Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скоростна кутия на Нива и борба с нея

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Скоростна кутия на Нива и борба с нея

Колеги нов съм в сайта и изчетох всичко писано тук но не намерих отговор на моя проблем. От известно време ми прехърква като включвам на 2ра от по висока става се по трудно превключването и си мисля и че е от синхронизаторът но от скоро имам и проблем с включването на първа , без прехъркване или подобно стържене а просто здраво запъване и с малко посилно бутане влиза ама се чува някакво станно пукане като удар на метал,.Пробвал съм да сменям с препомпване на съединителя (тои е наред) пробвалсъм и с превключване на други скорости преди това но пак се усеща това запъване въпреки че звука леко намаля

Коментар

Провери дали наистина съединитела е добре и огледай помпите как са ,дали няма течове и въздух в системата ако там е наред значи проблема е в кутията , износени синхронизатори и евентуално муфа
      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Мерси за бързия отговор другата седмица ще се заема с търсенето на проблема

Коментар

Я ти си проверявай съединителя, ама кажи и какво масло има вътре?

Коментар

Ако го има проблема с трудното включване на първа и на задната, много вероятно да е съедитинеля и по скоро хидросистемата му.Ако задна влиза леко, тогава по скоро не е това.Я най добре опиши подробно хронологията по проблема, както и дали е имало съпътстващи признаци-шумове и виене най вече.

Коментар

За маслото не си спомням какво е трябва да проверя в тетрадката като ходя до село ,че при последното цялостно чистене на колата остана там.А за звуци не съм забелязал нещо различно от обичайното когато е в движение ,но при спрял автомобил на свободна има леко (глухо) виене като натисна съединителят да превключвам спира.Също нещо необичайно е като се движа бавно почти спрял 5-10 км.ч. при опит за включване на 1-ва нормалното запъване ,но се чува тихо виещо ускорение в скоростната кутия от рода на завъртането на CD в компютър почти същото ,когато честотата на оборотите на виенето се увеличава звука намалява и изчезва тогава включва скоростта (всичко за рамките на 2-3 секунди колкото по бързо се движи колата толкова по-дълго трае ускорението и звука е по-силен).За задната не бях забелязал ,но като се прибирах усетих същият проблем със запъването (нея не я превключвам в движение просто подобно като на 1-ва в спряло положение запъва ,но пукащият (удрящ) звук го няма).

Коментар

Това което описваш отива на съединител,не отделя добре, може да е спукана диафрагмата или да е счупена една от трите пластини там където натиска лагера , а за маслото въпроса беше да не е станало черно, иначе все тая ДОТ 3 ДОТ 4
                ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

мерси за отговора скоро ще се заема с отстраняването на проблема

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                    Това което описваш отива на съединител,не отделя добре, може да е спукана диафрагмата или да е счупена една от трите пластини там където натиска лагера , а за маслото въпроса беше да не е станало черно, иначе все тая ДОТ 3 ДОТ 4
                    +1

Коментар

Колеги,тъй като стана нетърпимо изключването на 4та скорост,а вече и включването и стана почти невъзможно (преди се включваше и си стоеше докато подавам газ,като отпусна педала и я плюеше,сега вече почти не влиза),мисля,че е време или да се ремонтира или да се смени с "нова". Гледам има 4 степенни по 50-60 лв. има и 5 степенни по 200. Вашето мнение- да ремонтирам моята,да купувам нова 4 степенна или нова 5 степенна...

И най-важния ми въпрос-стават ли СК от другите модели Лада,примерно лада 7ца,5ца,жигула и пр. ?
                      Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                      feikot@abv.bg
                      Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Стават от всичките модели. На 5-ст и 4-ст има разлика в задния тампон, на Нива и Жигули се различават по наличието на задвижка за скоростомер (на Нива го няма и дупката е запушена).

Коментар

И какъв ход да предприема ?
                          Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                          feikot@abv.bg
                          Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Ако не правиш дълги преходи. Слагай 4степенна.
                            Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Ще сложи 4-степенна ако си намери гредата за тампона към нея. Което лесна работа не е.

Коментар

Мога да съдействам за греда за 4степен, около 50лв нова магазинска цена, става с поръчка. По-добрия вариант е 4рка кутия, иначе 5цата винаги ще береш ядове с 5та скорост. Освен ако намериш модел след 2004година. Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X