Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дразнещ проблем с Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дразнещ проблем с Нива

Първоначално публикуван от h1pn03ui4 Преглед на мнение
    Под газовите кранове имаш в предвид двете пумпалчета на изпарителя? Едното за оборотите а другото за сместа нали така, в моя случей май ще иска малко повечко смес да врътна а? Щото иначе държи добри обороти дори като се стопли само при подаването на газ пърпори.
    Щом такива въпроси задаваш, дай на някой да ти ги нагласи.

Делкото електронно ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Щом такива въпроси задаваш, дай на някой да ти ги нагласи.

Делкото електронно ли е?
      Не делкото не е електронно. Обикновено си е, всичко по нивата си е оригинално. Тук в Чирпан няма кой да ми нагласи тия кранчета тоест няма хора занимаващи с тези газови уредби, поддържането им и т.н Трябва да ходя чак до Стара Загора за 2 винтчета, за които мисля че и аз или баща ми ще ги понастроим. Но главно въпросът ми беше:
      Сега в моя случей трябва ли да увелича притока на смес от винтчето на изпарителя, за да изчезне това пърпорене от ауспуха и следователно лекото придърпване което остана?
      Само това А и палеца ще сменя.

Коментар

Абе центровка си изгубил, я си нагласи междина и аванс на делкото и пак ще говорим, не бутай газта и бензина.

Що не каза отначало, че возиш тая гадост! Бегом за електронно делко за Нива, комутатор и бобина от Самара!

Коментар

Първоначално публикуван от h1pn03ui4 Преглед на мнение
          Не делкото не е електронно. Обикновено си е, всичко по нивата си е оригинално. Тук в Чирпан няма кой да ми нагласи тия кранчета тоест няма хора занимаващи с тези газови уредби, поддържането им и т.н Трябва да ходя чак до Стара Загора за 2 винтчета, за които мисля че и аз или баща ми ще ги понастроим. Но главно въпросът ми беше:
          Сега в моя случей трябва ли да увелича притока на смес от винтчето на изпарителя, за да изчезне това пърпорене от ауспуха и следователно лекото придърпване което остана?
          Само това А и палеца ще сменя.
          На мен два пъти ми се случва да придърпва .
          Първия път - прочистване на карбуратора и всичко си дойде на мястото . Става като се продухат жигльорите с въздух в обратната посока . Баща ти ще се сети какво казвам .
          Втория път се оказа скъсан маркуч за газта след тройника - където се разклонява маркуча преди да влезне в карбуратора .
          И двете неща може да си ги направиш сам ( с баща ти )
          А в Чирпан все има ЕЛКОН . Той стига за да се направи профилактика на карбуратора. И е достатъчен за дълго време .....поне до пролетта .
          Но първо си провери маркучите за газ - обикновено скъсаното не се вижда . Просто се напипва - там маркуча се огъва лесно и е изтънял . Провери !

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Абе центровка си изгубил, я си нагласи междина и аванс на делкото и пак ще говорим, не бутай газта и бензина.

Що не каза отначало, че возиш тая гадост! Бегом за електронно делко за Нива, комутатор и бобина от Самара!
          Не съм карал с електронно делко ( Нива ) , но на моето ( с чукче ) не съм пипнал още нищо . А карам вече 16 000 км от които около 4000 само черен път ( ама много черен ).
          Та за смяна на делкото - не знам дали е удачно и нужно ?
          Просто си иска профилактика ......понякога !
          Последно редактирано от bgbul; 16-10-09, 19:46.

Коментар

При всички случаи ще спечелиш от монтажа на електронно делко,даже и в случая да не е от там проблема-забравяш за чукчета,реглажи и др. подобни манипулаций от средата на 50-те години.Щом си на газ след като го смениш взимаш един стробоскоп,стартираш мотора на 800об.мин откачаш временно вакуум маркуча на делкото за да не те лъже и нагласяш същото на 10-12 градуса аванс-/предварение/.След това регулираш притока на газ от двете врътки,съответно за първа и втора степен на карбуратора-първа настройваш при напълно завита втора врътка до достигане на стабилна работа на мотора.След това започваш да отпускаш втората врътка до достигане на желаната динамика на автомобила.Ако си настроил всичко добре по газовото и началния ъгъл на запалване трябва между вървене на газ и бензин да се усеща лека разлика,а не огромна както е при някои автомобили в полза на бензина.След това вече си сипвай по-високооктанов бензин 98 примерно-за да нямаш проблем с аванса.Между другото сега настъпва и зимния сезон и няма да е лошо да си провериш и свещите за да си сигурен в стартирането при ниските температури.Успех и знай,че Нивата и особено модела 2121-1600 въобще не е капризен автомобил и смея да твърдя,че е по-надежден от сегашния модел-21214-1.7i.
            Последно редактирано от Янко Желязков; 16-10-09, 21:59.

Коментар

Благодаря за отговорите колеги. До сега нямаше време за нивата, но ще я закарам някой да и направи добра центровка и ще продухаме жилгьорите и ще видим какво ще стане. Свещите са добри, скъсан газов маркуч за сега няма, поне аз не откривам, но при свободно време пак ще огледам. На бензин пущината сутринта пали преди да завъртя ключа, да не са и урки

Коментар

Здраейте колеги. Още вчера направихме центровка на нивата. Наистина я беше изгубила, баща ми даже се чудеше как е работила. Сега е 6. Проблема на бензин изчезна, на газ също, след като увеличихме оборотите, но днес направих една грешка зараедих от Чирпанския Лук Оил. Повече никога няма да заредя там газ ама никога повече. С тази газ сега не работи добре, не върви добре, а до вчера като си зареждах от моята си бензиностанциийка пушка, но днес като заредих от другаде и ... Вече ще зная да не зареждам от там. С това общо взето мисля че проблемът споделен от мен в темата е изчерпан. Всичко мисля че си дойде на мястото както и исках да стане. Дано няма повече проблеми, ако има ще пиша, знам че все някой ще удари едно рамо. Благодаря на всички отзовали се

Коментар

Не бързай да ругаеш газстанцията. В момента сигурно всички минават от лятна на зимна газ, нормално е със зимната да върви малко по-зле.

Капка масло капна ли в делкото или забрави? На две места?

Коментар

Ммм не, не съм капнал. Къде трябва да капна. Само кажи и утре е направено.

Коментар

Има отстрани на делкото една тръбичка с една сгъната ламаринка, която скрива отвора. Оттам се маже лагера, трябват няколко капки. Вътре пък има едно кече, което маже гърбиците. И там няколко капки, иначе ще губи центровка толкова, колкото си иска.

Коментар

Колега смени си делкото с електронно ,заради Газовото по бързо дават фира свещи кабели , на мен не веднъж ми се случваше пъпката на палчето в делкото да нагори и от там само проблеми
                        Лудак

Коментар

Айде, свещите как да е, някакъв контакт с газта имат, ама кабелите как ги набеди, че по-бързо се износват?

Иначе, за електронното делко - разправям им аз, ама не вЕрват...

Коментар

Здравйте колеги. Отново се появи проблем с нивата. Взе да се ебава доста често и незнам защо така се получава. Нещо и куца но знам какво е. Проблемите най често са свързани с това газово По-горе бях писал че заредих газ от друга газ станция и я набедих, че заради нея не върви хубаво. Е сега заредих пак от друга. На единия ден нивата работи добре, оставям я в гаража и на другия ден без обясни ми за мен причини пак се ебава. Нивата палеше на газ, вървеше, но махнем ли крака от газта гаснеше моментално. Отворих капака и какво да видя, един маркуч скъсан на две. Брех сега пък той за какво е. Баща ми вика изглежда ми като вакум, затова ли да гасне, и той се чудеше. Сменихме го с нов, но уви ПРОМЯНА НЯМА. Колкото и да въртяхме пумпалчето за оборотите, на празен ход нивата гасне моментално ако не и подаваш газ. Баща ми днес я кара вика ми като е студена по ги държи, но пак мн ниски, тва пумпалче колкото и да го въртя няма ефект и като загре крае. Върви набира си добре, не придърпва, не се усеша никакъв проблем, но махнеш ли крак от педала за газта угасва. Някакви предположения

Коментар

Абе я си запиши в профила откъде си, че и да си писал, все забравям.

Така както разказваш, отнякъде посмуква въздух.

Коментар

От къде може да смуче въздух до вчера със старата газ вървеше, а сега какво стана. От къде е възможно да смуче въздух?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X