Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте съвети за пикап проект

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дайте съвети за пикап проект

Кои от двата пикапа ме съветвате да направя за нормален офроуд? Имам два и се чудя кои да захвана.

Ето го първия. За да стане в този вид като на снимките трябва да му се смени окачването и всичко произлизащо от това.

За да стане втория в този вид е необходимо да се сменят моствете с такива от УАЗ и да се монтира раздатка - пак от УАЗ. Не е необходимо да се преправя много за да паснат!

Очаквам мнения и съвети като в замяна обещавам да снимам и описвам целия проект тук във форума.

#2 звучи по-достъпно...
    за мен и двата се интересни...
    аз бих почнал с по-"лесното" за тренировка...

Коментар

Раздатката на УАЗа конструктивно е добавена секция към скоростната кутия. Нея не можеш да я монтираш никъде другаде. Самостоятелен агрегат е РК на ГАЗ-69, ГАЗ-66. Гелендовската, универсалната американска Атлас.
      А първото е няква ралийна кочина, нищо общо с камънака.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
        Раздатката на УАЗа конструктивно е добавена секция към скоростната кутия. Нея не можеш да я монтираш никъде другаде. Самостоятелен агрегат е РК на ГАЗ-69, ГАЗ-66. Гелендовската, универсалната американска Атлас.
        А първото е няква ралийна кочина, нищо общо с камънака.
        Да разбирам ли че препоръчваш №2? За раздатката - точно това имах предвид, ГАЗ-69!

Коментар

Всичко което е свързано с Уаз ми звучи по достъпно . Като начален капитал и като вторично подържане . При това знаеш че мостовете (демек това което ти искаш да вложиш) са едни от най здравите в света. Прекалено много се настрадах от скъпи неща и затова смятам че руското е по добрия избор.
          LZ1VMH

Коментар

Хм. Това е просто друг разговор.
            Честно казано не разбрах какво се каниш да правиш с РК от УАЗ. Но ако трябва да се търси дълбок и таен смисъл в тия снимки, то опираме до типа каране по наште земи. Първата кола е чисто ралийна. Втората - неизвестно каква. И двете идеи имат някакви поддръжници и в този форум. Ная-ярко ралиен е go-go-go и донякъде Близнаците. Другите са разни хора в разни проявления, без ясно заявление. Но общо взето концепцията "УАЗ" и възможното и развитие 3170.

Коментар

Стефане, работата е там че имаме донора - съответния пикап. Той обаче в оригинал е само със задно, за разлика от този с който се движи сега Севдалин, който е 4х4. И поради тази причина идеята е да се куплира към скоростната кутия универсална раздатка (в случая се говори за такава от Газ-69), и да се сложат два УАЗ-кови моста. Задния ще стане без проблем, просто ще си легне на стандартните ресьори, обаче предния е малко по-интересен - пикапа отпред е с независимо окачване на двойни напречни А-рамена и пружини (този с 4Х4 е с торсиони). Ясно е че трябва настоящето предно окачване да се изхвърли и да се вколхози някак моста към рамата. Вариантите са два:
              1.(по-прост) Заварява се един силов напречник отпред на рамата и към него и към рамата се заваряват конзоли за ушите на ресьорите. Оттам всичко е като при УАЗ-ката.
              2.(по-сложен) - заваряват се икнзоли за захващане на надлъжни носачи реактивни щанги и всички необходими дивотии към рамата. Заваряват се същите дивотии и за моста. Правят се основи (легла) за пружини и се прави окачване на надлъжни носачи и пружини.
              Поради това че втнория вариант е доста по-сложен и с повече подводни камъни за сега везните клонят към първия вариант. Така го мислехме със Севдалин, ако на него междувременно му е дошъл друг акъл да свирка.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Купи си УАз
                LZ1VMH

Коментар

"Купи си УАЗ"...Нали имаме донора бре, ще имаме най-хубавото от двете - хубавото купе, яката рама и мощния американски двигател, плюс УАЗ-ови мостове и Газ-ова раздатка...Какво му трябва на човек повече?
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

УАЗ-бре.
                    LZ1VMH

Коментар

Карай си го като дойде, пък ние някак ще караме х`американски таралясници

Коментар

Стига сте спамили бре Въпроса не е УАЗ или не То ако всички мислеха така щяхме само УАЗ-ове да караме. Язък, че Йори си игра толкова - да си беше купил УАЗ

Коментар

Тый де, нали и аз това казвам, ясно е че ще правим пикапа, моето виждане го изложих, някой да има конструктивни допълнения?

Коментар

Аз на Йори свободното време го нямам, че Хамерикански-Уазик да направя. Сори за спама.
                            LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов
                              Аз на Йори свободното време го нямам, че Хамерикански-Уазик да направя. Сори за спама.
                              Тъи де То аз ще си го правя - не ти, тъй че липсата ти на свободно време хич не ми пречи на проекта Я по добре дай някоя идея! Кой проект от двата ти се нрави повече /БЕЗ УАЗ!/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X