Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сбъдването на една мечта или какъв джип да избера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Сбъдването на една мечта или какъв джип да избера?

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
    По обявените критерии бих заложил на Тойота Ленд Крузер 73-22RE,
    - Добър компромис между дълга и къса база,по дълъг е с 12 см от 70 серия!
    - Хард топ,
    - Отзад две падащи пейки,много обем за товар и превоз на хора.
    - Много добър мотор и динамичен 2,4 литров,лесен за газифициране,лесен и за обслужване,с верига!
    - Разход 10/100 пропан-бутан,8,5-9л бензин.
    - Цели мостове,лесно обслужване,дуракоустойчиви.
    Може би е динамичен ако го сравняваш с 2LT. Иначе е далеч от динамичен. Споменатия разход е илюзия, не подвеждайте читателите.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
      Може би е динамичен ако го сравняваш с 2LT. Иначе е далеч от динамичен. Споменатия разход е илюзия, не подвеждайте читателите.
      И аз това се зачудих, много икономична я изкара. Не го написах защото не знам дали е така и може да се изложа, но между 70ката и 73ката разликата не е голяма. А моята е дизел 2ЛТ и ми гори много повече, па камоли бензинката !
      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
        ...На теб ти трябва "къса база". По-проходим е....
        Дългата база има много повече плюсове в това отношение

Съгласен съм с Яро! Разхода и е около 16/100 газ.

Аз съм ЗА Тойота Ленд Крузър или Нисан Патрул.В задачката има един момент обаче,който ви убягва.70% ще се кара по асфалт! 70-та серия май беше ресьорен?...Горкият му баща!....
        Та в този ред на мисли ми се струва ,че е добре да покараш от всички,които си набелязал и да си прецениш какво искаш.От целия списък съм с леки резерви относно КИА и Г-то.
        Каквото и решение да вземеш,ти пожелавам да попаднеш на читав екземпляр!

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
          Аз съм ЗА Тойота Ленд Крузър или Нисан Патрул.В задачката има един момент обаче,който ви убягва.70% ще се кара по асфалт! 70-та серия май беше ресьорен?...Горкият му баща!....
          Не, само Хеви Дутито е с ресьорно окачване, другите са с пружини.
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Незнам какво не и харесват на КИА-та, но за твоите изисквания според мен е идеален:

- ниска цена за добра година при покупката

- разход и возия като на лек автомобил

- няма да те остави на байр,където не би те оставил някой от другите изброени

Като недостатък:
            - има доста ексти, които евентуално ще ти пречат

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
              +1.Всичко е вярно,освен разхода-дори РАВа ми гори повече.
              Посочения разход е постигнат при 80% извънградско шофиране и скорост 80-90км/ч,и аз останах приятно изненадан.
              Яро,ако не го знаех със сигурност,не бих го заявявал публично.Машината я купихме от колегата Зодияк от Пловдив,за един приятел,които я взе за работа и излети,сложихме и обикновенна газова уредба.Джипа няма лифт,кара се със стандартните гуми 225/75/15,и аз карам дизелова машина и като правя съпоставка,доста добре се справя 22RЕ.За последния месец на конкретната джипка са навити около 2000км,разхода не надминава 12/100 при умерено каране,колегата Бениджи които върши работа с нея в момента може да го потвърди,ако не съм го видял с очите си или да ми излезе от кесията и аз щях да съм скептично настроен.Това е джипката конпромис,има си всички качества необходими за туризъм.
              LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
              Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                ...
                Какви са изискванията ми.
                - Бензинов мотор, с идеята да се газифицира. При тея цени на горивата се явява като задължително условие. От техническа гледна точка, бензина е по-прост и лесен за поддръжка, зимната експлоатация по безпроблемна (негатив, харчи малко повечко (отпада от финансова гледна точка с газта) и като цяло дизелите са по дългоживотни).
                - Генерации от 1990 докъм 2000 година. Предпочитам по-стара но истинска джипка. Без електроники, изгъзици, екстри, които нито ми трябват, нито ще използвам. Прост за ескплоатация и поддръжка.
                !
                Бензинов мотор и "без електроника" са несъвместими. Това не е "Лада", или "Москвич".
                При "газифициране" забравяш за перфектната работа на оригиналната горивна система.

Коментар

Моята също беше от Павлин. Перфектен двигател, със сменена верига (тя също се сменя) и всичко. 2 инча и 32 гуми. Разход в София 16, навън минимум 11-12, за офроуд 20 и нагоре. Около мен тогава имаше няколко бензинки, същото. С обикновена газова се готви за дебитомер. Ако тази кола харчеше 9-10, то дизелите щяха да са с 1 литър над Голфа... иначе 22R е прекрасен двигател.

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                    Дългата база има много повече плюсове в това отношение
                    В кое отношение?
                    Ти с Черокито до къде си бил проходим.... на пожара?
                    Или с Фронтерата
                    Ей .... ти не си познаваш познатите.
                    И в града "дълга" карал ли си да видиш как се паркира ( а баща му ще кара).
                    Колега "Dagobar" - в България ще намериш доста читава ТЛК и по-евтина от Германия. Та дори готова и подготвена.
                    По същия начин стоят нещата за Митсубиши и Дефендър. Тук са по-евтини. Слагам докарването, транзитните, застраховка, винетки, такси , регистрация и газовата у-ба.
                    Така мисля (няма да споря с никой).
                    Гегата - старинна е, без климатик. А климатика вече е фактор с тези жеги.
                    Митсубиши - по-скъпа поддръжка.
                    Дефендъра или ТЛК според мен са добрия избор.
                    Ако аз трябва да се съобразявам с баща си (де тоя късмет....завиждам ти) ще избера Дефендъра, бензин с газова, къса база с климатик.
                    Поздрави и успех !
                    Последно редактирано от bgbul; 30-07-12, 13:08.

Коментар

... И в града "дълга" карал ли си да видиш как се паркира ...
                      Дългата база на повечето джипове (с изключение на дългия Патрол, който си е камион) в същност не е по-дълга от много леки коли среден клас. И да, карали сме и караме дълга база в градски условия и няма никакъв проблем с паркирането. Ограничената видимост назад си важи и за късата база. Има хора, дето и със Смарт ще имат проблем да паркират, но това е друг въпрос.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Дългата база на повечето джипове (с изключение на дългия Патрол, който си е камион) в същност не е по-дълга от много леки коли среден клас. И да, карали сме и караме дълга база в градски условия и няма никакъв проблем с паркирането. Ограничената видимост назад си важи и за късата база. Има хора, дето и със Смарт ще имат проблем да паркират, но това е друг въпрос.
                        Чавдаре - попитах конкретен човек този въпрос. Не теб или друг. И то като закачка.
                        Има си причина за този въпрос.
                        Дългия Нисан си е камион..... и дългия Дефендър, и Диското, и Хай лукса .....и ТЛК -73.
                        За размерите си почти прав, но не и за усещането .
                        Тези хора с проблемите със Смарт ... тук не влизат.

Коментар

Разбирам , че всеки си хвали джипката . Аз лично карам Витара , но Белата е прав за Тойотата с 22R мотора. Аз също съм карал въпросната Тойота и останах много доволен. Возията е доста мека, в купето е много безшумно и просторно, за здравината и проходимоста няма да коментирам . По повод разхода на гориво Белата не си прави майтап при нормално каране наистина толкова (12 на 100). Моето мнение е , че е много добър избор .
                          ПОЛУДЯВАМЕ БАВНО, НО СИГУРНО.
                          тел. 0889 017703
                          0897 516030

Коментар

В кое отношение?).
                            Откъм проходимост!
                            Ти с Черокито до къде си бил проходим.... на пожара?
                            Или с Фронтератa.....
                            Черокито...или Фронтерата са като Смарт в сравнение с 80-ката,която карах на пожара...Да не говорим,че нямам нито Фронтера,нито Черок

...И в града "дълга" карал ли си да видиш как се паркира ( а баща му ще кара).
                            Около 3 години евридейка ми беше любимото камионче Тойота Хайлукс.Дълго е 5.35м(без теглича).....Отлично се справях със софийското градско движение!
                            Последно редактирано от goshko-loshko; 30-07-12, 17:22.

Коментар

Чавдаре - попитах конкретен човек този въпрос. Не теб или друг. И то като закачка. ...
                              Като искаш да си чатиш само с един конкретен човек - има лични съобщения, Скайп и каквото друго се сетиш. Да го напиша ли с по-дебели букви или така е добре?
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
                                Посочения разход е постигнат при 80% извънградско шофиране и скорост 80-90км/ч,и аз останах приятно изненадан.

Яро,ако не го знаех със сигурност,не бих го заявявал публично.Машината я купихме от колегата Зодияк от Пловдив,за един приятел,които я взе за работа и излети,сложихме и обикновенна газова уредба.Джипа няма лифт,кара се със стандартните гуми 225/75/15,и аз карам дизелова машина и като правя съпоставка,доста добре се справя 22RЕ.За последния месец на конкретната джипка са навити около 2000км,разхода не надминава 12/100 при умерено каране,колегата Бениджи които върши работа с нея в момента може да го потвърди,ако не съм го видял с очите си или да ми излезе от кесията и аз щях да съм скептично настроен.Това е джипката конпромис,има си всички качества необходими за туризъм.
                                Да вметна само че съм дал друг размер гуми,днеска се загледах,всъщност е същия но на 16 цола,Nokian 205/16 и водача Ванката потвърди разход 10/100,приемал и залози,а аз от известно време се оглеждам за някоя по ниско бюджетна Тойота с 22RE за семейна и влекач,ама държат цена пущините.Не оспорвам че могат да дават и по голям разход,ако я карам аз може и до 20 да стигне.
                                LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                                Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X