Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви гуми,размер и цолаж макс стават на нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какви гуми,размер и цолаж макс стават на нива

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
    Хайде да разясниш на аутиторията след този "тунинг"с какъв бензин ще го караш това чудо!?
    С голямо октаново число.

Коментар

Приятел чета доста твои коментари и оставам с впечатлението,че ти освен да се заяждаш от друго не разбираш(това е мое мнение).Колегата токарев доста неща е написал от това което съм направил по двигателя,също така имам спортен вал,олекотих маховика до 3,4кг. но максималното е 3кг.бутала от Ауди В4 също така главата има разпробити нови по големи отвори за въздух.

Коментар

а извинявам се и я карам с бензин 95

Коментар

Колеги някой да каже как се държат стават ли за нещо гуми Ласа Компетус 4Х4 размер 195/80-15
          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
            Колеги някой да каже как се държат стават ли за нещо гуми Ласа Компетус 4Х4 размер 195/80-15
            Мога да ти кажа как са на къса Витара, съмнява ме на Нивата да е много различно. На сняг са много добри, на асфалт - поносимо, по-добре от типично калните и може би на нивото на средна ръка АТ. На камъни и храсталак - поносимо. На кал ... забрави. В смисъл, не, че закъсваш на момента, но въобще няма място за сравнение с по-агресивни гуми.
            Всичко казано до тук, се отнася за максимум 2 сезона. После, въпреки, че си имат грайфер, започват да се държат леко неадекватно на асфалт. Предполагам, че на трети сезон ще се одървят съвсем, но не смятам да ги тествам чак толкова
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от menajer1980 Преглед на мнение
              Приятел чета доста твои коментари и оставам с впечатлението,че ти освен да се заяждаш от друго не разбираш(това е мое мнение).Колегата токарев доста неща е написал от това което съм направил по двигателя,също така имам спортен вал,олекотих маховика до 3,4кг. но максималното е 3кг.бутала от Ауди В4 също така главата има разпробити нови по големи отвори за въздух.
              Eто резултат от сгъстен мотор и нискооктанов 100 бензин,от времето когато се заигравах с ладите,без добавка в горивото:
              url=http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2652/3014570145100035861298283008uPmNr09UsL6iWIggp9xx.JPG] [/url]
              url=http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2481/14769226344416310881298283024fN3bWnx3SCK9QYUpi3AE.JPG] [/url]
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                После, въпреки, че си имат грайфер, започват да се държат леко неадекватно на асфалт. Предполагам, че на трети сезон ще се одървят съвсем, но не смятам да ги тествам чак толкова
                То с всички гуми малко или много е така. И не е само до удървяне, може да са си меки, и пак на мокър/кело кален асфалт да се лъзгат.

...а и точно на LASSA-та не наблюдавам тоя ефект, вероятно защото имам 2 комплекта (LASSA-та + кобри), и не се карат постоянно, но пък за сметка на това вече са на доста над 2 години.

Според мен с LASSA-та няма да имаш особени грижи на средностатистическа софт разходка, стига калта да не е в повече, а ако пък е зимата на сняг - може да засрамиш доста колеги. За сериозна кал обаче не стават.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колеги днес сложих гуми Ласа Компетус 4Х4 размер 195/80-15 на волгова джанта.Много добре стоят на Нивата,излизат с 5см. на вън,общо 10см.Скоро ще има снимки. Спрямо стандартните гуми Вили10 175/80-16 са 2см по високи, с калкулатора на гуми излиза 0.7см. Първи впечатления много добре спира, по добра возия,на сняг отлично поведение.И един въпрос на колко адмосфери трябва са.

Коментар

Сподели и цената, хората ще им е интересно. За атмосферите - имам спомен, че в ръководството по експлоатация на нивата имаше, трябва да погледна в жабката.
                    Не повече от 1,9 - 2 атмосфери при студена гума на предните, задните може 1,8. Гумаджиите ще ги направят на 2,2 - това е много. Ако досега си карал нивата само с диагонални гуми ще ти се струва, че са спаднали - това е заради конструкцията на гумата, нормално е да се сплесква малко.
                    Александър

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                      Eто резултат от сгъстен мотор и нискооктанов 100 бензин,от времето когато се заигравах с ладите,без добавка в горивото:
                      url=http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2652/3014570145100035861298283008uPmNr09UsL6iWIggp9xx.JPG] [/url]
                      url=http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2481/14769226344416310881298283024fN3bWnx3SCK9QYUpi3AE.JPG] [/url]
                      Темата е за гуми.Ако си запознат много отвори такава тема и там да ни разясниш за ниско октанов 100 бензин.

Коментар

Темата е за гуми.Ако си запознат много отвори такава тема и там да ни разясниш за ниско октанов 100 бензин.
                        Що бе може това да е станало от гумите! Ние от къде да знаем Гума знаеш ли какво ще и скимне

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                          Сподели и цената, хората ще им е интересно. За атмосферите - имам спомен, че в ръководството по експлоатация на нивата имаше, трябва да погледна в жабката.
                          Не повече от 1,9 - 2 атмосфери при студена гума на предните, задните може 1,8. Гумаджиите ще ги направят на 2,2 - това е много. Ако досега си карал нивата само с диагонални гуми ще ти се струва, че са спаднали - това е заради конструкцията на гумата, нормално е да се сплесква малко.
                          Цената на гумите размер 195/80-50 е 170лв. в вносителя на Ласса.Аз ги взех 2ра употреба с дот 09 в отлично състояние на 95% 4бр. за 300лв.Спрямо руските гуми са в пъти по добри.За размер 175/80-16 предни 2.1 задни 1.9 дали е същото и при размер 195/80-15.

Коментар

... дали е същото и при размер 195/80-15.
                            Горе-долу е същото. Ама, това не са ракетни технологии. Сам трябва да прецениш това. Аз винаги преценявам "на око" - разбирай по това колко се е сплескала гумата, и какво е усещането за твърдост при движение и управление, особено отпред. 1-2 проби с по стотина километра пробег между тях обикновено са ми достатъчни за да донаместя налягането.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз така процедирам но на 6 манометара 6 различни стойности с разлика до 0.8 атмосфери.В крайна сметка с моя манометър ще ги гласа.

Коментар

И аз така процедирам но на 6 манометара 6 различни стойности с разлика до 0.8 атмосфери.В крайна сметка с моя манометър ще ги гласа.
                                Купи си електронен от Бриколаж или Практикер. Просто китайче (уж европейче ), но показва вярно и безгрижно. Сравнявамл съм го с още два. Разделителна способност - 0.05 бара. Не е и скъп - някакви 10-ина лева май беше.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X