До: Кога да ползваме бавни скорости
Подведох се по моята Нива и затова казах 4000,защото съм с четиристепенна к-я и съм свикнал извън града да виждам оборотомера на 4000 и повече оборота,т.е.100-110км/ч.
Подведох се по моята Нива и затова казах 4000,защото съм с четиристепенна к-я и съм свикнал извън града да виждам оборотомера на 4000 и повече оборота,т.е.100-110км/ч.

Просто съвет. Ясно е, че не може постоянно в описаните от мен режими. Но е препоръчително да бъдеш там, когато условията го позволяват. Е, не всеки му се ще, ама....то за това, малко Лади, особено Ниви са с читави мотори.
. Кара се 80% от времето по черно.
Не съм се изразил коректно.... други неща ми бяха в главата; в комбинация с повишените обороти води до по-голям тормоз на съединителя, но основното е, че при включване в движение има опасност да се поизронят зъбите на редуктора, всъщност братушките са го казали по-добре: "Внимание! Никогда не переключайте раздатку «на ходу» в присутствии пожилых людей, беременных женщин и малолетних детей. Возможны инфаркты, обмороки и детские неожиданности. Владельцы недоприводов могут впадать в оцепенение.
"
Коментар