Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търси се здрава Нива.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търси се здрава Нива.

Добре дошъл на борда. Превключването газ-бензин ще ти го обясним нагледно и теоретично, а дотогава карай на газ. Макар че, с тази условна бутилчица ще видиш приключение.

Каквото не ти е ясно, продължавай да питаш.

п.с. номерът е държавен, държавата да си го изправя.

Коментар

Честито, добър избор

Коментар

еййй, а багажника взе ли го от Добрин или да ходя да го изнудвам? Че имам два, и двата ми идват малки...

Коментар

@Ясен: Багажника си е "бонус" към колата Още не съм го взел де, но ще го взема. Той обаче не е никак в добро състояние.

Какво имаш в предвид, че твоя багажник е "малък"? Не става за Нива или? Аз принципно моя няма да го ползвам повече от един път годишно (а и това е съмнително, защото имам бус).

Засега карам само на бензин. Вчера заредих догоре и сега броя километри за да отчета разход. Днес сутринта на студено запали с малко замисляне (да си кажем направо от третия път). Предполагам, че е настроена да се кара само на газ. Не знам какви са свещите и как е акумулатора. Тези неща ще разучавам в извън работните дни
          Последно редактирано от Filthy@JvruceR; 06-11-09, 07:48.

Коментар

Честито и от мен колега! С течение на времето ще свикнеш и с превключване на бензин и с подбиране на бързи - бавни и т.н. Излез в планината и ще видиш истинската същност на колата.
            Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Моя багажник е къс, захваща се само на 4 места и има напречни прегради отпред и отзад - досада. Този беше хубав, ако и ръждив.

Коментар

Браво и честито.
                Като каза, че ти загасва като превключваш да те питам колко положения имаш на ключа, газ и бензин или и още едно??
                Ако са ти останали пари бих почнал с маслата и филтрите да ти е мирна главата. А иначе има доста литература за Нива и щом си и учител, значи има мисъл
                Пийте червено вино! Дава здраве.
                А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Смених свещите и вече пали перфектно (днес в 6 часа сутринта я пробвах - запали преди да завъртя ключа "дето се вика").

Сега забелязах, че тече масло от задния диференциал близо до гумата. Предполагам, че е семеринг - ще я водя в сервиз да я види доктор.

@ggs - ключа за превключване на газ/бензин е с три положения. Предполагам така трябва да е, защото съм с карбуратор, а не инжекцион. Сега карам само на бензин, но скоро ще почна да се уча. Аз досега съм карал само дизелови автомобили и съм в напълно нови води...

Колкото до "мисълта" - в днешно време не е за хвалба тази професия. Всъщност съм асистент по информатика в ТУ.

@Ясен - ще се консултирам с баща ми относно нуждата (от негова страна) на този багажник. Ако реши, че не му трябва - ще ти го дам, но с уговорка (ако все пак някога ми потрябва...).

Коментар

превключването:

От газ на бензин: в движение, или с добре развъртян двигател (3000 об/мин) превключваш директно от газ на бензин.

От бензин на газ: превключваш от бензин към средно положение и чакаш да свърши бензина в карбуратора. Когато двигателят се опита да изгасне, превключваш от средно на газ. По-удобно е да го правиш в движение.

Маслото около гумата: по-вероятно е да е спирачна течност, ако е масло не излиза там.

Коментар

Виж си нивото на спирачна течност!!!! Опасно е.

Ясен е обяснил кратко и ясно.
                      Бих добавил, че в движение е в пъти по безопасно от гледна точка на задавяне на колата. Ако не изчакаш хубаво да изпразни карбуратора и тогава да превключиш на газ стават такива задавяния, че може да ти побелеят косите. Ако се случи аз поне пуша една цигара и паля без проблем. В противен случай може и един акумулатор да замине.
                      Последно редактирано от Гергин; 07-11-09, 20:55. Причина: редакция
                      Пийте червено вино! Дава здраве.
                      А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

А ето и как се пали задавена кола с АГУ. Оставя се ключа газ/бензин на средно положение (нито газ, нито бензин). Натиска се педала за газ докрай, задържа се така и се завърта стартера.

Коментар

Всичко по горе описано относно превключването от газ на бензин и обратно е точно така. Бих допълнил, че сме зимен сезон и е за предпочитане вечер или ако няма да се кара известно време автомобила, да се изгася двигателя на бензин. От опита, който имах с предишни карбураторни коли правех следното:
                          Непосредствено преди изгасяне на двигателя при гориво газ, изфорсирвах и веднага обръщах на бензин за да може да подкачи бензиновата помпа. На сутринта пали лесно, защото карбуратора е пълен.
                          Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                            Всичко по горе описано относно превключването от газ на бензин и обратно е точно така. Бих допълнил, че сме зимен сезон и е за предпочитане вечер или ако няма да се кара известно време автомобила, да се изгася двигателя на бензин. От опита, който имах с предишни карбураторни коли правех следното:
                            Непосредствено преди изгасяне на двигателя при гориво газ, изфорсирвах и веднага обръщах на бензин за да може да подкачи бензиновата помпа. На сутринта пали лесно, защото карбуратора е пълен.
                            Мои познати ме посъветваха да правя това винаги, т.е. винаги да паля на бензин, да превключвам на газ чак когато е загряла над 90C и да гася на бензин.

Колкото до теча - независимо какво е, няма да го чакам и ще бъде ремонтирано ASAP. Дори да не е спирачна течност, а масло - пак е опасно, защото омаслява накладката.

Казаха ми, че е възможно да е семеринг?

Иначе нивото на спирачната течност е добре (точно на чертичката за максимум)...

edit: Има две казанчета за спирачна течност всъщност. Предполагам, че едното е за съединителя.
                            Последно редактирано от Filthy@JvruceR; 08-11-09, 11:50.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                              edit: Има две казанчета за спирачна течност всъщност. Предполагам, че едното е за съединителя.
                              Правилно предполагаш.

Коментар

По принцип е така. При достигане работната температура на двигателя, да се обърне на газ. Аз никога не съм го правил. Нали за това слагаме газови уредби, за да ни е по-евтино, отделно екологията.
                                Паля зимата на бензин и веднага обръщам на газ. Лятото, паля и гася на газ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X