Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кога да ползваме бавни скорости

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кога да ползваме бавни скорости

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Фероза фултайм няма ли блокировка на междуосевия диф?

Иначе, като си само на задно, няма начин предния да забуксува, да. Но вероятността да забуксува задния е много, много по-голяма.
    Именно! При блокиран междуосев - проблеми няма. Лошо е ако се кара офроуд с неблокиран такъв -прехвърля въртящия момент винаги към боксуващия диф, а другия бездействува. Пишем едно и също, ама аз на китайски, а ти на ескимоски и се мъчим да превеждаме с френско-румънски речник.

Коментар

Ми.... някой направи ли си труда да хвърли едно око на линка, който поствах по-горе.... братушките са написали всичко... А с тях по опит с Нивите трудно ще се мерим....
      Не че съм голям фен. Служебно съм "женен" за проклетите рускини и гледам да бъда задоволен колкото се може по-качествено.
      Галя ги, бия ги, лъжа ги, сменям ги... Като собствена жена - като и знаеш кусурите, върши работа...
      Та, за бавните. Не се престаравайте. В повечето случи няма никаква нужда да се включват. Не помня за 20 години да съм включвал четвърта или пета бавна.... Имат голям + - ако спреш на баир и не ти работи ръчната, ръгаш първа или задна бавна, рускинята си седи на място и чака да я подгрееш... всъщност, като се замисля, най-често полззвам бавните именно заради туй - да не я търся по деретата..
      П.С. ето го пак въпросният линк: http://www.niva-faq.msk.ru/tehnika/o...d/privod.htm#3
      Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
        Ми.... някой направи ли си труда да хвърли едно око на линка, който поствах по-горе.... братушките са написали всичко... А с тях по опит с Нивите трудно ще се мерим....
        Не че съм голям фен. Служебно съм "женен" за проклетите рускини и гледам да бъда задоволен колкото се може по-качествено.
        Галя ги, бия ги, лъжа ги, сменям ги... Като собствена жена - като и знаеш кусурите, върши работа...
        Та, за бавните. Не се престаравайте. В повечето случи няма никаква нужда да се включват. Не помня за 20 години да съм включвал четвърта или пета бавна.... Имат голям + - ако спреш на баир и не ти работи ръчната, ръгаш първа или задна бавна, рускинята си седи на място и чака да я подгрееш... всъщност, като се замисля, най-често полззвам бавните именно заради туй - да не я търся по деретата..
        П.С. ето го пак въпросният линк: http://www.niva-faq.msk.ru/tehnika/o...d/privod.htm#3
        Щом служебно си женен за нея е ясно защо не включваш бавните

Коментар

Относно темата.Защо при движение вьрху асвалт,при включен блокаж на раздатката завиването е доста по трудно от нормалното.При полужение , че от прочетеното до тук разбирам ,че нивата не притежава блокажи освен на раздатката .Щом кото няма блокиран заден и преден диф защо се завива трудно при полужение , че едното колело изпреварва другото .Нали раздатката преразпледеля само вьртящият момент кьм двата диференциали и при боксуване вьрти само по едно колело от ос .

Коментар

Защото, в завой колелата на предния мост се въртят с ралична периферна скорост спрямо колелата на задния мост. При включен блокаж на раздатката - единия мост ще ,,спира" , а другия ще ,,бута". На практика - гумите на предния мост ще се плъзгат, а задните ще боксуват. Целия тоя товар го поема раздатката. Да не ти се случва да караш така с натоварена Нива или без значение какво 4х4.

Коментар

Ами да-практически и да има завой колкото и да въртиш волана и да имаш желание да завиеш това няма да стане,докато не бутнеш малкото лостче напред.

Коментар

защо се завива трудно при полужение , че едното колело изпреварва другото
                Защото и единият мост трябва да "изпреварва" другия, а при блокиран междуосов няма как това да стане.
                Циркулация на мощност-потърси,прочети,ако не ти е ясно.Има писано.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Прочетох цялата тема ..... много думи , много нещо ...
                  И пак да попитам - като си с включен блокаж ( на Нива ) и бавни - нали няма проблем да си караш на воля по баирите ( наклони ) и да си завиваш на воля ..? Не говоря за асфалт .
                  Аз като видя достатъчен баир ( а виждам всеки ден ) не се замислям , а си включвам бавните и блокажа и си джиткам с кеф .
                  До сега съм нямал проблеми със завиването ........ ама вие нещо ме плашите .. дайте да стане ясно , моля .

Коментар

На наклон, на който без блокаж единият мост ще буксува, не само че няма проблем, а и трябва да включиш блокаж. Да, може да се завива в такива случаи. Завиването с блокаж е вредно тогава, когато сцеплението е голямо.

Коментар

• До: Кога да ползваме бавни скорости

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      На наклон, на който без блокаж единият мост ще буксува, не само че няма проблем, а и трябва да включиш блокаж. Да, може да се завива в такива случаи. Завиването с блокаж е вредно тогава, когато сцеплението е голямо.
                      Аз от опит съм стигнал до този начин на шофиране по черните пътища .
                      Просто като прочетох темата и малко се притесних , но явно всичко си е наред .
                      Важното е като си свърши работата блокажа да се изключи .
                      Благодаря !

Коментар

Да точно за това става дума.

Коментар

ЮМЗ-то има блокаж на диферинциала /на големите колела/, когато го настъпиш няма никакво значение накъде ти са насочени малките... посоката е една ... напред!
                          Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Да сьгласен сьм , че когато има две еднакво бутащи или дьрпащи колела е тудно завиването но при Нивата не е така .Няма блокаж на деференциалите .

Коментар

Първоначално публикуван от cernia.1977 Преглед на мнение
                              Да сьгласен сьм , че когато има две еднакво бутащи или дьрпащи колела е тудно завиването но при Нивата не е така .Няма блокаж на деференциалите .
                              Стига бе Айде помисли пак.... Ако трябва започни от това що е то дифференциал, и колко на брой си има Нивата.....
                              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

По непроверени данни Нивата има два диференциала и една раздатка . Диференциалите нямат блокаж за сметка на раздатката .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X