Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На какво се дължи проходимоста на "Нивата"?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: На какво се дължи проходимоста на "Нивата"?

Има и един друг фактор това е цената на поддръжката като знаеш че каквото и да счупиш първо го има навсякъде след това е на смешно ниска цена риташ смело педала на газта до край и се кефиш на пълните възможности на джипа .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колеги,не се заяждам с никого да си кажа предварителна само ще споделя мои лични впечатления от карането на нива уаз и други коли.
      Нивата не е по проходима конструктивно от едн УАЗ или МВ Wolf.Това което се прави на един доработен автомобил- на Нива-та е направено в КБ.
      1.В България масово се кара с оригиналните руски гуми,които са с много добра шарка за плитка кал, рохкав сняг и черен път.
      2.Относително ниско тегло с добър тегловен баланс.
      3.Кара се на предела на възможностите.
      1983 година бях с Елховския полк на занятие в Русия на територията на днешна Украйна и тогава някои руски генерали идваха с Ниви вместо с Уаз ки.
      Там съм виждал Газ 66 така окопала се, че един 131 и едно МТЛБ я дърпаха и не та не.
      Тогава извикаха Т 64 и той я измъкна като тапа, а после и другите.
      В Русия 90 % от селата не знаят какво е това асвалт и тя е правена за тези пътища.
      За тежкото бездорожие си има Урал и .

Коментар

До: Re: На какво се дължи проходимоста на "Нивата"?

Първоначално публикуван от MITKOSNAIP Преглед на мнение
        Няма непреодолимо препядствие........има малка засилка
        има-има! Незабелязаното препятствие се превръща в непреодолимо... и посли си казваш, чешейки се по главата "Ех, защо не слезох да огледам първо... щях да си спестя 4 часа и парите за тракториста"...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от kraz Преглед на мнение
          много проходими тия Ниви бе

Ха на бас че и ферозата го може. Само едни новозакупени "макари и въжета" да и сложа, и може да пробваме.
          Това ми няпомня един филм с участието на заплес, лендровър, лебедка и дърво.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Ха на бас че и ферозата го може. Само едни новозакупени "макари и въжета" да и сложа, и може да пробваме.
            Това ми няпомня един филм с участието на заплес, лендровър, лебедка и дърво.
            Филма се казва "Боговете сигурно са полудели"
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Не ми се сърдете, ама да запитам за нивата и защо е толкова чуплива?
              А за проходимостта на нивата ловджиите със Самурайчетата и тези със Уазките редовно извлачват Ниваджийте. Не съм ловец, но те ловджийте поне така разправят. Затънала нива в сняг до сега няколко пъти съм бутал, откопавал, дърпал, абе мъка..., за кал не знам, може да са много добри, но пак според ловците най проходима е според тях УАЗ Текезесарка. Извинете ме, че не знам модела. Пиша това, което съм чул, не знам дали е достоверно.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                А за проходимостта на нивата ловджиите със Самурайчетата и тези със Уазките редовно извлачват Ниваджийте. Не съм ловец, но те ловджийте поне така разправят. Затънала нива в сняг до сега няколко пъти съм бутал, откопавал, дърпал, абе мъка..., за кал не знам, може да са много добри, но пак според ловците най проходима е според тях УАЗ Текезесарка. Извинете ме, че не знам модела. Пиша това, което съм чул, не знам дали е достоверно.
                Е,то в крайна сметка и от шофьора си зависи, и то много!

Коментар

Колега виж в хард разходки Всякакви модели джипки закъсват
                  П.П без лоши чувства

Коментар

Абе отдавна гледам заглавието на темата и все ми се иска да питам - а тя Нивата проходима ли е?
                    Нищо лично.
                    VITARA, SAMURAI
                    FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                    RENAULT ESPACE QUADRA
                    ...и едно сивикче за града...

Коментар

Първоначално публикуван от samuraj Преглед на мнение
                      Абе отдавна гледам заглавието на темата и все ми се иска да питам - а тя Нивата проходима ли е?
                      Нищо лично.
                      Като човек със 100 000+ км. със стандартна Нива (почти всички модели), не малка част от които по черно, ще ти кажа: ДА, ПРОХОДИМА Е. Има си много кусури, но върши работа.

По черните пътища обикновено пъртините в нашия район ги правят Нивите. Покарай малко и пак ще говорим.
                      Нищо лично.
                      Прикачени файлове
                      Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
                        Като човек със 100 000+ км. със стандартна Нива (почти всички модели), не малка част от които по черно, ще ти кажа: ДА, ПРОХОДИМА Е. Има си много кусури, но върши работа.

По черните пътища обикновено пъртините в нашия район ги правят Нивите. Покарай малко и пак ще говорим.
                        Нищо лично.
                        Естествено, че всеки автомобил, пък и каруца също може да закъса. Лошо няма, няма безгранични възможностти. В казармата сме вадили и окопали се Т55.
                        Колега, искренно те съжалявам за това, че си подложен на такива изпитания-100 000 км. в Нива. От профила ти прочетох, че живееш в Балчик. А там около морето може и да има сняг, но този от снимките даже до фаровете не стига. Имах по-рано фиат панда 4х4. Шпренгваха ми ресьорите, а над амортисьорите сложих текстолитови подложки 4 см. И според думите на моите съседи, които сега в този сняг идваха да бутат джипа гранд Чироки, който карам сега, пандата била по-добра в сняг. Много често съм карал при сняг от по-висок от нивото на фаровете. Засилвам се, избутвам 5-10 м. и връщам назад, преди да съм се окопал. Около 300м. съм изминавал за 2 часа по този начин и на пандата ми предната решетка беше счупена, а радиатора избутан навърте от снега и ел. вентилатора опрял в двг.
                        Извинете ме за отклонението от темата, ама тази година на 07.01. през селото мина трактор с вдигнато гребло, като тракториста казваше койот си плаща-на него ще рина. Дълбочината на снега беше около 1 м. Макар и с вдигнато гребло, трактора направи коловоз и отне част от снега. Вечерта, когато се прибрах от работа успях да мина по пътя и след около 1. час ринене с лопата пред къщи си направих място и паркирах джипа. Три дни, след, като бяха минавали виетнамките, с цистерни, които изкопуват млякото и аз да ходя на работа в четвъртък вечерта беше закъсала нивата на един горски стражар. Е издърпах го с доста боксуване, ринене и псуване, но най неприятното беше, че трябваше да ринем от страни на нивата в дълбокия сняг, за да извадим снега под нея. Ех ако имах лебедка имаше на 7-8м. бетонен стълб. Прибрах се мокър и премръзнал.
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Колега, искренно те съжалявам за това, че си подложен на такива изпитания-100 000 км. в Нива. От профила ти прочетох, че живееш в Балчик. А там около морето може и да има сняг, но този от снимките даже до фаровете не стига. .
                          А няма нищо, свиква се... С УАЗ 469 имам доста повече километри... В Нивата поне не навява толкова..

Нямах други снимки под ръка, но ако обърнеш внимание на третата, горе-долу си личи... Това е уплътнен сняг върху който можеш да подскачаш без да потънеш, а под него е необятната добруджанска кал... Всъщност, пробихме пряспата и продължихме. Ако се бяхме навряли в нивата до нас, щяхме да потънем до покрива.. На същото място на другият ден потъна ремарке с дърва и трактор с двойно не можа да го извади, дори разтоварено.
                          На рохкав сняг при замръзнала земя се държи още по-добре, стига да има инерция.

Идеята беше за проходимостта на Нивите. За лек автомобил спрямо другите машини в своя клас без допълнителни "модификации" е много проходима. Не говорим за "внедорожники" като УАЗ-а.
                          Е, задволанното устройство често е решаващия фактор.
                          Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Естествено, че всеки автомобил, пък и каруца също може да закъса. Лошо няма, няма безгранични възможностти. В казармата сме вадили и окопали се Т55.
                            Колега, искренно те съжалявам за това, че си подложен на такива изпитания-100 000 км. в Нива. От профила ти прочетох, че живееш в Балчик. А там около морето може и да има сняг, но този от снимките даже до фаровете не стига. Имах по-рано фиат панда 4х4. Шпренгваха ми ресьорите, а над амортисьорите сложих текстолитови подложки 4 см. И според думите на моите съседи, които сега в този сняг идваха да бутат джипа гранд Чироки, който карам сега, пандата била по-добра в сняг. Много често съм карал при сняг от по-висок от нивото на фаровете. Засилвам се, избутвам 5-10 м. и връщам назад, преди да съм се окопал. Около 300м. съм изминавал за 2 часа по този начин и на пандата ми предната решетка беше счупена, а радиатора избутан навърте от снега и ел. вентилатора опрял в двг.
                            Извинете ме за отклонението от темата, ама тази година на 07.01. през селото мина трактор с вдигнато гребло, като тракториста казваше койот си плаща-на него ще рина. Дълбочината на снега беше около 1 м. Макар и с вдигнато гребло, трактора направи коловоз и отне част от снега. Вечерта, когато се прибрах от работа успях да мина по пътя и след около 1. час ринене с лопата пред къщи си направих място и паркирах джипа. Три дни, след, като бяха минавали виетнамките, с цистерни, които изкопуват млякото и аз да ходя на работа в четвъртък вечерта беше закъсала нивата на един горски стражар. Е издърпах го с доста боксуване, ринене и псуване, но най неприятното беше, че трябваше да ринем от страни на нивата в дълбокия сняг, за да извадим снега под нея. Ех ако имах лебедка имаше на 7-8м. бетонен стълб. Прибрах се мокър и премръзнал.
                            Искрено ме развесели !

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
                              А няма нищо, свиква се... С УАЗ 469 имам доста повече километри... В Нивата поне не навява толкова..
                              ...............

Идеята беше за проходимостта на Нивите. За лек автомобил спрямо другите машини в своя клас без допълнителни "модификации" е много проходима. Не говорим за "внедорожники" като УАЗ-а.
                              Е, задволанното устройство често е решаващия фактор.
                              Абсолютно сте прав. В нивата е съчетана възможността за нормално придвижване по нормални пътища /само дето вътре така вие, съкаш се давят бесни кучета/ с нормална скорост, добър клиренс, съчетан с добра артикулация, за къса база прилична возия с наченки на конфорт, но мощността на двг. е много малка и и трябва поне заден блокаж на диф. т.к. редовно когато е забоксувала върти 1 колело от преден и 1 от заден мост.
                              Нивата има добри възможностти, но трябва да са в съчетание с водача, който да има опит извън пътя и да си знае възможносттите на автомобила си.

Коментар

Карам служебен УАЗ и собствена Нива. Разлика в проходимостта няма. При Нивата от значение е определена практика, тъй като е по-високо оборотна. В кал и дълбок сняг да се превключи на бавни и да се кара така до твърда настилка. Руснаците са написали цяло ръководство за шофиране на високопроходими автомобили. Чел съм някъде из нета. Ако го открия, ще пусна линк.
                                Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X