Обява

Свий
Няма добавени обяви.

светка едно жълто моторче (извинете за невежеството)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: светка едно жълто моторче (извинете за невежеството)

Софтуера е без пари. Кабела за връзка от еbay.com между 10$ и 15$, а може и по-евтино, въпрос на късмет. Инсталира се, свързва се със закупения кабел и всичко си пише с учудваща точност. Снабди се с кабел и ще ти дам линкове за софтуер и всичко, което имам.
    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Това ли е въпросния кабел: https://www.google.com/search?hl=en&...FsTFtAboyIH7Dw ?

Коментар

Няма как да го позная. На външен вид са си еднакви. Трябва да му се чете инструкцията.
        Кабела, който ти трябва е универсален и става за VАG - групата (Audi, VW, Seat, Škoda) - до 2002 година и не работи с CAN шина. Лично съм го използвал и на Фиат Пунто - 2000 год. Сигурен съм, че става и за други модели на Фиат. Чел съм, че става и за някои модели Mercedes-Benz и BMW със съответния софтуер. Става за всички модели Лада с контролер от наличните поддържани от програмата от линковете: http://2a2.ru/kwp_d.html и http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=132104
        Кабела от руския линк не знам какъв е, но сигурно върши работа. Ти търси за VАG - групата (Audi, VW, Seat, Škoda).
        Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Здравей, предполагам, че е нещо такова: http://www.eketshop.com/goods.php?id=6206
          Въпроса ми е има ли някой схема на въпросното чудо и възможно ли е направата му в домашни условия ?

Коментар

Първоначално публикуван от mi6el Преглед на мнение
            Здравей, предполагам, че е нещо такова: http://www.eketshop.com/goods.php?id=6206
            Въпроса ми е има ли някой схема на въпросното чудо и възможно ли е направата му в домашни условия ?
            Ако минаваш през Пловдив - обади се да видим. Синът ми има кабели за диагностика доста ( за доста марки) и може да стане и за теб.
            Довечера ще го питам какво да кажеш за да се разберете дали има или не.
            За направа в домашни условия - ами то си е електроника и софтуер...... едва ли ще е удачно домашно производство.
            Това според мен .

Коментар

Може да се направи но не си заслужава заради цената. Може би е най-евтиното. Има и българско производство с цена около 40 лв. но не мога да ти дам линк по обясними причини. Пиши в търсачката (VAG COM 409.1 KKL адаптер/ OBD 2 USB интерфейс) и ще излязат много резултати.Описание.doc

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                Ако минаваш през Пловдив - обади се да видим. Синът ми има кабели за диагностика доста ( за доста марки) и може да стане и за теб.
                Довечера ще го питам какво да кажеш за да се разберете дали има или не.
                За направа в домашни условия - ами то си е електроника и софтуер...... едва ли ще е удачно домашно производство.
                Това според мен .
                Здравей, за сега нямам планове за натам, но ако имам, непременно ще мина ако не друго поне да се запознаем !

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                Може да се направи но не си заслужава заради цената. Може би е най-евтиното. Има и българско производство с цена около 40 лв. но не мога да ти дам линк по обясними причини. Пиши в търсачката (VAG COM 409.1 KKL адаптер/ OBD 2 USB интерфейс) и ще излязат много резултати.[ATTACH]397115[/ATTACH]
                Намерих го, наистина цената му не ми се струва никак голяма при положение че и software-ра е безплатен...
                Дори и да се поръча от чужбина пак ще дойде на тази цена с всички други разходи.

Ще видя ако ми се отвоти догодина възможност ще го купя и ще пиша след това впечатления.

Все пак на всеки с инжекционна нива би било полезно това, като се има предвид, че въпросната жълта лампичка си свети за щяло и нещяло...
                Пък и е хубаво да знаеш какво става с колата без да налага да отваряш капака.

ПП: Случайно да имаш представа дали въпросния software се намира в английска версия ?
                Последно редактирано от mi6el; 21-12-11, 16:23.

Коментар

Днес ходих на диагностика . Нямам време сега за кабели и софтуеар , иначе догодина задължително ще си купя . Оказа се датчик разпределителен вал . Повредата бе следната : След разтартиране на компютарът палех от раз , при второ и следващо палене стартера върти трипъти повече докато запали . След третото , четвъто палене светва въпросния чек , малко оранжево моторче в началото на таблото .

Коментар

Софтуерите, които съм изпробвал от любопитство са всичките руски и на руски език. Има и разни други на английски но не дават такава подробна информация и компютъра се закача, когато иска. Един път работи, друг път пък не може да осъществи връзка и т.н..
                    При мен за добро, от както имам кабел един път ми е светвал чека за проблем със стъпковото моторче. Всичко, което съм качил тук е напълно достатъчно да пестите пари от диагностика по сервизите. И до догодина има време да понаучите руски. Ползвайте Google преводач.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X