В последните няколко дена се случи така,че да ми изплюе 4та скорост,а съм с 5 степенна СК,това от тази въпросната гайка ли е или нещо друго.Аз тая нива я карам много зверски и се очаква да стане нещо такова де.
Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
feikot@abv.bg
Обратно дороги - НЕТ !
В последните няколко дена се случи така,че да ми изплюе 4та скорост,а съм с 5 степенна СК,това от тази въпросната гайка ли е или нещо друго.Аз тая нива я карам много зверски и се очаква да стане нещо такова де.
Ако сега я отвориш за ремонт ще минеш само с притягане и най-много една вилка.Ако продължиш така да караш ще изрониш муфата и първичния вал и ще се наложи да сменяш и тях.
Най-безболезненото което може да е,е прушинна шайба на първичния вал или гайка на опашката вторичния.
Последно редактирано от kameno karp; 31-08-12, 18:05.
Причина: допълване на мнението
Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Колеги, вдигам стара тема, по повод проблем с моята Нива 21213.
Горе-долу след прочетеното тук, имам някакви насоки в какво се състои проблема с изключване от скорост, но още не ми е съвсем ясно.
Моята Нива изключва само от 2ра и то когато карам бавно /по горски път примерно/, когато върна газта и скороста се изравни, /т.е. колата спира да бута с инерцията си и оборотите се изравнят със скороста/ и особено ако друса, изключва често от втора. Но лоста не щтръква съвсем на неутрална, стои си на втора, но малко по напред и като се опитам да го върна на мястото му изхърква.
Някой ако има представа на какво може да се дължи това. С 5 степенна кутия съм и отсъстват каквито и да било други проблеми.
Почва ли да изключва някоя от предавките кутията иска сваляне.Може да е вилка синхронизатор муфа.Но като се отвори....приготви 200лв. ако нея продаваш де.
Може и да е зъбното колело износено,от синхрона не може да изключва, от него няма да включи
Прав е колегата,приготви се за смяна на вилка(в най-добрия случай),муфа и зъбно за втора.Виж си гайката на вторичния вал която държи тройника със гуменото каре да не е развита.
P.S.При износен синхронизатор ще хърка при включване или няма да включи въобще,не е причина да изключва от него.
Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Ясна е работата, тогава. На пролет 200лв в джоба и при майстора, аз и без това я карам рядко, та не ми е спешен ремонта. Благодаря за навремените и смислени отговори, както винаги! Впечатлен съм от отзивчивостта на участниците тук и липсата на дразги и заяждания в сравнение с други Бг форуми. Евала!
Скоро купих НИВА.Има леко виене в скоростната кутия.Мисля да сменя трансмисионното масло навсякъде.Кое е най-добре да сложа
Маслото си го смени за да си спокоен за себе си,но виенето няма да изчезне.
Сега дали виенето си е характерното за всяка старичка-/преди 2003г./ Нива от раздатъчната кутия или е от нещо друго,както ти казваш примерно от ск.кутия така от разстоянието не можем да кажем.
Коментар