Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигател ЗМЗ 4022.10(ГАЗ 3102) с 3 клапана на цилиндър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Двигател ЗМЗ Газ24 с 3 клапана на цилиндър

Първоначално публикуван от misho5kov Преглед на мнение
    Това ми е новата придобивка - Газ 3102 Волга!!
    [ATTACH]47569[/ATTACH]
    Купих я за донор, но се оказа, че е много запазена и реших да я възстановя. Двигателя е ЗМЗ-4022.10, с три клапана на цилиндър,ето го и него[ATTACH]47570[/ATTACH] Проблема е, че го няма карбуратора, оргинално той е К156 мисля. Много колеги ме посъветваха да го заменя с К126, защото е много проблемен този, но разликата в захващането е голяма![ATTACH]47571[/ATTACH] Дайте съвети как да го направя!!
    Имам идея да го карам на метан, ще решавам по късно, за сега да я запаля на бензин....
    Поздрави!!!

Здравейте,

искам да Ви питам този модел Волга с пет степенна скоростна кутия ли е или с четиристепенна? И колко литра й е резервоара? Има вероятност и аз да се сдобия с такава.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
      Mишо недей да склопяваш този уникален двигател с други карбуратори. Ще питам на едно място дали няма да се намери
      На тая волга по и отива осмак, пък пак си я карай на метан
      А ако продаваш мотора съм първи в списъка
      Ники, темата за осмака е друга, ще пусна нова тема за истински Хот Род, вече събирам чаркове за него. За сега искам да подкарам тази. За съжаление моя карбуратор е изгубен безвъзвратно, но ако ми намериш съм навит да пробвам с него, дори и само на бензин да я карам не е проблем.
      Поздрави!!!
      Когато нямаме това, което ни трябва,
      ни трябва това, което имаме!

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
        Здравейте,

искам да Ви питам този модел Волга с пет степенна скоростна кутия ли е или с четиристепенна? И колко литра й е резервоара? Има вероятност и аз да се сдобия с такава.
        Колега, моята е с 4 степенна СК, а резервоара ми изглежда много голям /между задната облегалка и багажника/, но не зная колко събира!! Купих я преди няколко дни и още не съм и се вглеждал много много!!
        Поздрави!!!

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
          Тоя,двигател е по-силен от 402 с 5 кс. Ако колегата иска повече мощност ,трябва да търси друг,но не руски.
          Здрасти, Румен!! Тази искам да я възстановя в оргиналния вид, само да я наточа малко - ляти джанти, хубав металик и т.н.
          Както написах на Ники, повече мощ ще ми трябва за един друг проект ....
          Поздрави!!

Коментар

Имам,смукателни тръби от 24,с четири шпилки за двукамерен карбуратор.Ако искаш твой са,за пари не говори ме.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
              Имам,смукателни тръби от 24,с четири шпилки за двукамерен карбуратор.Ако искаш твой са,за пари не говори ме.
              Благодаря ти, ако не си намеря 3-камерен карбуратор К-156 и се наложи да слагам 151 или 126 ще ти се обадя да се разберем!!
              Поздрави!!!

Коментар

Toгава нетрябва ли и главата да се смени, според мен пак ще работи лошо с другите колектори, незнам
                Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Малко теория:
                  За пълно изгаряне на горивото в цилиндъра е необходимо да се спазва определена пропорция между бензина и въздуха в работната смес.
                  /1 л. бензин приблизително 15 л. въздух/
                  За по голяма икономичност и за намаляване на токсичността на изгорелите газове е по добре да се работи с по бедна горивна смес, но
                  тя трудно се пали от искрата и гори по бавно, за това не може да се постигне голяма мощност.
                  Богатата смес обратно - добре се възпламенява и гори, но не може да изгори напълно - не достига кислород.
                  Идеята на форкамерно - факелния процес е да се обединят тези противоположности и да осигури ефективно и бързо изгаряне на бедна
                  смес в двигателя ./за по малко време от богатата смес/.
                  Следствието е - по малък разход на гориво за по голяма мощност.
                  На практика - в основната горивна камера се подава бедна горивна смес, а в предкамерата се подава от третата камера на карбуратора К-156 богата горивна смес, която лесно се възпламенява от искрата на свеща. В малката камера се увеличава налягането и по два сопловидни канала в основната камера се изхвърлят с голяма скорост не само горящи, но и нагряти неизгоряли частици богата смес.
                  Те се размесват и възпламеняват бедната смес в основната горивна камера.
                  В останалата си част двигателя работи както обикновен четиритактов двигател. Но при замяна на карбуратора се нарушава изцяло принципа на работа на двигателя.
                  Проблема с този мотор е по труден реглаж и невъзможност да работи с газова уредба.
                  Но мисля да го преживея този момент и да го карам само на бензин..
                  Поздрави!!

Коментар

Ники, чакам отговор за К156.

Коментар

Ще имам резултат идната седмица, но незнам какъв

Коментар

Преди време едни познати имаха такъв мотор,когато му направиха ремонт,не можаха да му регулират клапаните,и тъй като непрекъснато прекъсваше,се принудиха да сменят главата с такава от 24 и нещата заспаха.

Коментар

Купих си нов К-156, ето го и него самия,Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IM000038.jpg
Прегледи:1
Размер:174.1 КБ
ID:5069734Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IM000039.jpg
Прегледи:1
Размер:210.2 КБ
ID:5069735 започвам подготовка за пробно запалване!!!
                          Поздрави!!!
                          Последно редактирано от misho5kov; 30-09-08, 15:18. Причина: Правопис!!

Коментар

Браво!
                            Днеска питах и продавача каза, че трябвало с поръчка от русия
                            От къде го намери ако не е тайна
                            Очакваме да му чуеме гласеца в скоро време

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
                              Браво!
                              Днеска питах и продавача каза, че трябвало с поръчка от русия
                              От къде го намери ако не е тайна
                              Очакваме да му чуеме гласеца в скоро време
                              Ники, от Автотехника - Пламен Маринов в Плевен, имаше една останала бройка на 197 лв., Сделано в СССР, калибриран на стенд, надявам се да няма проблеми, утре го възпламенявам!!
                              Поздрави!!!

Коментар

Първоначално публикуван от misho5kov Преглед на мнение
                                Ники, от Автотехника - Пламен Маринов в Плевен, имаше една останала бройка на 197 лв., Сделано в СССР, калибриран на стенд, надявам се да няма проблеми, утре го възпламенявам!!
                                Поздрави!!!
                                Екстра, Успех утре, и да видиме клипче как работи, ако не наживо по натам...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X