На нищо от информациите които имам не отговаря. Да не е пренабиван или нередовен? Нямам идея какво е. По принцип щом започва с 414 би следвало да е такъв но колекторите са много по-важен признак тъй че най-вероятно номера не е оригинален...
Чакайте , трябва да разшифроваме докрай на КАМЕН двигателя.
За мен определяща е ангренажния капак. С този остър ръб съм забравил кога беше. И най интереснето е че остър ръб има капак на ЗМЗ-402.
Има сякъш някакъв "сбиртак" тука и не мога да го хвана.
На нищо от информациите които имам не отговаря. Да не е пренабиван или нередовен? Нямам идея какво е. По принцип щом започва с 414 би следвало да е такъв но колекторите са много по-важен признак тъй че най-вероятно номера не е оригинален...
Двигателя е редовен, минал през КАТ и т.н.
Ако 414 задължително е с квадратни колектори, то по-скоро започвам да мисля че преди да дойде в наши ръце Уазката, главата й е била сменена, но това е предположение
Извинявам се, не съм се изразил правилно. Под нередовен имам в предвид сборка от различни компоненти за различни двигатели. А в миналото е имало партиди двигатели без номера които в последствие са им набивали номера...
Извинявам се,че само чанчим КАМЕН но блока от другата страна не го видяхме.
За мене засега двигателя е 414. Но ако се види блока от към бензиновата помпа или просто камен го опише много неща ще станат ясни.
Единственно не мога да се сетя първите двигатели 414 дали бяха определено време със стария вал - 21-1006015Г или не.
Защото след този вал валовете на ЗМЗ и УМЗ са взаимозаменяеми.
В крайна сметка човека се инересува за вала.
Относно замяната на валове Венци горе е постнал Писмото на зам.главния конструктор на УМЗ. А на него му вярвам на 99,9 %.
И не по темата - Венци осветли в отделна тема докъде стигна с настроения Выпуск. Май беше почнал.
Друга тема е тъй наречения СРОГ. Но него ще го дъвчем отделно.
Та Камен . Като стигнем до истината,ще преоткрием много неща.
Така и така сме на тази тема,
та вярно ли е, че главата с квадратни колектори е с по-малки клапани
Защото наскоро гледах смукателни клапани два модела, единия с диаметър 44 а другият 47мм(както са моите)
Намирисва ми ,че твойта глава е 417 на 11 мм. шпилки. Но за да не гадаем. На всяка глава на УМЗ - има с едри изпъкнали букви /не набито/ написан номенклатурен номер - пример 414-1003010/12,417-1003010/12,421-1003010/12
Така и така сме на тази тема,
та вярно ли е, че главата с квадратни колектори е с по-малки клапани
Защото наскоро гледах смукателни клапани два модела, единия с диаметър 44 а другият 47мм(както са моите)
Да, оригиналната глава на 414 е с малките клапани.
Коментар