Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигател ЗМЗ 4022.10(ГАЗ 3102) с 3 клапана на цилиндър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Двигател ЗМЗ Газ24 с 3 клапана на цилиндър

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
    Аз отдавна търся гарнитура за такъв карбуратор, но засега неуспешно. Ако имате информация от къде да си купя, ще черпя.
    Мога да попитам, да не би да имаш форкамерна с 4022.10 мотор??
    Когато нямаме това, което ни трябва,
    ни трябва това, което имаме!

Коментар

Първоначално публикуван от misho5kov Преглед на мнение
      Мога да попитам, да не би да имаш форкамерна с 4022.10 мотор??
      Предполагам, че това са цифрите на двигателя. А дотам не съм стигнал, тъй като е на село. Иначе автомобилът е Волга 3102 и ...... е с петстепенна скоростна кутия.

Коментар

Ами да, ако е с трикамерния карбуратор К 156 значи е с този двигател 4022.10, с 12 клапана, повечето 3102 който срещам са със сменен двигател. Този е много специфичен и не трябва да позволяваш да го пипат пишман майстори, иначе мотора е уникален, 105 коня е и значително по икономичен от 24 мотора!! Дай нещо по подробно за нея!!
        Поздрави!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
          Е такива теми и участници държат форума жив и го карат да се развива все повече!
          Евала момци!
          А аз се кефя, че съм научил нещо ново и интересно, и че ви познавам!
          +100
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Ами да, ако е с трикамерния карбуратор К 156 значи е с този двигател 4022.10, с 12 клапана, повечето 3102 който срещам са със сменен двигател. Този е много специфичен и не трябва да позволяваш да го пипат пишман майстори, иначе мотора е уникален, 105 коня е и значително по икономичен от 24 мотора!! Дай нещо по подробно за нея!!
            Поздрави!!!
            Твоята не е ли същата? Засега освен гарнитура и пререгистрация няма какво друго да се прави. Може би и смяна на цвят - от сиво в черно. Разходът е около 10/100 бензин. Няма газово, но по-натам може и да се наложи ако се кара по-интензивно. Мощността е 105 к.с., което е прави и данъкът по-висок, т.е. неблагоприятно обстоятелство.

П.П. Гарнитура ще може ли да се намери?

Коментар

Имах проблеми със ССПВ - Система за Степенно Пускане на Въздуха!!
              Това са два електрически клапана, който при празен ход правят байпас на карбуратора, т.е. в зависимост от оборотите и разреждането във всмукателния колектор вкарват филтриран въздух /без гориво/.
              След тест на системата се оказа, че не работи вакуумният датчик!!
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IM000114.jpg
Прегледи:1
Размер:148.3 КБ
ID:5074041
              Естествено, нов няма......

Име:IM000116.jpg
Размер:128.0 КБ
ID:5074042
              Смяна на мембраната и малко преработка /сега вече е разглобяем/
              ....и работи по добре от нов.

Име:IM000121.jpg
Размер:221.2 КБ
ID:5074043
              След поставяне на нови свещи /NGK/, двигателя заработи като истински!!! При пробата се форсира и ускорява много добре, май е време да обърна внимание вече на гърнетата!!
              Много съм доволен!!

Коментар

Браво Аз продължавам да искам да го видя в действие Щракни някое клипче
                Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

За колко я взе тая ламя?
                  Последно редактирано от Pursie; 04-12-08, 16:34. Причина: Caps

Коментар

Тази с 4022.10 двигател я взех за 1200 лв, а другата с двигател 24 Д за 700 лв. А и още не съм убеден че е ламя - ако всичко работи нормално не трябва да харчи повече от 9-10/100 бензин. Но още не съм накарал всички системи да заработят нормално, за да стигна до засичане на горивото. Иначе като мощност е супер.
                    Поздрави!!!

Коментар

здравейте искам да ви попитам за съвет за моя уаз. Тои е с такъв мотор от волга 3102 и имам малък проблем с карбуратора. Работи ми само на газ и то много добре, само че преди работеше и на бензин и сега изведнъж спря да работи...мислех,че е от помпата и донякъде бях прав, смених я с нова и сега бензин ходи до карборатора ама неиска да заработи на бензин...ако знаете какъж ми е проблема кажете...даали е иглата или някои от многото жиглъори незнам...ама сега е студено и трябва спешно да го опоравя,че на газ неиска много да пали като му е студено...мерси предварително!
                      0898508049
                      0878779144

Коментар

Първоначално публикуван от uaz_mladenov_469 Преглед на мнение
                        здравейте искам да ви попитам за съвет за моя уаз. Тои е с такъв мотор от волга 3102 и имам малък проблем с карбуратора.
                        Една гарнитура за карбуратора К 156 на такъв двигател 3102 дали е възможно да се намери?

Коментар

един приятел протава такъв двигател...ако някои има интерес
                          МОИЙТЕ ЗАБАВЛЕНИЯ ЗА ВАС СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ...

Коментар

До: Двигател ЗМЗ 4022.10(ГАЗ 3102) с 3 клапана на цилиндър

Колеги, някой от вас да е сменил оргиналната глава на 4022.10 с такава от 24 и тази 12 клапанната да му е в повече?? Обадете се!!
                            Поздрави!!!

Коментар

Трябва ми гарнитурата между главата и изпускателните колектори на 4022.10 или да знаете някой да ги прави??
                              Поздрави!!!

Коментар

Трябва ми гарнитурата между главата и изпускателните колектори на 4022.10 или да знаете някой да ги прави??
                                Поздрави!!!
                                Мишо, един (тиквеник) нарязал цяла Волга 3102 ..... заради тавана. Да ползва ламарината някъде из двора. И да печели пари като разпродава на части. За всичко искал 1000 лв. И като се напечелил, хвърлил всичко на вторични.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X