Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте съвети за пикап проект

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

А, това са белите кахъри Вие първо вижте от коя страна е дифа. А то иначе ще се видите в чудо как да обръщате ръкавите на моста.
    Вляво или в дясно от надлъжната ос на колата. УАЗовите са от дясно.
    Освен това има разни уазови мостове. Тука под път и над път има граждански. Те и колхозни, текезесарски, обикновени ... Тимкен, с една дума. Така се казва конструктивната схема. Нормални чугунени две половинки с натоварени полуоси. За любителите на Джип - измислени са почни един век преди измислянето на америка. Изключително за луксозните файтони в европско. Изобщо казано - не лошо нещо. Чугуна не се мачка от ударите, не се криви от прегряване и прочее дребни глупости. Но се ремонтират много трудно от хора без опит, дифовете.
    Има редукторни. Те и портални, военни, всякакви още пиянски приказки. Също чугунени, със същата геометрия и проблеми при ремонта. Но с разтоварени полуоси, така че до дълбоки ремонти там особено не се стига. Е, след падане в пропаст и особено след противотанкова мина е имало случаи, разказвали са ми ...) Конструкцията е оригинална собствена, няма друго име.
    Има Спайсери. Това е международно приетото име на схемата. Те вече са неразделни - цяла греда с уширение за дифа. Има люк, през който дифа се ремонтира лесно. Но те обикновено са стоманени, и от тежките удари просто се изкривяват. Имат вече куп варианти. Просто това; това, но широко; това но с бордови редуктори; това, но широко и с бордови редуктори. Има и чугунени. Те пък за беля освен че имат всички прекрасни свойства са и тежки.
    И общо взето това са те неразрязаните мостове. Всичко друго е разрязано, и както и да им казват - модно звучащите А-рамена, или познатите от жигулата носачи - все тая. До първият камък. Или пън, все тая - нещото е не-джипско.

Коментар

а кой излъга, че уазовите мостове са яки? Според мене тва е най-неправилния избор, но ...
      4ао
      Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Ммм ... Знаеш по-яки?

Коментар

Първоначално публикуван от DINI
          а кой излъга, че уазовите мостове са яки? Според мене тва е най-неправилния избор, но ...
          4ао
          Темата започна да става интересна! DINI дай и ти идея за мостове. Дифа няма значение от коя страна е защото РК така или иначе ще се монтира допълнително!

Коментар

Стефане, от всички видове мостове които си изброил - ти какво ще препоръчаш?

Коментар

unimog

Коментар

unimog
                Наречи ме необразован, ама туй нищо не ми говори! От къде да намеря таквоз нящо

Коментар

А там е същия спайсер...

Коментар

Първоначално публикуван от disem
                    unimog
                    Наречи ме необразован, ама туй нищо не ми говори! От къде да намеря таквоз нящо
                    Unimog е камионче на Мерцедес! Много здрава и проходима машина! Виждал си такива по София - Волф имат едни малки снегоринчета! Имат много яки мостове, но не знам дали не са доста тежички! А и аз поне не знам, дали могат в България да се намерят! Може би, ако си ги поръчаш отнякъде ...!
                    RB Patrol Team

Коментар

Мани това, сега говорим само за мостове.

Коментар

Виш ако искаш да правиш сериозна машина (а двигатела на твоите предполагам, че са сериозни) просто търсиш сериозни мостове от машина със сериозен двигател! Никога непренебрегваите факта, че даден мост е изчисляван за дадени коне! Освен това искаш доколкото разбирам да правиш сериозна машина конкурентна за офф... тогава несъмнено търсиш мостове с блокировки! Аз лично съм чупил мост на уаз и смятам, че съвсем неса здрави! Категорично смятам, че един двигател с голяма мощност ако го подхвана на сериозно каране ще го хвърла за един ден! Данеговорим, че тези мостове някога им слагахме корони и пиньони от чайки....защо ли...
                        Нямат и блокировки стандартно... че кое им е хубавото!
                        Според мен даже по удачен начин и несъмнено ако аз разполагам с пари за да направа нещо такова и искам да е максимално здраво ще си направа мостовете според мой лични данни за предавателните числа!
                        4ао иии дано несе обидат уаскаджиите...

Коментар

Даааааа, значи може да е по-добро ама като няма къде да се намери.... минаваме на УАЗ-ови пак! Тях поне ги има И части за тях има!

Коментар

DINI как ще си ги направиш, бре Какво ще ползваш за основа? UNIMOG явно ще е проблем да се намери.

Коментар

ръкавите и планетарните механизми се вземат от други със полуоските... то това е и предопределено от ширината която се догонва...
                              прави се само пиньона и короната - те са най-уязвими!
                              За уазовите ти си знаеш... незнам как си представяте на това мостче 35-37" гуми и "5000" кубика мотор .. трябва бая въображение ии убърната раздатка обратно за да ги брани
                              4ао

Коментар

Грешка! Върни една итерация. Ти поне си профи.
                                Всички неразрязани мостове се чупят не по мощност а от външни въздействия. От удар или при приземяването.
                                По мощност може да смяташ само трансмисията, и да избираш бушонни елементи в нея. Като най-простото - вторичния вал на бордовия редуктор, ослабени шпонки по карданите, некви извратени съединители на превъртане в свръхмощните паркетници. В мосотовете това не стига. Но да са просто чугунени в рамките на смислено тегло вече стига. Ако искаш нещо верно безобразно - назначавай ги от избелен чугун, или там с реални термообработки. Като легендарните американски Дана. Които се правят в Плевен, ако се вярва на в. Капитал. По такава технология, ако пък трябва да се вярва на едни стари лисунгери от МЕИ-то. Които пък са по-лисунгери отколкото стари. Много знаят мамка им, депресират ме.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X