Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отдушник на картера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Отдушник на картера

Колега честно да ти кажа,това че с изваден маркуч колата работи добре,а при вкарване двигателя се души, глъхне и падат оборотите говори за износена цилиндрово-бутална група.По принцип е нормално от маркуча леко да духа,но при теб явно мотора е износен и пропуските газове в картера са големи.

Коментар

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
      Колега честно да ти кажа,това че с изваден маркуч колата работи добре,а при вкарване глъхне и падат оборотите говори за износена цилиндрово-бутална група.По принцип е нормално от маркуча леко да духа,но при теб явно мотора е износен и пропуските газове в картера са големи.
      Преди всичко значи, че има газова уредба. На бензин това не става, колкото и да е износен двигателят.

Коментар

Да съгласен съм донякъде Ясене,ама при мен и двете ми коли са на газ с вкарани маркучи във филтъра и нямам проблеми-Нивата ми е на 133000км.,а Жигулито 1600 е на 220000км.И двете ми коли са с компресия около 10 атм. и без осн.ремонт на моторите.Това не го пиша за да се хвалям,а за да обясня че явно човека наистина има сериозен пропуск в ЦБГ.

Коментар

И той няма да има проблеми, ако я настрои.

Коментар

Да-естествено,че първо трябва да се пробва с настройка по уредбата и тогава да се търсят по-големите проблеми.Но това с компресия 7.5-8 атм. хич не ми се харесва-най-малкото ще има нужда от реглаж на клапани,че май и други работи,които вече писах по горе...

Коментар

Всъщност клапаните са първото, с което трябва да се захване, трябва си една проверка. Ако са останали без хлабини, ясно е, че АГУ няма да има настройване. Както и карбураторът.

Коментар

Абе настройват го газовото уж, ама май не съвсем. Сега на газ е добре, само дето се получи това с налягането. За настройка на клапани ще мисля по-късно, че вече много станаха разходите.

Коментар

Първоначално публикуван от ninurta Преглед на мнение
                  За настройка на клапани ще мисля по-късно, че вече много станаха разходите.
                  Купи си един дебеломер и ги мини веднъж, това е по-важно и дава по-голям резултат

Коментар

Ясене, то хубаво ама аз даже незнам какво е дебеломер. Пък ми хрумна друга идея. Да си сменя двигателя. Виждам, че има тема, ама тя е да се сложи двигател за да стане общо взето бегачка, пък на мен не ми трябва такъв. Ако прецениш, пусни едн анова тема да обсъдим там въпроса, защото тука беше за маслоотделител и отдушник.

Коментар

Влиянието на дебелата тръба-отдушник на картера върху работата на мотора на Жигули за мене е пълна загадка. Имах такава кола, при около 200 хил. км взе да прекъсва. Приятел, Спец от тогавашния с-з Изток (за ремонт на Лади) измери компресията (беше 4 х 10), после извади тази тръба от кутията на въздушния филтър, наведе я надолу (почти не пушеше от нея) и моторът заработи като часовник. Понеже съм противник на доработките, разглобих каквото можах, изчистих и промих, сложих нов искро-гасител и върнах маркуча на мястото му - пълен провал... Извадих го от кутията и я карах още 84 хил. км без проблеми.
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                        Влиянието на дебелата тръба-отдушник на картера върху работата на мотора на Жигули за мене е пълна загадка. Имах такава кола, при около 200 хил. км взе да прекъсва. Приятел, Спец от тогавашния с-з Изток (за ремонт на Лади) измери компресията (беше 4 х 10), после извади тази тръба от кутията на въздушния филтър, наведе я надолу (почти не пушеше от нея) и моторът заработи като часовник. Понеже съм противник на доработките, разглобих каквото можах, изчистих и промих, сложих нов искро-гасител и върнах маркуча на мястото му - пълен провал... Извадих го от кутията и я карах още 84 хил. км без проблеми.
                        В крайна сметка цялото руско автомобилостроене е загадка.
                        Не искам да засегна никой-аз самия съм изминал над милион километра с руски машини и това ми е мнението.
                        Що се отнася до въпросния отдушник-масова практика беше да се разкара маркуча от въздушния филтър,да се запуши дупката на филтъра с коркова тапа и да се кара на татък.

Коментар

Първоначално публикуван от чичо хухавел Преглед на мнение
                          В крайна сметка цялото руско автомобилостроене е загадка.
                          Не искам да засегна никой-аз самия съм изминал над милион километра с руски машини и това ми е мнението.
                          Що се отнася до въпросния отдушник-масова практика беше да се разкара маркуча от въздушния филтър,да се запуши дупката на филтъра с коркова тапа и да се кара на татък.
                          Да...да си дойдем пак на приказката за картерни газове и работа на двигател на лада на газ,ако колата е износена.
                          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                            Да...да си дойдем пак на приказката за картерни газове и работа на двигател на лада на газ,ако колата е износена.
                            И каква е приказката ?
                            Моята си я карах както е - от картера в карбуратора газовете .
                            По едно време нещо взе да се зачудва и да ме дразни .
                            Измъкнах маркуча и оборотите се повишиха малко . Оставих я така .
                            Запуших отвора на филтъра с коркова тапа и сега карам така . Разлика няма . Със и без картерни газове в карбуратора все върви .
                            За това - който както му харесва така да я кара .
                            Иначе - проблемите не са от газовете . Има друго нещо - днес се убедих . Смених си маркучите за газта от тройника до карбуратора , настроих си притока на газ по слух ( моя слух ) и ........колата отново лети с малко газ . Ама не ми се занимава с маркуча от картера да го връщам . Нека си стои така .
                            Не знам защо толкова се плюе по руското . Това е куча марка - ако има ток и бензин върви и толкова .

Коментар

Понеже съм се наканил и аз да си купя лада нива, днес ходих да гледам една 1,7 карбуратор 99г.. Същото - коркова тапа във филтъра и маркуча някаде надолу, а на капачката ,кадето се долива малсло...малко като бозичка само че бяло...собственика вика...такъв му е модела
                              Изключително и рядко ПРОЗД :lol:

Коментар

Първоначално публикуван от kalinkazla Преглед на мнение
                                Понеже съм се наканил и аз да си купя лада нива, днес ходих да гледам една 1,7 карбуратор 99г.. Същото - коркова тапа във филтъра и маркуча някаде надолу, а на капачката ,кадето се долива малсло...малко като бозичка само че бяло...собственика вика...такъв му е модела
                                Не е такъв модела.Трябва да се уточни защо е изкаран маркуча и какъв пушек излиза от него.
                                Последно редактирано от токарев; 17-03-10, 01:13. Причина: грешка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X