Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дразнещ проблем с Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дразнещ проблем с Нива

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    То това е големият плюс на газовите уредби. Тройникът трудно ще се запуши, но може би все пак има смисъл да сложиш такъв с два крана. Но това после, то е глезотия. Щом няма пружинки в комплекта, явно не са точен детайл в този изпарител и може да не ги мислиш.

Ти намали ли газта от тройника, както ти казах? И не каза, вакуумния маркуч има ли го или го няма.
    Колега днес цял ден вали и прехвъча сняг, а за момента нивата стои отвън, не ми се мокреше. Утре само да спре и ще направя това което ми каза. Ще намаля газта от изпарителя, ако има подобрение няма да барам тройника, но ако няма... него какво трябва да го направя, РАЗВИЯ ИЛИ ЗАВИЯ

Коментар

Такъв тройник не съм виждал. Ще го откачиш от маркучите и ще видиш в коя посока кое трябва да се върти, за да намали дупката.

Коментар

Ясно, това ме интерисуваше дали да намали или оголеми дупката. Утре ако не вали се захващам с нея пък каквото работа покаже. Ще пиша тук задължително.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Такъв тройник не съм виждал. Ще го откачиш от маркучите и ще видиш в коя посока кое трябва да се върти, за да намали дупката.
          Да. Ако е прекалено развито при тройника и изпарителя - празния ход пада или изчезва и двигателя гасне. Получава се нещо като "удавяне" или много пропан-бутан за празния ход, нарастналия обем на който влияе(намалява) обема въздух, който влиза в цилиндрите. Това е така, понеже изпарителя си я "съска" газта в смукателите, а въздуха няма кой да го прати принудително - него двигателя трябва да си го засмуче. При това положение се получава нарушен баланс на газ/въздух, който затруднява и дори прекратява горенето и двигателя или понижава критично обороти или си загава. Дори без да сменяш тройника, завий болта на ниското налягане на изпарителя с оборот и половина или два, ако причината е в гореобясненото, а не другаде - гасненето трябва да изчезне. Айде успех пак.

Коментар

Да не бъркам, поправете ме, но този троиник нали не регулира празния ход? Регулира основно динамичният режим на постъпване на газ в карбуратора. Тоест при отваряне и на втора клапа.
            Ако настъпи до 2000 об.мин или 2500 беше забравил съм кога отваря, какво се случва ??
            Бъзикането на този троиник не е добра идея според мен и връщането на настроиките ще отнеме време и гориво, защото доколкото знам се прави в "движение".

Това, че е добре и на сутринта не работи е много странно за мен. Отговорът е пред очите ти, но а де. Нещо дребно е

Във VW форумът има секция http://www.vwclub.bg/forum/viewforum...235c46dd1700ba
            питаи там мисля, че могат да ти помогнат.
            Много помогнах няма що
            Последно редактирано от Гергин; 03-11-09, 20:58. Причина: редакция
            Пийте червено вино! Дава здраве.
            А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Тройникът, всъщност, влияе на всички режими, но на празния ход - малко, а на работните - повече. На винта на изпарителя е обратното.

В случая има всички признаци на богата смес в работните режими и лаг при намаляване на дебита.

Регулацията на тройника може да се направи и на място, но е дълго за писане.

п.с. сега се сетих - абе младеж, я пробвай без въздушен филтър как ще е празния ход? Само пробвай, да не тръгнеш да караш така.
              п.с.2 Ейй, че се сетих - да не би да е оставен въздушния термостат на въздушния филтър? Той ТРЯБВА да се махне при монтиране на АГУ

Коментар

Брех че полезна информация, утре ще се опитам да направя всичко което ме посъветвахте. Ще махна и филтъра и ще пробвам как ще е като загрее. Ще пиша какво е станало

Коментар

Първоначално публикуван от h1pn03ui4 Преглед на мнение
                  Брех че полезна информация, утре ще се опитам да направя всичко което ме посъветвахте. Ще махна и филтъра и ще пробвам как ще е като загрее. Ще пиша какво е станало
                  без филтър хептен ще нямаш празен ход.газта е обратното на бензина.трябва по палко въздух.аз не слядя темата ама искам да те попитам когато автомобила е на място работи ли на обороти или като си в движение и изключиш от скоруст тогава гасне

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                    без филтър хептен ще нямаш празен ход.газта е обратното на бензина.трябва по палко въздух.аз не слядя темата ама искам да те попитам когато автомобила е на място работи ли на обороти или като си в движение и изключиш от скоруст тогава гасне
                    Когато загрее гасне и когато автомобила е на едно място и когато в движение. Когато е в движение и освободя от скорост гасне мигновенно, когато е на място държи екстремно ниски обороти и угасва, понякога дори угасва. Впечатление ми направи това че когато автомобила ( може би не достатъчно загрял ) подадор рязко газ, около 3000 оборота и пуснах газта, веднга след пускането на газта оборотите падат до 0 и колата угасва. След това палене на газ няма !!!

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                      аз не слядя темата ама
                      ако следеше темата, щеше да знаеш, че не достига въздух, а не газ. Или поне обратното не обяснява проблемите.

Коментар

Здравейте колеги. Нищо не стана с тази нива. До преди малко даже говорех по телефона с Венелин ( bgbul ) И той ме упътва помага сумати време, не става и не става. 60-70 градуса работна температура- добре, стане ли 85-90 пак угасва и не държи ниски. Угасне ли в режим на гас, палене няма. Какво да правя Свалих филтъра и пробвах без него ( беше позагряла ) Няма ефект. По едно време регулирах тез врътки, взе да държи обороти мога да кажа мн добри и без къси светлини и с тях ( това става днес следобед ) Обаче след като я изфорсирам и угасва веднга и колкото и да въртя неможе да държи ниски и гасне. Смених маркучите на газта, изобщо не ги биваше, купих си нови, изчистих с корселин добре плочката в карба, в която влизат 2 та маркуча и след това продухах с пистолета. Малките дупчици по тях, някои... бяха доста запушени. Всичко светна. Сложих новите маркучи и уплатних със селикон и реших да паля и пробвам. И пак така стане ли топла няма ниски и гасне. В опит да регулирам от изпарителя, повече влуших нещата. Не ли и подавам газ моментално гасне. ПОМОГНЕТЕ.

Коментар

усещам как някой ще пътува до София

Коментар

Как аз мога да си напрвя добра регулировка. Всяко винтче приблизително на колко оборота да го завия/ развия и това винтче от тройника. Винтчето от тройника сега е на половина. Това за водата не го барам. Остава винтчето което се намира в тънката част, отпред на изпарителя, което за сметта и другото за оборотите ( или пак обогатяване на сместта ) Кое на колко трябва да е развито развито. Нивата на бензин работи безупречно, не гасне след форсиране държи обороти всичко 6. На газ като загре... и угасне ли палене няма
                            Също да спомена МОЯ ИЗПАРИТЕЛ ДО СЕГА НЕ Е ИМАЛ ВАКУМ КОЙТО ДА ВЛИЗА В КОЛЕКТОРИТЕ. И без него до сега работеше добре, есвествено докато не се скапа и изпадна в това положение. Къде може да е проблема- няма ниски и гасне КОГАТО Е ЗАГРЕЕ !!!

Коментар

добре де, толкова ли няма газаджии в Чирпан?

Коментар

Не няма. Май ще трябва да ходя до Първомай или до Стара Загора. Как коко оборота се развиват, завиват тия винтчета на изпарителя, че сега хич я няма

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X