Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Уаз 31512 с двигател Газ 53 и мостове от Нисан У 61

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Уаз 31512 с двигател Газ 53 и мостове от Нисан У 61

Днес монтирах мотора,ето как изглежда.Тампоните са над шасито,предните от Газ 53 ,а на раздатката от Лада Нива 1.7.
    Малко ми изглежда високо но пък картера е доста високо и няма да има нужда от рязане и не може да докосне моста никога.
    Задните тампони са си на мястото , и мотора е доста напред и няма място за радиатора/ оригиналния/Ако ги изтегля назад незнам как ще доидат лостовете на скоростите, а не е лошо да отиде малко назад защото предния кардан идва доста малък
    Утре ще ги по умуваме пак
    Прикачени файлове

Коментар

Браво Аси! Утре ще мина да видя да видя проекта на живо
      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Според мен,предния мост трябва да отиде още напред.Поне 10-15см,ако не ме лъже снимката.
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
          Според мен,предния мост трябва да отиде още напред.Поне 10-15см,ако не ме лъже снимката.
          Това го говорихме, ама що реши Асен да завари кулите на пружите като за последно не знам?

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Добре става.
          Помисли да издърпаш предния мост колкото може по напред.
          И кулите на пружините трябва да завариш последно. Като натовариш всичко. Тогава и подложките под ресьора. И амовете. Май и размерите на карданите.
          И хебела дано да се изправи, че ми струва сочи бая надолу.

Коментар

Първоначално публикуван от asen asenov Преглед на мнение
            Тези унибали и джони-джоинтове са около 100 лв бройката за качествени става дума,на мен ще ми трябват 8 - 800лв точно сег не ми се дават , а това може и после като се направят щангите с унибалите става за един ден.А тези амортисьори но FOX със пружини кото на Йордан Колев колко струват ако имаш представа.
            0888 79 99 75.Питай...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
              Това го говорихме, ама що реши Асен да завари кулите на пружите като за последно не знам?

И хебела дано да се изправи, че ми струва сочи бая надолу.
              Предния мост е с 7-8 см по-напред от оригинална на Уаза , днес реших да го поместа още 6 см да опре в планките но купето, ако го слжа пред тях става много няма място за секторната кутия тя ще бъде отвън гредите.А кулите съм ги заварил само отпред , беше ме страх от тежеста на мотора да не стане фал , но той се оказа доста по лек от Нисановия имаики предвид смачкването на пружините. По големия ми проблем е че мотора е много напред и няма място за радиатора .

Коментар

Предния мост е с 7-8 см по-напред от оригинална на Уаза , днес реших да го поместа още 6 см да опре в планките но купето, ако го слжа пред тях става много няма място за секторната кутия тя ще бъде отвън гредите.А кулите съм ги заварил само отпред , беше ме страх от тежеста на мотора да не стане фал , но той се оказа доста по лек от Нисановия имаики предвид смачкването на пружините. По големия ми проблем е че мотора е много напред и няма място за радиатора .
                Защо не направиш уаза двуместен и радиатора да го изкараш отзад ще стане мн. добре
                Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Аз не мога да разбера, защо просто не преместиш двигателя назад , като по този начин балансираш машината и изравниш карданите? Сега е момента да го направиш.
                  Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Жоро, ако мести назад ще влезе в голямо приключение.
                    Това като гледам са старите пети на раздатката и на старите си места. И задния мост си е на старото място. Само не се знае кардана дали ще стане, щото може прасето да е по дълго.

Коментар

ако имаш нужда от по-дълаг кардан имам от уаз 451 модела без РК и преден мост
                      Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Ще сложи кардани от Газ-69. При тях задния е малко по-къс от предния. Аз бих преместил предния мост и двигателя, така че да използвам два еднакви кардана( унификация). По този начин раздатката ще дойде точно по средата. С возенето в джипа на един резервен кардан си покриваш евентуално счупване на някой от карданите на джипа.
                        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Ще вкарам двигателя в рамат по ниско и ако преместя предния мост с 7 см по напред карданите ще станат почти еднакви и картера ще отиде зад моста. Ето руснаците как са сложили Газков радиатор без да местят мотора назад само са го свалили надолу като оригиналния на Уаза.
                          Андро е прав от първия път нема да стане, дори не е сигурно и за втория
                          Прикачени файлове

Коментар

Какво става с Проекта, очаквахме да го видим на Лазарово?
                            Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

• От: До: Уаз 31512 с двигател Газ 53 и мостове от Нисан У 61

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
                              Какво става с Проекта, очаквахме да го видим на Лазарово?
                              Имах даста друга работа , но мисля да се захващам вече по сериозно.

Коментар

• От: До: Уаз 31512 с двигател Газ 53 и мостове от Нисан У 61

Ще вкарам двигателя в рамат по ниско и ако преместя предния мост с 7 см по напред карданите ще станат почти еднакви и картера ще отиде зад моста. Ето руснаците как са сложили Газков радиатор без да местят мотора назад само са го свалили надолу като оригиналния на Уаза.
                                Андро е прав от първия път нема да стане, дори не е сигурно и за втория
                                Става и от първия пътДавай по сериозно
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X