Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигател ЗМЗ 4022.10(ГАЗ 3102) с 3 клапана на цилиндър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Двигател ЗМЗ 4022.10(ГАЗ 3102) с 3 клапана на цилиндър

Някой виждал ли е такъв, да обясни по подробно какъв номер е блока и главата, защото един познат продава и вика че е с по 3 клапана на цилиндър
    Днес го оглеждах и на външен вид е като Змз4021 - двата ремъка, водната полпа е малко по различна, а на Главата има надписи 24, 3Д, и още букви
    Та въпроса ми е каде трябва да гледам, или такъв блок неможе да е с такава глава
    Случайни хора УАЗ не карат

До: Двигател ЗМЗ Газ24 с 3 клапана на цилиндър

Двигателя е от ГАЗ-3102 Волга. Блока е като на ГАЗ-24 но главата е различна. Третия клапан е за предкамерата ,нещо като факелно запалване като при дизелите с предкамера

Быстроходность и динамичность — два этих параметра в значительной степени зависят от технических характеристик двигателя. Чтобы сделать их на уровне современных требований, для новой “Волги” горьковчане разработали принципиально иной двигатель мощностью 77,2 кВт (105 л. с.). Впервые в отечественном автостроении на легковом автомобиле массового производстве установлен двигатель с форкамерно-факельным зажиганием. Работы над созданием такого двигателя велись на ГАЗе с 60-х годов. В процессе испытании подобных моторов был накоплен большой опыт, на основании которого можно утверждать, что применение такой системы зажигания снизит эксплуатационный расход топлива на 10...18% по сравнению с “Волгой” ГАЗ-24 при значительном снижении токсичности отработанных газов.
    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
    Дий Снайдер

Коментар

Я дайте една снимка на този двигател да видя и аз.Снимка,схема каквото и да е.

Коментар

Точно така, това е тн. Форкамерно-Факелен двигател, май единственния добре работещ в целия свят. Характеризира се с доста приемлив разход на гориво - около 10/100 за Газ 3102. Третия клапан е точно към тази форкамера, където се намира свеща, факела от изгарането се вдухва в основната горивна камера и спомага за качественото изгаряне на иначе по-бедна смес. Там има и разни интересни химични процеси - получават се различни химически съединения които са доста активни и окислителните процеси при изгарянето са доста по-бързи и ефективни.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Добре ама кой модел е блока, че доста се ровех ама не намерих такъв, също и номера на главата ако знаете ще съм ви благодарен

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
            Добре ама кой модел е блока, че доста се ровех ама не намерих такъв, също и номера на главата ако знаете ще съм ви благодарен
            В този каталог може да се поровиш http://acat.autodealer.ru/index.php?mark=1_2
            Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
            Дий Снайдер

Коментар

Ако не го купиш пиши ,че отдавна търся такъв мотор .
              Възпитаният мъж не прави забележка на жена, носеща неправилно траверса.
              "В рали рейда е така. Да си добър не е достатъчно. Трябва да си добър мноооого часове и дни наред." - rusev

Коментар

Оказа се че е нормален Змз402 от Газ 24
                Така и не разбрах как да го различа този Форкамерен

Коментар

Има 2 генерации.Галавата е по различна и капака и също.Към карбуратора имаше някакви джаджи който не помня къде и как бяха хванати.

А бе ще го познаеш защото е малко по различен
                  Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Мерси, но все пак съм виждал 402 1кйто също е с две генерации (два изпускателни тръбопровода Нали?) и обикновенна глава и карбуратор

Коментар

Благодаря на всички за мненията, все пак успях да намеря нещо
                      Ето характеристиката
                      http://www.autocentre.ua/article/5631.html

Коментар

Това ми е новата придобивка - Газ 3102 Волга!!
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IM000031.jpg
Прегледи:1
Размер:241.7 КБ
ID:5069290
                        Купих я за донор, но се оказа, че е много запазена и реших да я възстановя. Двигателя е ЗМЗ-4022.10, с три клапана на цилиндър,ето го и негоНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IM000034.jpg
Размер:186.9 КБ
ID:5069291 Проблема е, че го няма карбуратора, оргинално той е К156 мисля. Много колеги ме посъветваха да го заменя с К126, защото е много проблемен този, но разликата в захващането е голяма!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IM000033.jpg
Размер:153.0 КБ
ID:5069292 Дайте съвети как да го направя!!
                        Имам идея да го карам на метан, ще решавам по късно, за сега да я запаля на бензин....
                        Поздрави!!!
                        Когато нямаме това, което ни трябва,
                        ни трябва това, което имаме!

Коментар

Тръбите на генерацията и на колектора се разделят.Сложи си смукателни колектори от 24 с захващане за друг карбуратор.

Коментар

Mишо недей да склопяваш този уникален двигател с други карбуратори. Ще питам на едно място дали няма да се намери
                            На тая волга по и отива осмак, пък пак си я карай на метан
                            А ако продаваш мотора съм първи в списъка

Коментар

Тоя,двигател е по-силен от 402 с 5 кс. Ако колегата иска повече мощност ,трябва да търси друг,но не руски.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X