Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сбъдването на една мечта или какъв джип да избера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Сбъдването на една мечта или какъв джип да избера?

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
    Според мен баща ти веднъж да покара 4Х4 зимата в големия сняг или извън пътя в кал - бързо ще забрави предишните си "щения".
    По мои наблюдения - който веднъж се е докоснал до 4Х4, дори и да се откаже, след време "върти, суче" и отново иска да има такъв автомобил.
    +1 Колкото и да го върти човек, веднъж докоснал се до 4x4 машина не скача в друго. Тия дето са се возили или карали джипка и твърдят, че не им харесва просто се прикриват и не искат да споделят голата ИСТиНА .

Относно избора ти МЛАДЕЖО - колкото и да се колебаеш и да избираш, АКО не си ти е на късмет и самолет да си купиш и чиасто нова да я купиш пак ще си с пръст г*за. Избери си това което ти допада на теб самия и не му мисли. Ще ти дам пример от личен опит. Преди по-малко от месец бях изправен и аз пред дилема какво да взимам. Гладах сучах ее... знаеше се, че ще е джипка. След това взех да се вайкам какво да избера, късо ли дълго ли, nissan, toyota, jeep, lad rover и каквото се сетиш още. Накрая след като покарах на един съсед тераното решик, че това е моята джипка. И докато си стоях един спокоен следобяд пред лаптопа сърфирайки открих моята джипара. Веднага се развъртяха телефони и след и няма 2-3 часа си карах обратно към вкъщи с новата придобивка.

Поздрави и успех в избора, какъвто и да е той.

Коментар

Дойде хубавия момент да си съживя темичката с нещо конкретно.
      Значи спрях се накрая на Нисан Терано2 / Форд Маверик, 2,4, бензин, от 1996 до 1999 година. Най-вероятно ще да е купен от България, готов регистриран, с газова уредба и т.н. Както казват търговците "сядаш и караш". Ще съм благодарен за съвети и препоръки конкретно към този модел. Решението ми за него е 95% твърдо и поради обстоятелствата е силно повлияно от изискванията на баща ми, които май ще е печелившия в цялата работа . Бюджет 4500-6500лв. Както успях да разгледам в нета за тея пари има доста предложения. На какво трябва да се наблегне най-много при огледа и може ли да разчитам евентуално на колега от форума за огледа (ще си платя, времето е пари)?
      ПС. Въпрос към модератора: може ли да дам линкове към конкретни обяви в могилето или гарс.бг, за които еветнуално да получа мнения от хора които са ги виждали вече и имат мнения?
      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
        ... Както казват търговците "сядаш и караш".
        ...
        ПС. Въпрос към модератора: може ли да дам линкове към конкретни обяви в могилето или гарс.бг, за които еветнуално да получа мнения от хора които са ги виждали вече и имат мнения?
        На автоджамбазин вяра да нямаш!

И не! Линкове към обяви в сайтове като мобиле не се допускат.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Ми конкретните обяви съм ги подбрал да не са към автокъщи, а към частни лица. То това не е гаранция де, ама...
          И да допълня, става дума за къса база с 2 врати. Машина над 200000км нема , ама и тук в Германия е същото-кола над 200000км няма. А дали ще ме лъже турчин, арабин или нашенец все тая.

Коментар

Ако е в Бургас, мога да помогна със скромен оглед-пия дълго кафе без захар, нещо не ме обичат по автокъщите обаче...

Иначе избора не е крайно лош. Не е много яка машинка, в смисъл, че не държи много на тормоз.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

То там е работата, че баща ми си е в София. Той смея да твърдя, че е доста технически грамотен и запознат с автомобилите (щом на времето си направи основен ремонт на Запорожката на балкона у нас ). Но виж джипка не е карал, нито пък аз, а там си има друга специфика и неща, които трябва да се гледат. Та се очертава ходене по градовете където са собствениците на конкретните обяви. Благодаря предварително на Джамбазов, ако се отвори път към Бургаския регион ще го имам предвид.
              Е Тераното не е върха на джиповете, но като за пенсионер човек, който си ходи веднъж месечно до село, а останалото време до аптеката или магазина . Зора му ще е 1-2 семици когато се прибера в БГ и реша да го изкарам по балкана. Колко за толкова беким издържи. То и за това малко странните (на пръв поглед) изисквания за къса база и сравнително малък мотор 2,4 бензин...

Коментар

За втори път изчитам Нисанкия подраздел, ама за тая вариация с 2,4 бензин инфото кът

Коментар

Добро утро! Гледам в много обяви пишат, че дадена машина има ABS. Как мога да разбера на место дали наистина е така и дали работи нормално? Странното е, че в БГ примерно модели 96, 97 година пишат, че има, а в Германия при модели от тези години се среща много рядко или почти никога. Говоря за Nissan Terrano II, 2,4 бензин.

Коментар

По автокъщите се случват чудеса. В БГ колите по обяви имат всичко, само и само да отидеш до там да я видиш, после се почва "ами аз незнам...то няма ли...нещо сме объркали...." Погледни само, дори и вносител като Тото Мое, пише на всичките си бусове, че са 4х4, което е фантастика. Срещи идиотизма няма много ефективни лекартсва, затова не ме и обичат по автокъщите.

За АБСа. Качваш се в колата, даваш контакт и требе светне лампата. Тръгваш и трябва да изгасне, вдигаш над 16-20км/ч и на хлъзгав грунд скачаш на спирачките и навиваш волана, требе ти рита педала и да завие. Ако блокират колелата и продължи направо, са вързали лампата към датчика на маслото или към лампата на алтернатора. Стандартна процедура за лампите на еърбега и на АБСа на коли "уникат", "реални километри", "като нова", "без забележка" и т.н.
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Обява:
                      Ford Maverick 2.4
                      "В джипът не е пушено пълен ел.пакет : ел.стъкла, ел.огледала, ел.шибидах. Нови гуми с 0,8 мм граифер,нов акумолатор гаранционен, газов инжекцион , преглед, гражданска одговорност, лети джанти.Торсиона работи може да се вдигне до 75 см. от земята джипат е внос от Германия02. 10. 2010г. В българия е изминал около 10000 км. Вградена инсталациа за сателит и GPS - работеща сервизни докоменти. АКО ЗАПЛАТИТЕ 1000 леба върху цената на джипа ПОЛУЧАВАТЕ ОЩЕ ЕДНА ЦЯЛА ХОДОВА ЧАСТ ПЪЛЕН КОМПЛЕКТ, 1997, Газ/Бензин, 235,000 км
                      Комфорт: Климатик, Ел.стъкла, Ел.огледала, Шибедах, Стерео уредба, Алуминиеви джанти
                      Сигурност: 4x4, Airbag, Халогенни фарове, Аларма, Имобилайзер, Центр. заключване, Застраховка
                      Друго: Серво управление, Сервизна книжка"
                      6,500
                      ЛЕВА

Какво да разбирам под:Торсиона работи може да се вдигне до 75 см. от земята ?
                      И като цяло бива ли го това за тея пари?

Коментар

Означава "тъп съм като грездей, ама си мисля че има и по тъпи от мене". Сума правописни грешки, България с малка буква. Вградената инсталация за сателит ще е някой захранващ кабел незнайно откъде. Цялата ходова част е тая която е свалил от джипа защото е била тотално разбита и не му се носи до пункта за желязо. Това с торсиона изби рибата. Да не говорим, че едва ли прави разлика межди милиметри и сантиметри.

Копирай снимките тук без линк, или ми прати линк на лични.

Коментар

Момчета, какво ви е мнението за те тоя камион, Паджеро Спорт:

Интерсува ме модела 3000 V6, бензин, автоматик, след 2000год. И не ме пращайте да чета, преровил съм Митсубиши раздела от 1 до 56 страница 4 пъти + немски сайтове и форуми. Инфо йок или много оскъдно. Като цяло модела очевидно не е много разпространен. Това което досега научих, че е парттайм, 4степенен автомат (каквото и да значи това), easy select, има си и бавни, двигател с ремък, стандартните екстри за автомобил, без излишни глезотии и украшения. Повечето са с кожен салон (няма значение за мен, но го има), климатик, АБС, темпомат- пей сърце . Виж инфо отнсосно окачване, ходова част, мотор (конкретно тоя), автомата по-малко, незадоволително бих казал, експлоатационна здравина (и аз да измисля нов термин )?
                          Поне колегата STEF BMW ми даде инфо, ама неговия е дизелак. Легнала ми е на сърцето тая машина, ама да се допитам до съвета на старейшините тука, 100 глави мислят по-добре от 1. Макарче в случая съм захапал слушайки сърцето си, а не главата. Да ме пита човек за какво ми е таквоз возило у Немачко, вместо да си карам колата. Ама ей на пустия мерак.

Коментар

Колко си висок и колко кила си ?
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

180см / 95кг

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                                180см / 95кг
                                Хм..седни в един такъв и си прецени...аз съм с маалко по-високи стойности на параметрите, та ми беше бая наудобно!
                                0899 шест5313нула
                                За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X