Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търси се здрава Нива.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търси се здрава Нива.

Без самодейни тунинги, неизгнила, неблъскана. В района на 5 000 лева.
    Офертите - най-добре в темата, интересуващият се е нов член, сега ще получи права, и ще допише.

До: Търси се здрава Нива.

Здравейте,

Аз съм човекът, който се интересува. В общи линии съм напълно непретенциозен човек откъм нужда от екстри - не желая абсолютно никакви такива. Търся съвсем стандартно базово оборудване, без никакви тунинги (или напълно минимално количество такива). Това което ме интересува, както каза Стефан, е да няма ръжда или поне да не е тръгнала безвъзвратно. Смятам такава кола да я поддържам редовно като дългосрочна инвестиция.

Ладата смятам да я карам малко на кратки разстояния предимно градско и рядко качване на Витоша или отбиване до някоя вила край София по черен път, но не offroad, т.е. в 99.9% от времето няма да е извън нормалните (ако в България са такива) пътища. Е, друга лека кола би свършила чудесно тази работа (и всички ми го казват с основание), но аз все пак се спирам на евтин джип с "едно на ум", че в близко или далечно бъдеще ще бъде пенсиониран "на село".

Попринцип не бързам за никъде, а и не обичам да бързам. Освен, че "който брза брка" и "бързата кучка слепи ги ражда", в момента съм се впуснал в приключение за ремонт на 23 годишна Форд Фиеста, който може да е с разтеглив и дори неочакван край. Парите, които са определени като бюджет ги има налични и съм ги фиксирал, но в зависимост от успешността на кончината на ремонта на баба Фиеста може да дойдат и малко повече постъпления в него (божа работа с толкова стара кола). Естествено настрана съм заделил и още за стягане на двигателя и подмяната на консумативите на евентуалната нова покупка.

Затова тази тема е по-скоро микс между "дайте мнение" и "купувам". Бих искал да се посъветвам с всички вас (със сигурност много повече специалисти от любител шофьор като мен) на следните въпроси:

1. Изборът ми за кола според вас добър ли е (от приятели чувам крайно противоречиви мнения от типа "точно за теб" до "ти луд ли си")?
    2. Обявения бюджет разумен ли е за изискванията, които имам (надявам се, че не обиждам собствениците на Лада Нива с подценяване)? Обратно - някой може ли да ме зарадва с това, че съм го обявил висок?
    3. Алтернативни предложения за евтин автомобил с евтина поддръжка? Всякакви идеи и примери са добре дошли.

И така обмислянето и точенето на ножа продължава. Засега докато трошката е в бокса се движа с метрото - хвала, че най-накрая го пуснаха

Коментар

Ако иска, да погледне тази: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E8%E2%E0%F2%E0 - за 4 хилки е негова. Средно веднъж месечно я изкарвам на кратка обиколка из града да не се заседява - кара се много приятно, но минах на Рънъра за основна джипка и Нивата ми е в повече.
      Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Здравей badeff,

Нивата ти изглежда перфектно поддържана, за което те поздравявам. Първата ми реакция като прочетох 90г. беше много отрицателна, но когато видях снимките се очудих как въобще е възможно толкова стара кола да бъде в такова отлично състояние. Ако наистина това, което си описал е вярно, то наистина според мен си заслужава парите, които искаш.

За съжаление колата ти е от стария тип - багажника е по-високо. Това няма да ми е удобно, защото ми се налага редовно да товаря малко, но тежки и обемни предмети. Попринцип със сигурност търся от 1.7i моделите - другите не ме устройват от чисто ергономична гледна точка.

Коментар

Колега BADEFF в момента такава Нива с такава година-модел,състояние върви не повече от 2600-2800.Виждам,че си вложил доста средства в нея,но все пак това е рециклиран автомобил и това му личи от всякъде.Хубавото е,че който я вземе няма да има проблеми на снега с тези гуми.Много добър вариант за Нивата са-имаш повече от прилична проходимост извън пътя и същевременно добър комфорт на асфалта.
          Последно редактирано от Янко Желязков; 01-10-09, 09:53.

Коментар

Вчера видях една нива да се продава, изглеждаше стегната.
            Намира се срещу парк хотел Москва (от другата страна на кръстовището - по диагонал).
            Ето линк:
            http://maps.google.com/maps?f=d&sour...=UTF8&t=h&z=17

Ако имате път натам, може да я погледнете.

Коментар

Освен на Бадеф има и още няколко изложени в раздела за продажби, огледайте внимателно и по-назад във времето. Щом е човек, препоръчан от Стефан, ще дадем нужните консултации.

От чисто ергономична гледна точка последните 1.6, 1.7 карбураторни и 1.7 инжекторни са с едно и също купе с вертикални стопове. 1.7 моноинжекторна не си купувай, освен ако не отидеш да я вземеш с приготвена за монтаж газова уредба и голямата торба псувни.

За 4000-5000 лева може да се вземе съвсем адекватна Нива, а ако попаднеш на някой нагризан от кризата - и за малко по-малко. Аз, например, се озъртам да взема втора, че моята трудно си я вземам от жената.

Коментар

Благодаря Ясен,

Ще ми разясниш ли малко какъв е проблема при моноинжекциона?

Колкото до карбураторните - те не са ли спряни от производство доста отдавна или бъркам?

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                  Благодаря Ясен,

Ще ми разясниш ли малко какъв е проблема при моноинжекциона?

Колкото до карбураторните - те не са ли спряни от производство доста отдавна или бъркам?
                  Карбураторните са спряни, но не отдавна, а примерно 2004-5г. До последно се внасяха.

Моноинжекционните - никакви резервни части, литература и софтуер, напук на крайно ненадеждната хранителна уредба. Произвеждали са се кратко. Даже и като е в ред, реакцията на двигателя е отвратителна, бавна и не достатъчно предсказуема. Подмяната на това недоразумение с карбуратор е разпространена практика, както и поставянето на АГУ даже от заклети врагове на пропан-бутана. Просто за да става за каране.

Коментар

Тука при мен в квартала има едни момчета които се занимават основно с внос на ниви та вчера ми казаха че чакат партида ниви от Англия колите си били с ляв волан но с много високо качество на изработката и антикорозионната защита както и с някъкъв доста луксозен салон. Тия дни трябва да пристигнат и да видя за къкво става въпрос.
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Предложението е интересно - доколкото съм имал досег с такива коли знам, че винаги съотношението качество/цена е перфектно за сметка на удобство. Предполагам се кара кофти с десен волан, но пък предполагам, че се свиква (след две три засечки на съседна кола от ляво най-накрая си влизаш в лентата хаха)?

Ще бъда много благодарен ако хвърлиш едно око набързо и кажеш искана цена и мнение. Аз през това време ще обмисля дали да се престраша

Между другото доколкото знам смени на десен-ляв волан се правят на доста места, но никога не съм се интересувал от цените и качеството на такава услуга. Това обаче май си заслужава отделна тема.

Коментар

Колегата Sek 1 ти писа,че колите били с ляв волан-явно не си забелязал.Та това също е един плюс стига и останалите им работи като цяло да са добре-че като знам какви Ниви се внасят-някои от тях са направо ужас.Разбира се има и запазени екземпляри-Успех.

Коментар

и аз като бивш вече (за моя жалост) собственик на нива бих ти препоръчал да се огледаш за Тайга модел- някъде от западна Европа. най-малкото са ''правени в сряда" а не понеделник или петък ;-). това на майтап, но сглобката им е много ''по-контролирана'' + имаш си усилвател и на волана + по-добро антикорозионно покритие + по добър салон със оригинални рекаро седалки и волан хела. по мои наблюдения при експлоатация дават много по-малко проблеми от другите предназначени за източния пазар..... кво да се прави втора категория сме си били явно...;-). та предполагам тези от Англия ще са точно такива. отиди и разгледай. дори като вдигнеш капака и ти се набива на око по-''трезвата'' сглобка. единствения им сходен проблем са си спирачките. иначе са със класи над другите. лично аз съм имал Тайга и ''нормална" Нива и има доста разлика в удоволствието от шофирането. лошото е че са със ''високия'' багажник. но аз само споделям личния ми опит. а и още нещо оттам ще са гарантирано със нисък пробег поради това че нивата винаги е била 3-4 кола в семействата ;-) пък и кой би се самонаказал да върти по нормални магистрали там и не можеш да излезеш и на черен път без разрешение. разбрах че високия багажник ти е проблем, но според мен всичко останало би компенсирало при нататъшна експлоатация....
                          и още един + за теб- каза че си я приемаш за дълготрайна инвестиция та тази модификация държи цена дори и на ''запад''. успех и късмет разбира се (винаги си е нужен)
                          хм сетих се още нещо (в Англия много офроудъри карат между другото с ляв волан като според самите тях е много по-удобно да сменяш скоростите с дясна ръка (работил съм в ''оффроуд гараж'' там). та не е много странно че са с ''нормален'' волан оттам) но мисълта ми беше за ръждата- там не метат луга или там каквито и да са химикали щото си нямат и сняг което е още една предпоставка за добри ламарини ;-)
                          Последно редактирано от Tony33; 02-10-09, 12:46.
                          висете отпуснато

Коментар

И аз ги чакам тия ниви с голям интерес покрай тия приятелчета имах възможност да тествам почти всички варианти на нивата бензин дизел френска белгийска за сега май само английската версия не съм тествал. Волана и десен да е при нивата се обръща елементарно и ефтино така на око като смятам са има няма 200-300 лева разходи.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              И аз ги чакам тия ниви с голям интерес покрай тия приятелчета имах възможност да тествам почти всички варианти на нивата бензин дизел френска белгийска за сега май само английската версия не съм тествал. Волана и десен да е при нивата се обръща елементарно и ефтино така на око като смятам са има няма 200-300 лева разходи.
                              До колкот си спомням, Киро Видинския обръща дирекцията. Той ще знае най добре колко струва и как е.

ПП Добре дошъл на новия колега.
                              Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X