Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самоделен лифт за Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: самоделен лифт за нива

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
    Прав си Бобчо,така е,но аз все още не съм направил щангата раздвижна-това ми предстои в близко бъдеще.
    А дифа избягал ли е ??Че ако си върви прилично колата, да слагам 5 сантови отзад, а отпред, да я вдигна с 5 санта ??
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
      А дифа избягал ли е ??Че ако си върви прилично колата, да слагам 5 сантови отзад, а отпред, да я вдигна с 5 санта ??
      Да-избягал е със 17мм.-мерил съм го на стенд и затова ти казвам с абсолютна точност.Най-добре се вижда това като караш зад Нивата.

Коментар

Да-избягал е със 17мм.-мерил съм го на стенд и затова ти казвам с абсолютна точност.Най-добре се вижда това като караш зад Нивата.
        Аха..То при 17мм, мисля, че не се усеща толкова, че е избягал..?
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Аха..То при 17мм, мисля, че не се усеща толкова, че е избягал..?
          Еми хваща го окото,ама трябва да го знаеш и да се загледаш.Иначе не е кой знае какво,но при висока скорост-/над 100км/ч/ и последващо рязко спиране се усеща нестабилно поведение на колата.Но аз свикнах с това и гледам да внимавам.Лошото е,че от малък ми "тежи крака" и по принцип карам почти винаги извън града с над 100км/ч.

Коментар

Еми хваща го окото,ама трябва да го знаеш и да се загледаш.Иначе не е кой знае какво,но при висока скорост-/над 100км/ч/ и последващо рязко спиране се усеща нестабилно поведение на колата.Но аз свикнах с това и гледам да внимавам.Лошото е,че от малък ми "тежи крака" и по принцип карам почти винаги извън града с над 100км/ч.
            Абе, сега ще сложа 3сантовите, пък после може и до 6сантови да опра Зависи, ако си намеря раздвижна щанга от Ладафорумът..
            Е аз толкова не я карам, ама едно 80-85-90 си я напъвам :Д
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Абе, сега ще сложа 3сантовите, пък после може и до 6сантови да опра Зависи, ако си намеря раздвижна щанга от Ладафорумът..
              Еми то това и е нормалната скорост на Нивата.

Коментар

Еми то това и е нормалната скорост на Нивата.
                Да, с 4 000 об/мин..
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ако е много солена цената на тази раздвижна щанга, защо не си я направиш сам?
                  Виж в магазин за руски камиони има едни много подходящи болтове с лява и дясна резба, мисля , че бяха от КАМАЗ, но не съм сигурен, цената им е около 4-5 лева.

Коментар

И от курмилна щанга на москвич също става.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                      И от курмилна щанга на москвич също става.
                      Моята е такава, от Москвич, но камионджийските ми се виждат по-масивни и здрави.

Коментар

Мерси за поясненията, ще видя какво мога да направя по въпроса
                        Honda Dominator 650
                        088ЧЧ93979-->Борис
                        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
                          Моята е такава, от Москвич, но камионджийските ми се виждат по-масивни и здрави.
                          Раздвижната щанга не е нужно да е масивна.Там натоварването е по оста.И щангата подсилена с винкел.На нивата на мой приятел пък съм слагал и от самара.

Коментар

Вчера след големите чукове и блага дума за майките на Руската инжинерна мисъл се сборихме с двете предни пружини от Волга(пробвахме се без рязане на витки - поне за мен е НЕВЪЗНОЖНО! След проба първо на една1 и накрай с 1.8 витка влязоха както си требе! Проверих си предница всичко здраво - разбит само паразитен хебел) и резултатът е вдигане с 4.5 см! Старите ми се виждат доста уморени и слаби но с тази лебедка отпред Нивата се наби напред! Сега стана супер! Смених задните амове с ЧЕСНО незнам какви но с по дълъг ХОД (7-8 см. от щатски Нивови - взех ги от колегата Rocco) и гумените подложки и на задните пружини...Снимки утре...днес от лов не остана време - беше тествана и разчеквана - държи се доста по добре!

Коментар

Видях че задната ми стабилизираша шанга е КРИВА - някой да има? Или идея за нова от къде да взема?

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
                                Вчера след големите чукове и блага дума за майките на Руската инжинерна мисъл се сборихме с двете предни пружини от Волга(пробвахме се без рязане на витки - поне за мен е НЕВЪЗНОЖНО! След проба първо на една1 и накрай с 1.8 витка влязоха както си требе! Проверих си предница всичко здраво - разбит само паразитен хебел) и резултатът е вдигане с 4.5 см! Старите ми се виждат доста уморени и слаби но с тази лебедка отпред Нивата се наби напред! Сега стана супер! Смених задните амове с ЧЕСНО незнам какви но с по дълъг ХОД (7-8 см. от щатски Нивови - взех ги от колегата Rocco) и гумените подложки и на задните пружини...Снимки утре...днес от лов не остана време - беше тествана и разчеквана - държи се доста по добре!
                                Ти добре я вдигна с 4.5, но не пукат ли каретата?И не се ли чупят, или сваля дифа с шайби ??
                                Honda Dominator 650
                                088ЧЧ93979-->Борис
                                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X