношение гума/джанта се разбортира много по-трудно. Това с вътрешната гума и ниското налягане, хмъъъ, колко вентила ще скъсаш? Бедлока е идеалното но по-скъпо решение. Аз заигравайки се да бутам сняг си карам 35-ците с 0.4 налягане и за цяла зима не разбортирах, а си играх доста че снегът си беше бая. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_0083.jpg
Прегледи:2
Размер:173.6 КБ
ID:5410626Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_0093.jpg
Прегледи:3
Размер:114.4 КБ
ID:5410627
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 21-09-12, 12:18. Причина: Корекция на цитат
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Аз съм много доволен от черокито ми в дълбок сняг. Определено драпа доста, но уточнявам, че снегът трябва да е неотъпкан. Ако става въпрос за снежна пътна настилка (отъпкана) положението не е никак добре с гумите за кал. Ходи накъдето си поиска.

Дълбочината на газене в сняг зависи най-вече от състоянието на снега. Пресен е едно, топящ е друго, отлежал трето.

Концепцията на джипа е - широки гуми, ниско тегло, работещо LSD отзад и мощен двигател. Гумите за кал вършат работа.

Гумите спадам до 0,5 атмосфери, иначе не става. Раздатката на бавни скорости, оборотите на двигателя почти максимални иначе пак не се движа. Така пробива доста добре. Техниката, е че трябва да усещаш кога спираш да се движиш и кога си на ръба на движението. Трудна работа е това, защото дори и да се движиш е съвсем бавно. Усетиш ли, че спираш трябва да отнемеш газта, иначе започва да копае и потъваш.

Ето клипчета в различни ситуации , които съм карал в дълбок сняг мин. 50см.
          Гумите са 33 инча, предна и задна броня са на около 70см от земята. Мостовете си висят и пречат, но няма как с тия стари джипки.

На това клипче снегът е доста тежък и въпреки съпротивлението на двата "висящи" моста машината се движи.

Последно редактирано от verter; 21-09-12, 13:29.
          Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
          0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от Данчо Николаев Преглед на мнение
            Напротив прости са,на пазара има доста Г класи започващи от 5000 лева,друг е въпроса,че това е най-ненавиждания и неоценен джип в БГ....
            +1.Aма този път си мълча защото витараджиите първи ще скочат,а после нисани,тойоти и вся осталная.....
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

По същество "заданието" се изчерпва със следното:

Първоначално публикуван от grgpnv Преглед на мнение
              ... Значи накратко, малък джип с евтина поддръжка и да върши работа в сняг! Никакви лов, риболов, офроуд състезания и т.н..
              Първоначално публикуван от grgpnv Преглед на мнение
              ... бюджета ми е около 4-5000лв. Бих желал джипа да го карам целогодишно...
              Не виждам заявка за "семеен джип" или пък за пък за "стотина километра асфалт". Условието "целогодишно" се изпълнява лесно със смяна на гумите с нормален размер. По останалите условия: "малък джип" - самурая определено е такъв; "евтина подръжка" - също; "и да върши работа в сняг" - в предложените вече варианти също.

Ако обаче се появи условие "да си возя жената (плюс багажа и), 2-те деца и кучето от Пловдив до къщата в Брестовица целогодишно в сняг, кал, лед и прахоляк и да ни е комфортно и евтино" съм абсолютно съгласен, че при този бюджет решение няма. По точно работещо решение няма. Или ще си паркираш "джипа за сняг" в селото и ще го ползваш предимно за проблемната отсечка и из близките гори или ще се возиш с домочадието комфортно по шосетата.

ПС

по отношение на регистрацията в КАТ и последвалата експлоатация ми се струва, че малко се преекспонира проблема. Особено ако става въпрос за ползване по селата. В България все още няма спесификация към талона на автомобила и не е ясно в какъв вид е представен автомобила на преглед. Когато това се случи в талона ще бъдат описани най-малкото размера на гумите за да може проверяващия да сравни дали в този вид е регистрирано МПС-то или е променяно в последствие. Лично аз вече 2 години обикалям България и Гърция с 35-ци (при регистрацията и техническите прегледи след това - 31-ци) и никой никога не се е загледал в тях. А в талона ми пише "Лек автомобил" и "(J) M1G. А пък колкото до
              Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              ...възторга на катаджиите като го видят с нестандартните мостове и тракторните гуми..
              мога да кажа, че не се сещам начина по който сериен КАТ-аджия съвместява в длъжностната си характеристика квалификация която да му позволи да определя кое е стандартно и кое не. Още повече евентуалния селски (на Брестовица) катаджия ако въобще го има. А пък тракторните му гуми въобще няма да ги видят, защото нали все пак говорим за "джип за сняг" и то за такъв с размер колела, които да му позволят да се движи отгоре върху снега.

Коментар

Първоначално публикуван от Данчо Николаев Преглед на мнение
                Напротив прости са,на пазара има доста Г класи започващи от 5000 лева,друг е въпроса,че това е най-ненавиждания и неоценен джип в БГ....
                Сигурно има защо! Всеки ще се сети ако се позамисли!
                Иво (таксито) Андреев
                0988 91 80 50
                Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Един Класик V8 и си в джаза.Скоро се продаде перфектния във форума,за около 5000 лв.Първи собственик,климатик,ел. пакет,газ,перфектни зимни гуми.Не ти трябва нищо друго,вземаш и караш.
                  Колкото и да дигаш един джип,винаги може да навали по-дълбок сняг и пак да закъсаш.

Коментар

Първоначално публикуван от djidjo Преглед на мнение
                    Един Класик V8 и си в джаза..
                    Тц, тц, тц... Имах такъв преди десетина години. Перфектен е... за котва особено ако е с ел.пакет и климатик за да си отваряш и затваряш прозорците и да ти е топло докато си потънал в снега Една зима така се окопах в 30-40 см сняг в Родопите, че го зарихме със съчки, шума и снежец и си го прибрах напролет (майтапче)
                    Последно редактирано от angel52; 21-09-12, 14:55.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                      +1.Aма този път си мълча защото витараджиите първи ще скочат,а после нисани,тойоти и вся осталная.....
                      Това на аватара ти защо не ми прилича на Г-класа?

...
                      А пък колкото до мога да кажа, че не се сещам начина по който сериен КАТ-аджия съвместява в длъжностната си характеристика квалификация която да му позволи да определя кое е стандартно и кое не. Още повече евентуалния селски (на Брестовица) катаджия ако въобще го има. А пък тракторните му гуми въобще няма да ги видят, защото нали все пак говорим за "джип за сняг" и то за такъв с размер колела, които да му позволят да се движи отгоре върху снега.
                      Нямам предвид КАТ-аджиите на пътя, а онези на канала в КАТ-Пловдив, които ще трябва да регистрират нововнесеното от Австрия чудо с мостове от Унимог. Все си мисля, че едва ли ядат доматите с колците и вероятно би им направило впечатление, че мостовете (очевАдно дори за неспециалист) не изглеждат да са тези, с които джипчето е излязло от завода.

А, както се спомена по-горе колела, които да му позволят да се движи отгоре върху снега трябва да са обути с истински гуми. Цените на 33-ки са от над 300 лв нагоре за брой ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Самураят от първата обява е форумен, та можеш да получиш инфо от извора.
                        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

И аз така търсех джип за сняг и за влачене на платформа, и си купих джип, който е по-проходим отколкото ми е нужно в кал, но в сняг не е по-добър от една дръглива пандичка 4х4 1000 куб. см. Трите блокажа не помагат като легне в снега, но поне се успокояваш, като виждаш, че и четирите колелета равномерно си въртят. Моя опит ме научи, че за сняг най-доброто е лека и повратлива машина 4х4, защото като я разклатиш и избуташ в доста случаи помага.
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Освен това джипа трябва да има и хубави гуми. Тази зима с кобрите, така се хлъзнах и тръгнах настрани като шейна, че после едвам ме извадиха!
                            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Някъде назад видях нещо за самурай. Миналата зима колегата torozoff ме извади като тапа след като бях закъсал доста безпомощно в един замръзнал сняг. За да ме заобиколи, защото бях запушил черния път, мина съвсем спокойно отгоре през нивата с натрупан сняг... Не знам колко му е излязла операцията по вкарването на гумите (33-ки предполагам), но вероятно може да се вместиш в бюджета с някои компромиси. Друг е въпроса колко е комфортен такъв джип, но сигурно ще забавно за децата.
                              Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                                Някъде назад видях нещо за самурай. Миналата зима колегата torozoff ме извади като тапа след като бях закъсал доста безпомощно в един замръзнал сняг. За да ме заобиколи, защото бях запушил черния път, мина съвсем спокойно отгоре през нивата с натрупан сняг... Не знам колко му е излязла операцията по вкарването на гумите (33-ки предполагам), но вероятно може да се вместиш в бюджета с някои компромиси. Друг е въпроса колко е комфортен такъв джип, но сигурно ще забавно за децата.
                                Не, че другите джипове са много комфортни. Ела да те повозя на Тойота-та, да видиш, че вози като щайга.
                                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X