Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сбъдването на една мечта или какъв джип да избера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Сбъдването на една мечта или какъв джип да избера?

Няма супер селект, всичките са парт тайм, което за мене е минус. Иначе си е паджеро 2 с малко по-различно купе. В сравнение с тераното всичко му е доста по-масивно и поне на външен вид изглежда по-здраво-визирам рама и окачване. 3.0 автомат ще е доста жадна за ежедневен автомобил за човек пенсионер, а софийско градско , няма да е най приятното преживяване с този автобус. Ако не ти допада тераното , защо не загледаш късо паджеро 2-ка-има със суперселект и ръчни или автоматични скорости . В този ред на мисли , защо не загледаш и бензиновите тойоти 90 серия , доколкото схванах важно е да е бензинова.

Коментар

То се е получило недоразумение. Всъщност става дума вече за два различни джипа. Отнсосно първия, за който съм пуснал в началото на темата ми, си остават същите условия (който е за баща ми и за БГ). Колегите отговориха, направих си преценка и изводи, почетох темите във форума и си реших. Даже вече съм се спрял на два конкретни модела, а именно Терано 2,4 бензин или Витара 2,0 пак бензин. Там избора е ясен и остава за сравнително малка 2(4) врата машина, която ще се ползва от пенсионер като за градско и да си ходи на село в БГ.
      Отнсосно втория вариант, Паджеро Спорт, който пуснах вчера- става дума за джип който аз искам и ще си е тука като лична моя кола в Германия (баща ми ако види и му връча тоя камион ще побелее втори път). Круизни пътувания, разходки и излети,обикаляне по държави. Предвид сравнително добрите пътища в Европа и най-вече Германия, мисля и се надявам, че полуджипа Паджеро Спорт ще ми върши тая работа. Да е баш джип не е, ама и съвсем паркетен СУВ също не бие да е (мелез между свиня и монах ако сте виждали ).
      Някой ще попита защо вече почти годин все си питам и още нищо не съм взел. Причината е проста- машината за баща ми в БГ е ясна, просто чакам да си продаде настоящата кола, за да я вземем. А сега като гледам в БГ не са се юрнали хората да купуват коли и това се бави вече доста време.
      При мене проблема е почти същия. Идеята да се оджипя е от сравнително скоро. Но за да го направя и аз трябва да си продам настоящата кола, което също ще отнеме време. А да поддържаме 2 коли + 2 джипа да купим отгоре- е толкова не съм изтрещял, а и милионер не съм.
      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

За Паджерото Спорт имах предвид да го пробваш от към удобство, защото на мен ми беше прекалено тясно и ниско...колената ми се биеха във волана, като при Ранъра!
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

Странно ми е защо не си споменал в първия си пост гранд чероки, за мен най-точно отговаря на посочените изисквания...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
            Странно ми е защо не си споменал в първия си пост гранд чероки, за мен най-точно отговаря на посочените изисквания...
            Имаш предвид за джипа за БГ/баща ми?

Коментар

Да.

Коментар

Много голям бре и много ще лапка. Аз бензиново Чероки под 4.0 куб не знам. А за него искам да е някоя по-малка машина / по икономична. Една двувратка мисля ще му е добре. Той с майка ми колко му е карането. А не са като едно време да мъкнат и толкова багаж от село.
                Змея ще е при мене евентуално в лицето на Паджерото с тея 3000 кубика шестак...

Коментар

Нали на газ, то няма и да харчи кой знае колко повече от размера на двигателя, зависи повече от десния крак . По-добре е голям бензин, разтоварен е ако може така да кажа. За лашкането може и да е така, но при нормално употреба не се забелязва. За мен е добър за подобни нужди, щото и на черно се справя и по асфалта също, особено с кротък пенсионерски подход... Ако все пак си решил да е терано или витара, аз бих избрал тераното. Но то не е по-малко от гранд като размер, даже обратното. Витарата също не е по-малка, освен ако не е къса база.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X