Обява

Свий
Няма добавени обяви.

21213 - втори вентилатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 21213 - втори вентилатор

Не.Нямам термустат и трудно загрява.Втория вентилатор го пускам в гората така подържа винаги 90 градуса

Коментар

А, така ясно. Ако имаш термостат, мястото на датчика категорично не е там.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
        Полза няма - просто са скъпи заради марката. Не е логично части на Лада да държат сходни цени.

.
        Абе то и тези части за Мерцедес са пройзведени я в съседна страна я на исток, така, че цените не са определящи за качеството.
        "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
          Абе то и тези части за Мерцедес са пройзведени я в съседна страна я на исток, така, че цените не са определящи за качеството.
          Това го знаем естествено, но пак марката би трябвало да си държи цената...

Коментар

Абе няма ли някакъв евтин вариант? Моята е с една перка и редовно в горите дигам 100 градуса. Просто няма как на ниска скорост и по баирите. 250 обаче не ми се дават за двойна перка.

Коментар

Първоначално публикуван от ninurta Преглед на мнение
              Абе няма ли някакъв евтин вариант? Моята е с една перка и редовно в горите дигам 100 градуса. Просто няма как на ниска скорост и по баирите. 250 обаче не ми се дават за двойна перка.
              Скакъв радиатор си?Евтиния вариант е с ел.перка от самара или ел.перка от 1500.2107.

Коментар

Първоначално публикуван от ninurta Преглед на мнение
                Чак пък редовно да вдига 100гр.?Да не би да имаш някакъв друг проблем?По принцип е нормално стрелката на температурата да "залита" надясно при продължително катерене на стръмен наклон в горещо време или при яко буксуване,но редовно да си на 100гр.?-Ти ще си я огледаш и ще си прецениш най-добре.По принцип при Нива,поради липса на пространство зад радиатора допълнителни перки се слагат пред него.Тези,обаче които ти е посочил колегата Токарев не са подходящи за преден монтаж и няма смисъл да ги слагаш отпред.Ако намериш място зад радиатора-ДА съгласен съм,но дали ще намериш незнам.Трябва да се мери и пробва.
                Последно редактирано от Янко Желязков; 06-04-10, 21:44.

Коментар

с механична перка редовно вдигат 100 и с малкия месингов радиатор.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                    с механична перка редовно вдигат 100 и с малкия месингов радиатор.
                    Колега-обясни ми какво означава редовно,защото не ми е ясно.Нима се опитваш да кажеш,че охладителната уредба при Нива с постоянно зацепена перка въобще не е оразмерена правилно-Ами не е точно така за щастие.Ако уредбата е изправна,т.е.херметична и без отлагания и накипи работи добре.Друг е въпроса,че много от старите Ниви 1600 се карат с "чешмяна вода",с перки с 4 витла тип 2101 и с повредени паровъздушни клапани на капачките на радиатора.Резултата е 100гр. и нагоре при най-малкия зор.
                    Последно редактирано от Янко Желязков; 06-04-10, 21:58.

Коментар

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
                      Колега-обясни ми какво означава редовно,защото не ми е ясно.Нима се опитваш да кажеш,че охладителната уредба при Нива с постоянно зацепена перка въобще не е оразмерена правилно-Ами не е точно така колега.
                      при движение по асвалт охлажда добре.при лек оффроуд също е добре.но при големи натоварвания примерно дърпане на друг по тежък джип в гората или боксуване на място около 15 минути чайника ври.

Коментар

Всъщност, както по-горе съм написал, вариантът с постоянно зацепена перка страда именно от недобра сметка. Ако при някого не предизвиква прегряване, то е по други причини, не защото охлаждането е достатъчно за всички режими.

А 100 градуса в Нива не е точно прегряване.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                          при движение по асвалт охлажда добре.при лек оффроуд също е добре.но при големи натоварвания примерно дърпане на друг по тежък джип в гората или боксуване на място около 15 минути чайника ври.
                          Съгласен-така е.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Всъщност, както по-горе съм написал, вариантът с постоянно зацепена перка страда именно от недобра сметка. Ако при някого не предизвиква прегряване, то е по други причини, не защото охлаждането е достатъчно за всички режими.

А 100 градуса в Нива не е точно прегряване.
                            Ясене,като обсъждаме въпроса за прегряване та и аз да попитам нещо,тъй като често се чудя-Когато стрелката на температурата е точно в началото на червената скала,това на колко градуса се равнява?

Коментар

... а де? Трябва да е около 130. Ако не образуваш парна тапа в главата, имаш после още поне 20 граудса, преди алуминиевите детайли (глава, бутала) да пострадат.

Коментар

110 градуса.в блока е около 100.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X