Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой от вас да е регулирал клапани?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Някой от вас да е регулирал клапани?

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
    В смисъл? Ще се разбере откъде "изпуска" ли?

Когато буталото е в ГМТ клапаните са затворени.Ако има проблем с изпускателния,ще духа по генерацията.Ако е бутало,директно много силно ще духа през отдушника и щеката за масло.
    Всмукателния клапан го изключвам като вероятност,защото ако той е сдухан ще се пали горивото още във всмукателните колектори.

Коментар

А това, че духа и в момента през отдушника и щеката е догоре в масло не е ли същото. Може да ги накарам да го надуят все пак.
      Александър

Коментар

Чакай сега, като работи двигателят, щеката може да е всякак. Вдигнало ли се е нивото на маслото?

Коментар

Нивото на маслото мисля че си беше даже ниско сутринта. След "реглажа" на клапаните следобяд и последващото тракане, извадих щеката и тя беше догоре в масло. Избърсах я и нивото беше към минимума. От големия маркуч
          който отива към възд. филтър обаче духа постоянно, дори във възд. филтър се беше отложило масло с вода вероятно от парите. Не вярвам това да е нормално. Както и да е. Засега няма какво да го мисля. Следв. седмица ще видим какво е.
          Александър

Коментар

А това, че духа и в момента през отдушника и щеката е догоре в масло не е ли същото. Може да ги накарам да го надуят все пак.
            За накарването-накарай ги.Друг номер за откриване на бягаща компресия е да се пръсне масло в цилиндъра през отвора за свещта.Мери се преди и след пръскане на маслото.Ако няма разлика в показанията-проблем в газоразпределителен механизъм.
            Ако има пвишение-бутална група.
            Това,обаче едва ли е приложимо при компресия 0.
            Абе май ще се разглабя.

Коментар

На мен лично ми прилича на изкривен клапан. Вероятно клапаните и буталата на 1-ви и 4-ти цилиндър са се виждали по-отблизо - дано не съм прав!
              При всички случаи първо сваляй главата без каквито и да е експерименти! Ако я припалиш още няколко пъти вероятносттада имаш в личната си колекция като тези снимки е доста голяма.

Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Е това си е класика в жара...

Коментар

Май и аз ще пускам такива снимки скоро на 4-ти цил.
                  Александър

Коментар

Май и аз ще пускам такива снимки скоро на 4-ти цил.
                    Ето ги и моите снимки само че това е на УАЗ и така си се прибрах от гората с 2 кубика дърва .
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от Ясен; 03-05-10, 21:51. Причина: Още едно 4 вместо ч...
                    [SIGPIC][/SIGPIC][B]Bore[/B]

Коментар

Първоначално публикуван от b.bore@mail.bg Преглед на мнение
                      Ето ги и моите снимки само че това е на УАЗ и така си се прибрах от гората с 2 кубика дърва .
                      Това е ГАЗ 69 колега. Баща ми така със счупено бутало я кара ГАЗката един месец.
                      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Понеже единият ми клапан е счупен, смяната само на един дали е удачна, или е необходимо да се сменят всичките. При буталата е ясно, че масата трябва да е еднаква, но при клапаните, които не са обвързани директно с движението на разпр. вал, дали е необходимо да са напълно еднакви и какви биха били допуските при разлика в масата.
                        Прикачени файлове
                        Александър

Коментар

Понеже единият ми клапан е счупен, смяната само на един дали е удачна, или е необходимо да се сменят всичките. При буталата е ясно, че масата трябва да е еднаква, но при клапаните, които не са обвързани директно с движението на разпр. вал, дали е необходимо да са напълно еднакви и какви биха били допуските при разлика в масата.
                          Аз не бих се притеснявал.
                          Особено, ако нямат видимо износване.

Коментар

По принцип няма никакъв проблем да смениш само един клапан . Разглоби все пак и останалите и огледай внимателно изпускателните клапани за пукнатини в областта , където се е разрушил този от снимката . Ако забележиш пукнатини , макар и минимални - сменяй 4-те изпускателни клапана , при всмукателните такива проблеми с пукнатини няма - тях ги огледай за набити метални частици от разрушения клапан . Ако няма пукнатини или повреди по останалите , сменяш само разрушения , претриваш малко с шлайфпаста и сглобяваш .
                            Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили “Титаник”.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X