Обява

Свий
Няма добавени обяви.

21213 - втори вентилатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: 21213 - втори вентилатор

Много ми е интересно колко мисъл и "откривателски дух" се вкарват в нещо елементарно като принцип и изпълнение, още повече в прост като гъдулка и до болка познат автомобил. Топлата вода е открита наистина отдавна...
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Много ми е интересно колко мисъл и "откривателски дух" се вкарват в нещо елементарно като принцип и изпълнение, още повече в прост като гъдулка и до болка познат автомобил. Топлата вода е открита наистина отдавна...
      И аз това се чудя, като ти гледам мъдростите на тема Нива.

Коментар

Ясене - със сигурност разбирам някои неща и определено зная от коя страна се държи отвертката.
        Идеята ми беше да помогна - моите коли не си и помислят да греят - бившата (слава Богу) Нива също. Не говоря наизуст.

Коментар

Не бе, аз разбирам, че искаш да помогнеш. Просто понякога даваш странни съвети.

Коментар

Ако пробваш предложението ми с радиатор и вентилатор от Ланча ще се убедиш, че е добре

Коментар

Не споря. Просто е играчка и преправянка, а с оригиналдЪ радиатор и перки също е добре.

Коментар

Днес проверих цените в магазина: комплект 2 вентилатора с ел.мотори, перки и кожух за Нива 21214 = 220 лв. На предишната ми Нива 21213 фабрично имаше 1 с ремък, но на кожуха имаше празно място за втори с ел.мотор, цена 70 лв.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                  Днес проверих цените в магазина: комплект 2 вентилатора с ел.мотори, перки и кожух за Нива 21214 = 220 лв. На предишната ми Нива 21213 фабрично имаше 1 с ремък, но на кожуха имаше празно място за втори с ел.мотор, цена 70 лв.
                  Нямам идея защо се получава така по магазините. В НАР Дружба, както писах и по-рано, вентилаторите са точно 140 лева... Разликата е огромна и не мога да си обясня откъде идва...

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                    Нямам идея защо се получава така по магазините. В НАР Дружба, както писах и по-рано, вентилаторите са точно 140 лева... Разликата е огромна и не мога да си обясня откъде идва...
                    Да, пропуснал съм да напиша, цените са от магазина на Симеоновско шосе, над Студ.град.

Коментар

Сащите 220 ми искаха на ул. Козлодуй в магазина за Лада... При арменеца на Черни Връх също са над 200... Странна работа...

Коментар

Просто се злоупотребява с цената на частите за тези автомобили. Смяната на вентилатора с употребяван от друг автомобил определено е несравнимо по-евтина, и със сигурност вентилаторът ще е по-добър, по-тих и по-производителен. Преправянето (ако евентуално се наложи) е наистина минимално.
                        Никоя част от Нива не може да струва 140лв.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                          Получава се така,заради силно приповдигнатите цени по магазините.Тук в Ямбол например предно външно каре на Нива в единия магазин се продава за 65лв.,а в друг абсолютно същото и на същата фирма производител е 120лв.Така е-просто има търговци,които с парите от 5 продадени чарка искат да живеят цяла година.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            Просто се злоупотребява с цената на частите за тези автомобили.
                            Не-еее, няма такова нещо! Просно у нас формулата за изчисляване на крайната цена е равна на вносната (след митницата) х 3 + ДДС... (елементарно, Уотсън).

Коментар

Подариха ми ел вентилатор от Лада. Има ли някой идея как да го закрепя? Естествено без да махам другия.

Коментар

Ами, както на Лада, с подходящи планки в лявата половина на радиатора. Това, ако си с алуминиев радиатор. Върху медния няма много място.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X