Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сбъдването на една мечта или какъв джип да избера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Сбъдването на една мечта или какъв джип да избера?

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
    ....,а аз от известно време се оглеждам за някоя по ниско бюджетна Тойота с 22RE за семейна и влекач,ама държат цена пущините......
    Покрай мойте търсения из сайтовете ,мернах един 4рънар 97г. от Варна с 22RE,имал климатик,който не работел нещо.В м0б1лето е обявата.
    Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
    ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Първоначално публикуван от ognqn Преглед на мнение
      Покрай мойте търсения из сайтовете ,мернах един 4рънар 97г. от Варна с 22RE,имал климатик,който не работел нещо.В м0б1лето е обявата.
      Аз търся 70 серия 22RE,за нея имам и климатик.
      LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
      Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
        Живееш в царството на G и искаш да си купуваш от БГ японка, внесена най-вероятно от Италия.
        Не зная в коя част на страната си, но си следи местния вестник с обявите от частни лица - от там най-много може да изпадне нещо читаво и на добра цена.
        Верно е, чв съм в страната на Мерцедес. Но Г-Класа, бензинова от 1990 до 2000г. под 5500€ не намерих в който и да е сайт нито в Германия, нито в БГ. Тоест откъм цена тази опция засега отпада. И именно защото съм в страната на Мерцедес съм (не)горд собственик на Мерцедес (лека кола). Личните ми впечатления с 1 дума: разочарование. Може би това е последния Мерцедес който ще имам. Но за проблемите с него: не му е тука мястото, да не разводнявам темата. Г-класа си позволих да напиша в списака, само и защото предполагам, че първично военния замисъл отговаря на качеството, което бих искал да имам. Но както казах, откъм цена е доста над предела (покупна, а от опит и за поддръжка по нататък).

И така да направя едно малко обобщение засега.
        Първо искам да благодаря на всички, които отделиха от времето си и написаха своите мнения и виждания.
        На първо четене засега ще се ориентирам към търсене на машина тука в Германия, донякъде това ми дава сигурност за произхода и състоянието на колата. Като резервен вариант остава евентуално нещо от БГ, което да си струва.
        От повечето мнения си правя извода, че в топ листата остава Toyota LС, Land Rover Defender, Toyota 4Runner, KIA. Мерцедеса отпада поради причини написани в горния ми пост. Nisan Patrol очевидно е прекалено голям или "камион", както повечето го наричат тука. Nisan Terano I- досега нито едно положително (а и отрицателно) мнение. Mitsubishi Pajero Sport- очевидно също доста по-скъпо и не отговарящо на повечето изисквания.
        Основен проблем в интерес на истината остава намирането на конкретна машина. Например Тойота Ленд Крузер 73-22RE, за когото дадохте доста препоръки, поне засега не намирам никъде в обяви в Германия или БГ. Малкото които намерих, поне доближаващи се до това и изглеждащи наистина прилично са по над 10000€.
        Като цяло времето не ме притиска и няма за къде да бързам, но все пак поне 1 обява да имаше като база за сравнение...
        Очевидно ще се ориентирам и към печатни издания (вестници, списания) с конкретни обяви. Оставам с впечатлението, че модели с горепосочената конкретика и данни, като горните трудно се намират.

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
        Бензинов мотор и "без електроника" са несъвместими. Това не е "Лада", или "Москвич".
        При "газифициране" забравяш за перфектната работа на оригиналната горивна система.
        Да, вярвам, че е така. Но все пак не мислите ли, че електронната (по-точно електрическа) система на карбураторен или моноинжекционен двигател е по-друга и опростена от електронната система на един TDI или пълна инжекция двигател на да кажем мотор след 2005 година? Ми като се замисля на моя мерцедес почти 90% от агрегатите и системите са с електронно управление, само пепелника май не е с електроника още... А с новите газови уредби (които също се явяват електронни) мисля, че проблема в по-голямата си част е решен. Или се лъжа?

Тая машина и аз я мернах. Мнения относно цена, модел и данни? Бензин с газ, като пари бива, мотор "само" 2,4. На пръв поглед ме заинтригува.
        Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

ЛК 73 с 22RE има в БГ.Задай Пловдив в царс.bg/грешката е умишлена/ и излиза.Цена към8900лв.Струва ми се че се продава от колега,който не пише нещо напоследък във Форума ни.
          Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
          ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
            ... Но все пак не мислите ли, че електронната (по-точно електрическа) система на карбураторен или моноинжекционен двигател е по-друга и опростена от електронната система на един TDI или пълна инжекция двигател на да кажем мотор след 2005 година...
            "Моноинжекционен двигател" е много общо казано. Има няколко на Бош, които във времето търпят развитие. От това, разбира се не стават по прости.
            Кое е по "просто" и кое по "сложно" също е много относително, тъй като и дизеловите системи търпят развитие през годините.
            По скоро, трябва да се гледа марката да е "читава".

Коментар

ЛК 73 с 22RE има в БГ.Задай Пловдив в царс.bg/грешката е умишлена/ и излиза.Цена към8900лв.Струва ми се че се продава от колега,който не пише нещо напоследък във Форума ни.
              Знам я, ако е тази де:
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4455217o.jpg
Прегледи:1
Размер:64.4 КБ
ID:5395574

Име:4455218o.jpg
Размер:63.6 КБ
ID:5395575

Име:4356054o.jpg
Размер:52.1 КБ
ID:5395576

Име:4455227o.jpg
Размер:68.5 КБ
ID:5395577

Име:4455223o.jpg
Размер:74.1 КБ
ID:5395578
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Здравейте отново!
                Сега пак прегледах обявите. Става дума за Toyota 4Runner от БГ-сайт. Пише, че е с мотор 2.4, 22R, демек хубавия мотор, който ми препоръчахте по-горе. Вече е газифицирана, цена 7100лв., 95год. Бива ли го този модел в комбинация с тоя двигател. Като цяло отговаря ли на изискванията ми модела и доближава ли се до "железния джип"? Предполагам, че това купе е тежко за тоя мотор, но както написах в началото, нямам намерение да се състезавам. Ще се радвам да разбера мнението Ви относно въпросната машина (нямам предвид джипа от конкретната обява, а като цяло конкретно тоя модел с тоя двигател).
                Поздрави!

Коментар

Здравейте отново!
                  Сега пак прегледах обявите. Става дума за Toyota 4Runner от БГ-сайт. Пише, че е с мотор 2.4, 22R, демек хубавия мотор, който ми препоръчахте по-горе. Вече е газифицирана, цена 7100лв., 95год. Бива ли го този модел в комбинация с тоя двигател. Като цяло отговаря ли на изискванията ми модела и доближава ли се до "железния джип"? Предполагам, че това купе е тежко за тоя мотор, но както написах в началото, нямам намерение да се състезавам. Ще се радвам да разбера мнението Ви относно въпросната машина (нямам предвид джипа от конкретната обява, а като цяло конкретно тоя модел с тоя двигател).
                  Поздрави!
                  Тази модификация е доста рядка,незнам да не се случи някоя екзотика като ранните Хай Луксове,по често се среща в дизеловите варианти,като цяло 4Рънера не е лош,но е дълга база с независимо окачване,железния джип за мен трябва да е на цели мостове,а твоите изисквания са да е склонен към газифициране,затова ти предложих 73 серия,има налични части за нея на приемливи цени,а и рядко се налага да се подменят заради елементарната и конструкция.Железен джип мога да нарека и Нисан Патрул 4,2 литра,ТЛК 80 4,5 литра в бензинови варианти,но отиваш в друго измерение...
                  LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                  Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Привет и от испания. Позволете ми първо да се представя, казвам се Радослав Попов и съм от Габрово но вече 7 години живея в Мадрид. Миналата година се сблъсках със същия проблем с тази раззлика че аз исках джипка за тук (Испания) предимно за риболов и offroad разходки, но така или иначе гледах цените тук и в България защото в Испания наистина са по скъпи. След дълго оглеждане обикаляне денонощно бдене над сайтовете тук и в Бг с недоверие естествено, и след като имах вече няколко набелязани модела взех радикално решение да си купя евтин джип т.е счупен и в лошо състояние но пък много много евтин, в момента в които излезе едно 4runner-че разпиляно естествено но за 700 евро изобщо не се зачудих. в този ред на мисли нека да ви го покажаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:Imagen 068.jpg
Прегледи:2
Размер:88.7 КБ
ID:5395891Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Imagen 071.jpg
Размер:97.1 КБ
ID:5395892бензин v6 3.0 и така запо4нах от 0-та след 1500 евро и доста помощ от приятели се превърна в ето товаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:Imagen 104.jpg
Размер:87.9 КБ
ID:5395893Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Imagen 105.jpg
Размер:109.5 КБ
ID:5395894така че помисли и за такъв вариант смятам че тук има доста хора които биха ти помогнали. В никакъв случаи не искам да те обърквам просто споделям как аз си реших този проблем.

Коментар

А какво Ви е мнението за дизела 2,4 или 2,5 на Runner и бива ли ги тея машини?

Чета, гледам, чета, гледам и колкото повече толкова по се обърквам. Едно харесвам, 2ро ми препоръчват, 3то има на пазара....
                      Последно редактирано от Dagobar; 04-08-12, 15:20.

Коментар

... Едно харесвам....
                        Това е твойто! На друго все ще му намираш кусури!
                        П.П.Аз лично не бих си купил Тойота с двигател под 3.0(за дизел)

Коментар

За целите,за които е посочил човека и..понеже всеки си хвали неговото да кажа и аз:

4.Pajero Sport 3.0 бензин

Вече цените са им приемливи,нормална база-достатъчна за багаж и хора-аз 190 см и 150 кг си спя преспокойно в него при пуснати задни седалки,не тресе на асфалта и не е прекалено голяма за извън пътя,независимо окачване отпред,ако е и super select-супер,продават се и много газифицирани тук,Pajero-та бол значи части бол...Какво му трябва повече на човек ?!?!
                          Последно редактирано от peterbg1; 05-08-12, 06:55.
                          [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
                          Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Дефендъра или ТЛК според мен са добрия избор. и аз гласувам за тези двете
                            Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                            :D

Коментар

Май нещата отиват към Nissan Terano2, 2,4 бензин. Засега тая машина се вписва в повечето изисквания. За около 2000 вонги намерих доста читави екземпляри (на прима виста в mobile.3Reich) 96-99г. межу 150-200000км, къса база, с TUV, дори някои със сервизна книжка.
                              Ще се намери ли някой със сериозни аргументи да ме разубеди?
                              При цялото ми желание Дефендър или ТЛК за под 6-7000 тугрици нема.
                              А и все още ми е трудно след толкова преговори, да убедя баща ми, че има и по-хубави коли от Опел Кадет за 500 евро. Иска да си продаде Мерцедеса и да кара Кадет?!

Коментар

...А и все още ми е трудно след толкова преговори, да убедя баща ми, че има и по-хубави коли от Опел Кадет за 500 евро. Иска да си продаде Мерцедеса и да кара Кадет?!
                                Според мен баща ти веднъж да покара 4Х4 зимата в големия сняг или извън пътя в кал - бързо ще забрави предишните си "щения".
                                По мои наблюдения - който веднъж се е докоснал до 4Х4, дори и да се откаже, след време "върти, суче" и отново иска да има такъв автомобил.
                                Последно редактирано от alex_serviz; 14-08-12, 21:25. Причина: Допълване
                                Казано е:
                                -"Обичай ближния",
                                щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X