Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дразнещ проблем с Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дразнещ проблем с Нива

Първоначално публикуван от h1pn03ui4 Преглед на мнение
    Как коко оборота се развиват, завиват тия винтчета на изпарителя, че сега хич я няма
    Няма общо правило, прави се всеки път на слух или по показания от газ-анализатора.

Коментар

Колега,за тези работи си има компетентни хора,хора който са чели малко от малко за газвота инсталация на колата,започвам дасе замислям,че проблема си идва от теб.Много "бърникаш" по видимо прости детайли,но всишност доста сложни.Ходих даси права реглаж на газта-сервиза я закачи на компютър.Помисли си добре

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
        Колега,за тези работи си има компетентни хора,хора който са чели малко от малко за газвота инсталация на колата,започвам дасе замислям,че проблема си идва от теб.Много "бърникаш" по видимо прости детайли,но всишност доста сложни.Ходих даси права реглаж на газта-сервиза я закачи на компютър.Помисли си добре
        Че много барникам- ДА. Но аз взех да барникам след като взе да не държи ниски и да гасне. Иначе не пипам, тя си и вървеше добре. Май наистина ще трябва да ходя до някои газаджии. Самичак просто няма да направя нищо, а и както вече стана още повече "разтроих" Изпарителя

Коментар

Ти колко мембрани на изпарителя смени?

Коментар

Ако не искаш да сменяш изпарителя с нов, трябва да се обърнеш към човек, който се занимава с ремонт на изпарители за да стане работата. Поздравления за новите маркучи и почистената плочка. Ако желаеш да се справиш сам с проблема - трябва да свалиш изпарителя и да го надуеш със сгъстен въздух за да симулираш работата му. Лесно се хваща нередност, например ако вилката на мембраната на високото налягане задържа в леглото си. При разко форсиране тя прави също рязко движение и при връщането си може така да засяда, че да спре притока на газ. После естествено на газ няма да има палене, докато не се обърне на бензин. При обръщане на бензин - газовия клапан затваря и при падане на налягането във камерата на изпарителя - може би освобождава и вилката. Казвам може би, защото как може през форума да се даде точна диагноза. Но проблем ще е, ако го прави когато е нагрята повечко, както вероятно е в твоя случай. Така, че при теста с въздух изпарителя ще е хладен и може да покаже, че всичко е наред, а после като загрее да става пак аномалията. Майката си .... Ако се чувстваш изнервен прежалвай пари и си купи нов изпарител, по възможност препоръчана марка. Успех.

Коментар

Взе ми го от устата
              Чета и чета, и все до мембрани се връщам. Всичко води към тях за мен.
              И както казва колегата с затягането също ми се вижда възможно, но как да се провери това? Даже много възможно!!
              Малката мембрана е за празните обороти. Изпарител Волтран около 50-60лв.
              Последно редактирано от Гергин; 04-11-09, 20:32. Причина: редакция
              Пийте червено вино! Дава здраве.
              А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                ако следеше темата, щеше да знаеш, че не достига въздух, а не газ. Или поне обратното не обяснява проблемите.
                На против много въздух влиза.Нека да запуши входа на въздушния филтър с ръка и ще се вдигнат оборотите

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                  На против много въздух влиза.Нека да запуши входа на въздушния филтър с ръка и ще се вдигнат оборотите
                  Тук си прав. Това и направих вчера, когато запуших филтъра, оборотите се вдигнаха. Явно аз нещо не съм правил добре тия настройко по изпарителя. Работата беше следната. Баща ми се върна късно от работа и ме видя да бърникам по машинката и дойде на помощ. Аз бях само помощних подавах газ и следях за състоянието на оборотите и дали ще угасне след рязко форсиране на двигателя. Обясних му подробно всичко което разбрах от тук, кое винтче за какво е и какво прави... и се почнаха едни настройкииии. В последствие установихме че скобите около тройника са хлабави Затегнахме тия двете от които се разделят два маркуча към карба. Ефект няма. Скобите нови лъскави преди ден два ги взимах от магазина. Остана тая която идва от изпарителя и влиза в тройника. ОКАЗА СЕ ФАЛШИВА СКОБА Дори и след стягането, въздух си смучеше яко. Веднага друга стегна добре. Пак няма ефект. Баща ми сигурно 10 минути наглася тия винтчета и този тройник и ми вика пали сега. И стана чудото Брех пущината запали от раз ( тя си и беше топла ) форсирах здраво 5500 обр. Не гасне, държи 900 оборота на вкл. къси светлини. Пак гася и паля и така 2-3 пъти да видя какво сме направили. Всичко беше 6. 23:00 вече бях на калното трасенце около града и тествах машината как ще върви, дали ще е мудна или не. Доста добре се представи. Дори при рязко подаване на газ, тръгва като самолет и набира ( готини заигравки станаха ) Дано всичко сега е наред и няма повече аномалии. Ще се опитам да засека и разхода. В момента съм и словжил 20 литра Blue force gaz от Петрол. Ще видим колко ще изкара.
                  Изкам да благодаря на всички които се отзоваха и ме напътстваха със съвети. Много съм ви задължен, без хора като вас нямаше да се справя сам и то в домашни условия. Искрено благодаря и на Венелин ( bgbul ) С който проведохме няколко разговара по време на цялата операция. Успех на всички

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                  X