Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търси се здрава Нива.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търси се здрава Нива.

Темата е изчерпана от съдържание. Човека търси кола без забележки за малко пари. Ами то няма такава и едва ли някой ще подари. Дори и при новите има недостатъци и куп забележки за калпава сглобка. Тук във форума колега не можем да ти намерим кола отговаряща на условията. Предлагаме нашите. Така, че събирай пари и си купи нова и пак ще бъдеш разочарован. И това не се отнася само за Лада. Просто другите си траят.
    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

fireman160 - напълно си прав, темата се изчерпа. Действително подходих да купувам Лада изхождайки от положението при другите коли, а именно - търси се здраво купе и поизносен двигател. Тук явно това не е възможно, защото явно купето доста бързо ръждясва

Тази тема беше по-скоро търсене на съвет, а не "купувам", но вече не е така и определено е в грешния раздел. Предлагам темата да бъде заключена.

Коментар

Идея: вземаме Нивата на Пепи, аз вземам "тунинга", ти я вземаш не-тунингована

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Идея: вземаме Нивата на Пепи, аз вземам "тунинга", ти я вземаш не-тунингована
          То макар и да имам Нива - ако имах парите свободни ...... ПЕПИ щеше вече да е без НИва .........
          Стига спам ...... че вече съм с предупреждение ......
          Та - колегата наистина не е ориентиран какво иска .
          Има Ниви за 3-4 хиляди след 2000 г. Внос от Украйна и Словакия ...... участвали в някакво наводнение .....но..... , щом аз си взех по-старата и с 4 скорости .... смятай какви са тези . Та за това му писах , че годината не е решаваща .
          Май Ниваджиите си намерихме и тази тема да си спамим .
          Слабост ..... какво да се прави !

Коментар

Според мен на колегата му трябва по-скоро една Витара, за същите пари спокойно ще си намери без ръжди и с добър двигател, а щом я кара малко и подръжката ще му е по-евтина от на Нивата. Първоначално и аз се бях хвърлил на Нива точно поради причините, които бяха изброени горе, но сега не съжалявам даже се радвам че взех Витарата. До сега не бях карал кола в която само се налива гориво и се сменя масло, а другите неща са дреболии не ми тажат на бюджета .
            Просто помислете за цените на частите на Нивата-карета,шарнири,зъбни колела амове,диференциали,бензинови и водни помпи,стертер,алтернатор,спирачки и т.н . Всичко това при Нивата може да те остави на пътя във всеки един момент е да евтини са , но при японските коли те не се сменят при нормална експлоатация.
            Но все пак , ако искаш кола с характер, която винаги може да те изненада с нещо приятно или неприятно, то Нива е правилният избор.
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Стига бе имам нива от 10 години и никога не е качвала повече от 14-14,5 литра газ градско и това градско е в София, в центъра. Как така 20-25? Вярно че не е с кобри гуми , но все пак е с А/Т 205/70/15, които не са малки. Цитирам поста на nbaplayer от първата страница.
              Последно редактирано от sony bono; 05-11-09, 17:16.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                Стига бе имам нива от 10 години и никога не е качвала повече от 14-14,5 литра газ градско и това градско е в София, в центъра. Как така 20-25? Вярно че не е с кобри гуми , но все пак е с А/Т 205/70/15, които не са малки. Цитирам поста на nbaplayer от първата страница.
                Колега моята нива е с 215/75/15 Мишлен Синхрон и градско ми харчи около 15-16 на 100 само градско а сме малък град. Зимата в снега не съм я засичал цифрата сиг. няма да ми допадне много много

Коментар

Първоначално публикуван от h1pn03ui4 Преглед на мнение
                  Колега моята нива е с 215/75/15 Мишлен Синхрон и градско ми харчи около 15-16 на 100 само градско а сме малък град. Зимата в снега не съм я засичал цифрата сиг. няма да ми допадне много много
                  Това значи, че аз съм щастлив човек

Коментар

Темата съвсем се отнесе , удряите ключа

Коментар

Така и не ми стана ясно от каде го вадите тоя разход едно време имах нива 1.6 нова беше купувана със съвсем дребни подобрения по карбуратор запалване и други на извън градско каране даваше около 10 с нормална скорост градско около 12-13 след преправянето на изпускателната система и по точно ауспусите придоби много хубав резонансен звук след 5500 оборота и почти през цялото време се караше в диапазона 5000-7000 оборота и всички скорости се сменяха в този диапазон а 5-та се включваше рядко защото нивата достигаше по-висока максимална скорост на 4-та и при целия този тормоз и при неспазване на никакви скоростни ограничения повече от 15-16 не е давала и при това със заварена газ до пода как ги карате тея ниви незнам но ако градско ви харчат по 15-16 с нормално каране направо ги връщайте във вторични суровини.Един познат си купи нова инжекцион пълен на извън градско с нормално каране даваше около 9 все пак сме пътували заедно и е пълнил от пълно до пълно градско около 10-11 за дизеловата да не коментирам там 10 на 100 се постига с доста упоритост така,че вие си правете сметката.
                      Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                      Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                        Темата е изчерпана от съдържание. Човека търси кола без забележки за малко пари. Ами то няма такава и едва ли някой ще подари...
                        Така е. Маса народ влиза във форума и си мисли че, тук е Дядо Мраз!

Коментар

Евгени-За пръв път се изказа малко неподготвен-реалния разход на газ зимата при Нива действително се върти около 15-16л. и това е напълно нормално-нали се сещаш какво му е на изпарителя след студен старт и колко много "сурова" газ пуска докато се постопли.Даже на къси градски разстояния с поредица от студени стартове разходът може да стигне и 20 при много голям студ.А това за работата на 7000об.мин. на стандартен Нивов двигател е крайно голяма глупост.Този мотор работи ефективно до около 5500-5700об.мин.Оттам нагоре само му съкращаваш живота с десетки пъти.

Коментар

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
                            Евгени-За пръв път се изказа малко неподготвен-реалния разход на газ зимата при Нива действително се върти около 15-16л. и това е напълно нормално-нали се сещаш какво му е на изпарителя след студен старт и колко много "сурова" газ пуска докато се постопли.Даже на къси градски разстояния с поредица от студени стартове разходът може да стигне и 20 при много голям студ.А това за работата на 7000об.мин. на стандартен Нивов двигател е крайно голяма глупост.Този мотор работи ефективно до около 5500-5700об.мин.Оттам нагоре само му съкращаваш живота с десетки пъти.
                            Не не съм се изказвал неподготвен а за мен единственото мерило за разход е бензина (дизела) това колко харчи на газ не ме интересува и не е мерило защото сме си правили екперимент на една и съща кола и монтирахме няколко разични изпарителя втора употреба и имаше ралика от няколко литра в разхода и разлика и във вървенето така,че моето мнение се отнася само за ниви със стандартните карбуратори и това кой каква газова уредба има и как я е настоил е много важно но тъй като аз никога не съм имал кола на газ ще се въздаржа от коментари при газта една харчи 13 една 25 какво да ги коментираме. За двигателя си прав че обороти над 6000 са безмислени но тогава бях на 18 с чисто нова нива и в сервиза в който работех правехме по 5-основни ремонта на месец мислиш ли ,че ми е пукало много за тоя двигател важното беше да се лети и да се вдига много шум в интерс на истината освен гумички на клапаните за 120000км дуго не можах да стчупя и компресията от нова до края така и не се промени но мотора и трансмисията бяха третирани като нова с еквивалента на сегашния QMI SX 6000 не си спомням модела за 96г как се казваше може и това да и е помогнало.
                            Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                            Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Адекватно настроена газова уредба докарва разход с 15-20% над бензиновия в литри/100км. Това не зависи от модела и марката на колата и на изпарителя. Всичко, което е отгоре, е от некадърност и неизправности.

Кое е мерило или кое не - всичко, което на мен ми излиза от джоба е мерило, и още как.

Написаните от Евгени числа за разхода на Нива са съвсем нормални - минал съм доста на бензин и нещата са тези - извънградско 9, в София - 13, това с карбуратор. Сега на газ е 11 извънградско и около 16 в София, но тези 16 са всеки ден сутрин и вечер по 2 километра, термостатът така и не се отваря по цяла седмица.

Коментар

Днес купих Нивата на Добрин (наричайте я вече "Нивата на Филип" ).

Засега има няколко належащи козметични позакърпвания (жило и ключалка на багажник, "врътката" за реглаж на седалката до шофьора, липса на светлини на задна скорост (надявам се да е бушон или изгорели лампички)). Догодина като стане топло ще почне и кърпенето на ламарини (има за смяна прагове, предна лява вежда, кърпене на задна врата и тук таме дребни дефекти).

Инак днес подвижих към 40 километра из София и съм много доволен. Нещо не се справям добре с превключването от газ на бензин и обратно (задавям я и загасва), но това предполагам е до свикване...

Естествено по стара традиция от "законите на Мърфи" веднага се намери един кретен с Опел Зафира, който незнайно защо в една тесна уличка в Лозенец реши да даде на заден и ме удари леко. Няма щети, но имаше теглич и ми изкриви номера. После пича излезе, почеса се и каза:

- Ами то и моя е така!

Е дай като на теб ти е кофти да направиш кофти на всички. Бас държа, че нито каравана тегли, нито количка за картофи. Теглича е за да прави мръсно

Та и с "почукване" я сефтосахме - всичко си идва на мястото. Мерси на всички за препоръките, забележките и напътствията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X