Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търси се здрава Нива.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търси се здрава Нива.

Честито и от мен. Само да те радва нивушка и нищо друго

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      превключването:

От газ на бензин: в движение, или с добре развъртян двигател (3000 об/мин) превключваш директно от газ на бензин.

От бензин на газ: превключваш от бензин към средно положение и чакаш да свърши бензина в карбуратора. Когато двигателят се опита да изгасне, превключваш от средно на газ. По-удобно е да го правиш в движение.

Маслото около гумата: по-вероятно е да е спирачна течност, ако е масло не излиза там.
      Значи от бензин на газ нямам никакъв проблем. Правя точно както ти казваш и става напълно безпогрешно.

За обратното обаче (от газ на бензин) не става никак, ама никак добре. Вдигам 3000 оборота и превключвам директно на бензин. Следват около три-четири доста силни придърпвания и колата аха-аха да загасне. След това задържа и всичко изглежда наред, но при потегляне пак се чувстват едно-две по-леки придърпвания. Имам чувството, че нещо не е наред.

Забравих да кажа, че освен основният трипозиционен ключ за превключване от газ на бензин имам и още един - червен на цвят. Когато го натисна (и съм на газ) като, че ли газта спира и колата почва да гасне. Когато съм на бензин той няма никакъв ефект. Може би именно този ключ трябва да "поиграе" при превключване от газ на бензин?

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
        ...
        За обратното обаче (от газ на бензин) не става никак, ама никак добре. Вдигам 3000 оборота и превключвам директно на бензин. Следват около три-четири доста силни придърпвания и колата аха-аха да загасне. След това задържа и всичко изглежда наред, но при потегляне пак се чувстват едно-две по-леки придърпвания. Имам чувството, че нещо не е наред.
        Това е нормално. При първото потегляне ускорителната помпа на карбуратора е празна, но след 4-5 движения на педала се напълва с бензин и по-натам трябва да работи нормално.

Червеният бутон е обогатител за газта, нещо като смукача на карбуратора. Използва се, ако трябва да запали колата на газ, а не ще. Натиска се съвсем кратко (не повече от 1/3 секунда) по време на въртене на стартера. Ако всичко е наред, ще пали и без него поне до -10 градуса.

Коментар

Това е нормално. При първото потегляне ускорителната помпа на карбуратора е празна, но след 4-5 движения на педала се напълва с бензин и по-натам трябва да работи нормално.

Червеният бутон е обогатител за газта, нещо като смукача на карбуратора. Използва се, ако трябва да запали колата на газ, а не ще. Натиска се съвсем кратко (не повече от 1/3 секунда) по време на въртене на стартера. Ако всичко е наред, ще пали и без него поне до -10 градуса.
          Супер, значи всичко си е наред. Работи си нормално по-нататък, да.

Като каза 4-5 движения на педала - има ли смисъл от "помпане" на педала на газта? Виждал съм хора с бензинови коли на паркинга да го правят рано сутрин.

Коментар

Гледайки заглавието на темата реших да вметна, че и аз се оглеждам за някоя НИВА, ама за предпочитане е да е със здраво купе, зашото другото ще си го оправя. Мисля да я ползвам за лов и риболов основно, за това по хубаво да не е много скъпа(до 3 хил лв.). За сега не бързам, че май ще ми се наложи да ходя за около 6 мес. в чужбина догодина и няма смисъл да стои само, но ако ми падне нещо изгодно, няма да му простя.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
              ...има ли смисъл от "помпане" на педала на газта?
              не съм убеден. Преди запалване има някакъв смисъл, доколкото действително впръсква малко бензин в колекторите. Правилното действие е прецизна работа със смукача. Или автоматичен такъв - голяма благина.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanwt Преглед на мнение
                Гледайки заглавието на темата реших да вметна, че и аз се оглеждам за някоя НИВА, ама за предпочитане е да е със здраво купе, зашото другото ще си го оправя. Мисля да я ползвам за лов и риболов основно, за това по хубаво да не е много скъпа(до 3 хил лв.). За сега не бързам, че май ще ми се наложи да ходя за около 6 мес. в чужбина догодина и няма смисъл да стои само, но ако ми падне нещо изгодно, няма да му простя.
                Не е редно да се изразявам толкова категорично и грубо, но отговорът ми е "абсурд"!

За близо два месеца огледах доста Лади на старо. Повярвай нямаше нито една в границите 5000 - 7000 лева, която да няма тръгнали ръжди по основните проблемни места (прагове, вежди, калници, покрай фаровете и под гумените уплътнения на прозорците). Дори три-четири годишни коли бяга започнали да гният сериозно. Изобщо антикорозионната защита не е силата на руснаците. Под всякаква критика е купето.

Затова беше и думата ми "абсурд". За 3000 лева здраво купе не виждам как ще намериш. Иначе старичка Нива за тези пари ще намериш лесно, но не се надявай въобще на "добър външен вид"...

Аз се отказах и купих за 5000 пребоядисвана, с прагове и вежди за смяна, но с що годе запазен двигател. Догодина почва голямото кърпене...

Коментар

не съм убеден. Преди запалване има някакъв смисъл, доколкото действително впръсква малко бензин в колекторите. Правилното действие е прецизна работа със смукача. Или автоматичен такъв - голяма благина.
                  Ако не се даде на контакт, няма смисъл да се помпи педала предварително. Бензиновият клапан ще е затворен...

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
                    Ако не се даде на контакт, няма смисъл да се помпи педала предварително. Бензиновият клапан ще е затворен...
                    Ускорителната помпа не зависи от клапана.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X