Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Продължение на темата LANDWIND,китайската сила

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

със риск да има повторение понеже несъм чел цялата тема, ето един линк от в-к Стандарт

http://www.standartnews.com/archive/...to/s4572_5.htm
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Краси, виж линка, който изпратих преди няколко дена. Ето какво е станало според мене – китайците до 1-2 години ще закусят с 5-10% от европейския пазар, че и ще питат за десерт. Ами като продават джип на цената на малкия среден клас – така е! Аз лично се поразходих из нета за разни краштест сайтове и познай какво – в много от тях липсва снимков и видео материал за доста от реномираните марки… само некви статистики, точки, звездички, които говорят нещo само на написалите ги, ама фото – not available… Very interesting бих казал аз… Освен това ако видим краштестовете на 99% от автопарка в България няма да се качим на кола доживот... Вчера гледах по телевизията една катастрофа на нексия с тир - мислиш ли че най-сигурния автомобил в света, който и да е той, ще изглежда по различно от нексията,а?

Коментар

Въпрос

Днес ми попадна някаква реклама на LANDWIND, и ми направи впечатление следния тект " МАКСИМАЛЕН НАКЛОН
        НА ИЗКАЧВАНЕ : ПО-ГОЛЯМ ИЛИ РАВЕН НА 60% "
        Просто не съм сигурен че съм разбрал правилно, но това дали означава, че колата може да върви ветрикално на горе ( като Хариер ). Все пак 100% е по-голямо от 60%.
        Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
        NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

А бе то имаш разлика между % и градус, ама някой по-опитем да каже.

А, между другото КАРАХ ГО!!!

И дори ми хареса. Е, не се пробвах на краш-тест ама...

Коментар

Наклон

Според мен 60% наклон означава на всеки 100 метра, 60 промяна във вертикална посока. Т.е. 60% наклон е равен на ъгъл от 37градуса, а 70% наклон е равен на 44 градуса.
            Може и да греша . забравил съм тригонометрията.
            Доколкото за колата нищо не казвам, защото не съм я виждал на живо даже. Наблюдението ми е върху ракламната им страница
            Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
            NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

както се казва в една реклама, "важен е градусът"
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Доколкото знам %-тите са % от 90 градуса ...
                но 60% е ужасно много - това си идва към 55 градуса ...
                А какво значи 60 и повеме % ...
                Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Не е така. % когато става дума за наклон става дума за метрите(числото) на което се издигаш вертикално нагоре за 100 метра (единици) хоризонтална проекция на пътя. Ако искате да сметнете в градуси: 60% е всъщност тангенса в триъгълника който се получава, т.е. acrtan(аркустангенс) = 30,96 градуса

│_________________

за случая - хоризонталния катет 100 единици
                  верткалния 60 единици
                  хипотенузата не можах да я начертая - представете си я
                  и ето го правоъгълния триъгълник и оттам tan=0,6
                  това е, който не е учил.........
                  УАЗ 452АЭ 1975г.

Коментар

чудя се в кои страни е пазара на китайските марки автомобили ?
                    и дали глезения европеец е склонен да сложи една въпросителна на сигурността си

Коментар

Той чете инструкциите, а там пише, "вие сте горд собственик на един от най........."
                      Благодаря ти господи, че ни предпази от това да сме късогледи добичета!!

Коментар

Първоначално публикуван от Софианитка
                        чудя се в кои страни е пазара на китайските марки автомобили ?
                        и дали глезения европеец е склонен да сложи една въпросителна на сигурността си
                        Доколкото знам, в Холандия, където е централния дистрибутор за Западна Европа продажбите вървят повече от добре. Вносителят там е вносител и на Нисан, а също така и виден оф-роуд пилот в региона. Щом си е сложил главата в торбата...

Коментар

Не искам да прозвучи, като реклама но онзи ден бях при мои познати, вносители на корейски авточасти, имат хубав сервиз на бул. Европа с/у Нестле. В момента има внесени няколко корейски джипа ( Hunday Tucson, Hunday Teracan, Kia Sorento, Ssang Yong)на по 2,3 години с цени от 30 до 40 000лв все още в гаранция.

Коментар

Лендуинд, китайската джипка номер "едно"

Хора, гледайки този клип: Landwind crashtest
                            стигам до извода, че дори моя Форд Ескорт (с който странично се бухнах в едно дърво с 90км/ч) е много по-сигурна кола. Вярвайте ми - форда все още е в движение, а единственото, което на мен ми има е една драскотина на лявата ръка (от тъпите стъкла секюрит) и убеждението никога да не карам по мокро-заснежен път с повече от 50...

Коментар

с цялото ми уважение , колеги , ама кой от вас се заблуждава ,ч е кара бесопасен джип ?по дискавъри гледах(избираха МПС за брониране) как един range rover(много харесвам тази марка) , на писта с 80км/h при рязко изпреварване се превърна в търкаляща се топка и като спря представляваше кучина отломки ! всичките ми заблуди за безопасен джип се изпариха ! кой от джиповете които стават за гората е по-безопасен!
                              PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                              КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                              0899187766

Коментар

След направения crash test на Landwing (Jiangling) от ADAC в Германия се оказало, че този SUV е дал един от най-лошите резултати от 20тина години насам. Това е и джипа, който отваря пътя на китайците към Европа

със скорост 64км/ч при челен удар с нещо не много грандиозно насреща, двутоният SUV направо се разпаднал по начин не даващ шанс за оцеляване на хоратаhttp://www.adac.de/Tests/Crash_Tests/ji ... D=8645%230

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X