Обява

Свий
Няма добавени обяви.

21213 - втори вентилатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 21213 - втори вентилатор

110 със сигурност не е. Инжекционната Нива някъде в този момент включва охладителните перки и това е вдясно от средата, но все пак доста далеч от червената зона.

Коментар

Колеги поствам пак линка с тези вентилатори. http://maxspeed-bg.com/index.php?opt...d=28&Itemid=26 Само дъфчете че други вентилатори не стават, че било тясно и можело да се сложат само отпред. Тези които съм посочил са достатъчно тънки и влизат между двигателя и радиатора. Може да ги намерите в почти всеки сайт за тунинг. Като искате да не загрява в гората слагате 2 и готово, към 90 лева всичко. Като не ви се дават 240 лева това е добра оферта.

Коментар

Абе аз ли нещо не съв в ред или в магазина на НАР всъщност ми казаха 130 лева (!!!), а не 230 както говорят всички?!? Помня го много добре, защото аз им се оплаках в НАР, че на едно друго място на ул. Козлодуй ми поискаха 250!

Коментар

Просто цените поспаднаха.

Коментар

Ако действително са 130лв,тогава си заслуважа тая инвестиция

Коментар

Колега, незнам какъв ми е радиатора. Изобщо не знам че има различни модели. Какво да видя за да го определя и кой е по добър?
              За загряването - на асфалт няма проблем. Държи си 90 градуса. Почна ли обаче на ниски скорости да карам из горите, даже и да не я напъвам вдига към 95,96,97 градуса. На ми е завирала зимата никога, независимо от мъченията.
              Само да кажа, че температуромера ми е мн точен. Взех си един датчик, закачих една термосонда за него и в чайника на жена ми го варих и отчитах напрежения и съпротивления. За съжаление до 100 градуса. За по-нагоре трябваше да сложа олио например, то кипи при по-голяма температура, ама трябваше сигурно да се изселвам. някъде по темите съм публикувал стойностите. Ако някой ги иска да пише, ще ги пусна и тук.

Коментар

Радиаторите на Нива са два вида - меден, приблизително квадратен, от класическите Лади, отдолу с дупка за манивелата и правоъгълен,нисък и широк, алуминиев - от Нива 1.7 нататък. Алуминиевият има две разновидности, които се различават само по посоката на щутцера за разширителния съд.

Коментар

Моята е 1,7 , значи е с алуминиев.

Коментар

Ако наистина е само 130 лв. не виждам ко го мислите толкова слагате и сте готови, пробвано е става. Е ще трябва някоя друга дупка ако е от по-старите нива ама нали за това има дрелки.
                    Land Rover Discovery II 3,9 V8
                    Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Алуминиевият радиатор е по-хубав във всичко, освен, че не може да се ремонтира с поялник. Двойните перки пасват само на него.

Коментар

Моят е правоъгълен алуминиев. Колкото до захващането - видах, че на ламарините от двете страни пред радиатора има по две дупки, които в момента не са употребени за нищо. Предполагам там се захващат перките?

В петък вкарвам колата в бокса за кърпене на ламарини и като видя какви пари ще останат - почвам да се глезя с перки, че лятото си иде

Коментар

Оригинално, перките се забиват в две дупки пред радиатора, а отгоре просто се притискат между него и рамката. Болтове няма, а дупките явно са за нещо друго.

Коментар

Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнение
                            Колеги поствам пак линка с тези вентилатори. http://maxspeed-bg.com/index.php?opt...d=28&Itemid=26 Само дъфчете че други вентилатори не стават, че било тясно и можело да се сложат само отпред. Тези които съм посочил са достатъчно тънки и влизат между двигателя и радиатора. Може да ги намерите в почти всеки сайт за тунинг. Като искате да не загрява в гората слагате 2 и готово, към 90 лева всичко. Като не ви се дават 240 лева това е добра оферта.
                            тук говорим за евтин вариант.90 лева нени се дават.

Коментар

Може ли някой да каже вентилатор с какъв диаметър горе долу е подходящ? Диапазона от до. Знам че ще скочат сега с поучения от рода на ако са малки сложи 4-ри ама все пак.

Коментар

Той диаметърът се определя изцяло от конструктивни съображения, иначе е важен дебитът, който пък грубо е свързан с мощността.

А за конструктивните съображения - правилната перка е с максималния диаметър, който се събира. Т.е. височината на радиатора. По-малки перки пак стават, но са шумни и с малко по-малка ефективност.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X