Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кога да ползваме бавни скорости

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Кога да ползваме бавни скорости

Когато я купувах моята консултанта от магазина ми обясни кой лост за какво е. Как се включват бавни, как се блокира раздатъчната кутия и така нататък. Същото го пише и в книжката. Между другото го попитах, кога да включвам бавни. И това ми обясни. Бързи, бавни, блокаж всичко зависи от съответните пътни условия и се учи от практиката. С вкл. блокаж не е желателно да се завива при сух терен. Един път може, не се счупва от веднъж. Може да се кара и само на бавни. Пак от консултанта чух, че преди време дошъл един от клиентите и му казал, че колата нещо не върви, била тромава. Знаел, че не е много бърза и пъргава ама чак пък толкоз. Оказало се, че когато я купувал е била включена на бавни, явно при качване в автовоза. И така шест месеца, докато и навърти 2500 км. до първи технически преглед. Автомобила със зор вдигал 70 и горял по 20 - 25 на 100 км. Отделно калявал нервите.
    Подкрепям горните отговори и разведрявам темата!
    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от nivapower Преглед на мнение
      При дифендъра които също е фул тайм как ли стоят нещата. Може ли да се кара на бавни без да си блокирал м/уосевия диф.
      Да,може.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Ако предавката ти е удобна и двигателят не е в екстремни обороти (ниски или високи) няма значение на бързи или бавни караш. Нито за износване, нито за загряване.

За ГАЗ, УАЗ и другите с парт-тайм раздатка, има значение - там бавните се включват само заедно с предния мост, което води до паразитни мощности и трябва да се избягва.
        ... ами ако машината е part time 4х4 и съм изключил предния мост от хъбовете ? ?
        Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили “Титаник”.

Коментар

Първоначално публикуван от boyan01 Преглед на мнение
          ... ами ако машината е part time 4х4 и съм изключил предния мост от хъбовете ? ?
          Този въпрос е обсъждан. Най-общо, такъв режим трябва да се избягва, освен когато е нужна ниска скорост по лесен терен.

Коментар

Този въпрос е обсъждан. Най-общо, такъв режим трябва да се избягва, освен когато е нужна ниска скорост по лесен терен.
            ... между другото доста продължително време се занимавах със строителство по вилата , поради което ми беше необходима точно " ниска скорост по лесен терен " и след като нищо не се е повредило по джипа при използването на този " режим " повече от година , не виждам защо трябва да го избягвам ...
            Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили “Титаник”.

Коментар

Първоначално публикуван от boyan01 Преглед на мнение
              ... между другото доста продължително време се занимавах със строителство по вилата , поради което ми беше необходима точно " ниска скорост по лесен терен " и след като нищо не се е повредило по джипа при използването на този " режим " повече от година , не виждам защо трябва да го избягвам ...
              Четеш ли, или първо пишеш? И на какъв джип?

Коментар

... доста писане се изписа по тази тема , може и да съм пропуснал да прочета нещо , sorry за което ... определено не мисля да нервя когото и да било , иначе " впрегнатата в строителство джипка " беше BERTONE FREECLIMBER BMW 2.4 td ...

Коментар

Ясно. За четене, имах предвид че цитираш нещо, не се съгласяваш и написваш досущ същото като свое мнение. Здраве да е.

Имай предвид все пак, че задният мост някой ден може и да не износи цялата тяга на първа ниска предавка.

Коментар

Ясно. За четене, имах предвид че цитираш нещо, не се съгласяваш и написваш досущ същото като свое мнение. Здраве да е.

Имай предвид все пак, че задният мост някой ден може и да не износи цялата тяга на първа ниска предавка.
                    ... нещо не мога да се съглася че нещо някъде съм отричал , а после писал като свое мнение , но щом така изглежда ...

Коментар

Освен при горепосочените случаи (тежки терени, дърпане на бус), аз използвам ниските предавки на Нивата когато е много хлъзгав пътя
                      и карам по завои. Защо ли? Защото на два пъти ми се е случвало да поднасям неприятно - веднъж на подбалканския и веднъж на Шипка, все поради лоши гуми + влизане в завоя на висока предавка. Предпочитам в такива случаи да работя по-плавно с газта, но да имам мощност в завоя.
                      Александър

Коментар

В Нива бавните могат да се ползват винаги, когато е удобно, без ограничения - пише го по-горе в темата. Като си имаш междуосев диференциал, животът се опростява.

Коментар

Точно така, което за мен е един голяяям ПЛЮС. Дори когато се налага да правя поредица от разни по-продължителни маневри - минавам на бавни. Правя го, защото ако съм на бързи ще стане всичко на съединител докато замирише, а на бавни не.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X