Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дразнещ проблем с Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дразнещ проблем с Нива

Ситуацията е следната. Наскоро имаше профилактика на свещи кабели, капачки, кондензатори, регулиране на обороти абе всичко. Нивата работеше прилично като за руска машина. Но става вече от около една седмица забелязвам следното. Кога я паля на бензин, пали от ряз обаче една такава парапелка от ауспуха и една такава гадно се изфорсира. Добре тръгвам и по време на каране когато ускорявам предърпва доста. След това си минавам на газ, работи добре, държи обороти, двигателя пее. И после почва дразненето. Когато загрее и на газ започва да пърпори от ауспуха и когато искорявам също започва да предърпава и ускорението е отвратително, цялата се клати докато не стигне примерно до 2500-3000 оборота тогава става някак спокойна.
    Направих и лека сверка. В движение когато ускорявам и предърпва ( на газ ) минавам на бензин и в мига в който цъкна копчето започва да си ускорява и си работи добре, мина ли пак на газ след 1-2 мин. каране пак започва предърпването особенно по баирче. В града е отвратително и доста се засрамявам като ме гледат хората. Доста е изнервящо и реших отново да поърся помоща ви.
    Един въпрос:
    Възможно ли е това прекъсване на газ да е от бедна смес? Ако повъртя пумпалчето на изпарителя в посока "пускане" на повече гориво дали ще се оправи??? Неискам предварително да пипам преди да ме посъветвате нещо. Благодаря предварително

До: Дразнещ проблем с Нива

Изглежда да си сменил нещо по запалителната уредба, с ново и по-калпаво. При това положение, обогатяването на сместа явно прикрива проблема (при превключване), но не е там бедата.

Коментар

Да не е проблем в електромагнитния клапан за бензина поставен с газовата уредба да не би той да пуска по малко бензин или да сте му завъртяли лостчето за аварийно пускане и да не може да затвори напълно как така като цъкнеш копчето веднага почва да върви на бензин чак пък толкова бързо да качва помпата?
      Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
      Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

може да пуска едновременно газ и бензин и да я дави

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
          може да пуска едновременно газ и бензин и да я дави
          Същият проблем имах и аз-пускаше бензин и газ едновременно,реших си проблема като сложих ръчен кран за спиране-дотам беше с гадното придърпване.

Коментар

Здравейте колеги. И аз имах същия проблем, работеше на газ и на бензин едновременно и я давеше. Мисля че оправихме проблема след като почистихме датчика за бензина и за газта, едни такива кръгли, мисля че се водят клапани. И работеше добре, до преди седмица. Сега като е 60-70 градуса дори 80 няма проблем ама като направи 90 и малко и почва предрусването и пърпоренето, това само на газ.
            И да обясня това за бензина. Като карам на газ когато цъкна на бензин веднга минава на бензин незнам защо е така, но е така от както я имаме от газ на бензин много бързо става. Под гумата отпред където е изпарителя има едно пак като клапан и него почистихме, но има и едно като лостче и една нарисувана стрелка която сочи напред към фораовете, та то как трябва да е ????
            Сега е назад и като се премести напред съвпада със стрелката, стават на едно ниво. По запалителната уредба не съм сменял нищо освен дистрибуторната капачка, сложих си старата но тя си работи или пак да си сложа по новата ??? Какво ще ме посъветвате, дали от тази капачка е лошата работа на бензин при студен двигател. Моля дайте още мнения че да я оправя
            Благодаря предварително

Коментар

Първоначално публикуван от h1pn03ui4 Преглед на мнение
              Здравейте колеги. И аз имах същия проблем, работеше на газ и на бензин едновременно и я давеше. Мисля че оправихме проблема след като почистихме датчика за бензина и за газта, едни такива кръгли, мисля че се водят клапани. И работеше добре, до преди седмица. Сега като е 60-70 градуса дори 80 няма проблем ама като направи 90 и малко и почва предрусването и пърпоренето, това само на газ.
              И да обясня това за бензина. Като карам на газ когато цъкна на бензин веднга минава на бензин незнам защо е така, но е така от както я имаме от газ на бензин много бързо става. Под гумата отпред където е изпарителя има едно пак като клапан и него почистихме, но има и едно като лостче и една нарисувана стрелка която сочи напред към фораовете, та то как трябва да е ????
              Сега е назад и като се премести напред съвпада със стрелката, стават на едно ниво. По запалителната уредба не съм сменял нищо освен дистрибуторната капачка, сложих си старата но тя си работи или пак да си сложа по новата ??? Какво ще ме посъветвате, дали от тази капачка е лошата работа на бензин при студен двигател. Моля дайте още мнения че да я оправя
              Благодаря предварително
              въздушен филтър помниш ли кога си сменял?

Коментар

Въздушен филтър съм сменял преди 3000-4000 км грубо казано. Възможно ли е да е от въз. филтър това предърпаване на газ когато е топла машината? И пърпоренето когато я паля на бензин сутринта?

Коментар

Всякакви проблеми с газ са възможни, когато въздушният филтър не е хубав и нов. На бензин - по-малко, от всичко разказано изглежда, че имаш проблем в запалителната уредба.

Коментар

Първоначално публикуван от h1pn03ui4 Преглед на мнение
                    Въздушен филтър съм сменял преди 3000-4000 км грубо казано. Възможно ли е да е от въз. филтър това предърпаване на газ когато е топла машината? И пърпоренето когато я паля на бензин сутринта?
                    Колега зависи и какъв въсдушен филтър си сложил,мен лично ми набутаха менте,което след 1000км беше като старо перде.Препоръчвам ти смени си филтъра

Коментар

Благодаря ти Rocco и на теб Ясене Ще ви послушам и утре или още днес ще сменя въздушния филтър, не струва милиони и веднага ще пиша резултатите тук.

Коментар

той хубаво не струва милиони, но да знаеш че това от 1-2лв също не е филтър

Коментар

Здравейте колеги. Още вчера си закупих нов въздушен филтър уж хубав руски, незная до колко това е вярно. Цената на която го взех е 3.50 лв. Просто хората нямаха други в наличност, а мен ме чекаше от вътре дали той ще е проблема и го грабнах. След подмяната на въздушния филтър наистина има разлика и се усеща, да де по скоро не се усеща вече предърпването когато набира, придърпва само в ниски обороти когато започва да набира и си остана пърпоренето от аусоуха. Според мен ако изчене и това пърпорене още от ниските ще се форсира добре и няма да има и това леко придъпрване което си остана. Баща ми подозира палеца. Мисли да го замени със стария когато има свободно време. Вие на какво мнение сте? Дали е възможно от този палец да остана това придърпване. Аз също се съмнявам в него. Защо преди ... 2-3 седмици когато и правихме оглед и пак така пърпореше, баща ми почисти с финна шкурка този палец и имаше ефект. За кратко пърпоренето изчезна, но после пак взе да се проявява. Само той ме съмнва сега, уж е нов, но на пазара е пълно с ментаци, затова ще сложим стария за проверим как ще е с него.

Коментар

Палец се сменя за 40 секунди, само гледай да не го намокриш в тоя дъжд. Щом смяна на филтъра променя нещата, настрой си газовите кранове. Ако беше от София, щях да ти кажа да дойдеш да ти го направя - става и то за 40 секунди.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Палец се сменя за 40 секунди, само гледай да не го намокриш в тоя дъжд. Щом смяна на филтъра променя нещата, настрой си газовите кранове. Ако беше от София, щях да ти кажа да дойдеш да ти го направя - става и то за 40 секунди.
                              Под газовите кранове имаш в предвид двете пумпалчета на изпарителя? Едното за оборотите а другото за сместа нали така, в моя случей май ще иска малко повечко смес да врътна а? Щото иначе държи добри обороти дори като се стопли само при подаването на газ пърпори.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X