Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой от вас да е регулирал клапани?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Някой от вас да е регулирал клапани?

...та да регулира и моите?

Убеден съм, че хлабините не са в ред, но не съм правил такава процедура досега.

До: Някой от вас да е регулирал клапани?

На каква машина?
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      ...та да регулира и моите?

Убеден съм, че хлабините не са в ред, но не съм правил такава процедура досега.
      Надявам се с това да съм ти помогнал, за да си ги регулираш сам:
      http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...vigatelya.html
      Радослав Йончев

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
        На каква машина?
        Нива 21217 - двигателят е 2121, 1.6л

Първоначално публикуван от Avcho Преглед на мнение
        Надявам се с това да съм ти помогнал, за да си ги регулираш сам:
        http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...vigatelya.html
        Мерси, имам други няколко подобни процедури, но въпросът е да стане от първия път, че не ми се мръзне, а процедурата си иска опит. Регулирал съм клапани с пулове (Самара) и ми е пределно ясно какво стана първия път. Но беше топло.

Коментар

Питах. Щом чуха за пуловетеи се отказаханемали инструментиТолкова ли са сложни тези системи?
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Не беее, Нивата няма пулове. Инструментите (поне теоретично) са луфтомер, ключ 13, 17 и каквото там трябва за да се смъкне капака на главата.

Казах, че съм го правил на двигател с пулове, но там е съвсем различно.

Коментар

Но беше топло.
              Изчакай да загрее времето малко. Това си е игра, и си трябва време. Ако не е станала като кафемелачка, не я закачай сега. На мойта ми ги регулираха, но се наложе ище малко да си ги дозатегна. Не е сложна операция, но ако ги пренатегнеш, ще стане беля.
              Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Не беее, Нивата няма пулове. Инструментите (поне теоретично) са луфтомер, ключ 13, 17 и каквото там трябва за да се смъкне капака на главата.

Казах, че съм го правил на двигател с пулове, но там е съвсем различно.
                Колега много важно при реглажа на клапаните на всички лади с кобилици е някой който разбира да ти провери вала и кобилиците.Много често по тях се получават канали в посока на въртене на вала и ако ги има никой не може да ти ги регулира правилно тъй като вярната хлабина никога няма да е вярна. Така че провери първо това и после действай лесно е бързо ще те науча да го правиш за съжаление тази година изхвърлих 3 нови вала с корпуси и незнам колко кобилици все нови несе и сетих да ги предложа на някой тук мислех че вече са нанужни.
                Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Лошото в цялата работа е, че май изпускателните са с недостатъчна хлабина, а не с излишно голяма. Тъй че, трябва да се действа.

evgeniml:
                  жалко, това са си напълно актуални резервни части.

Коментар

Лошото в цялата работа е, че май изпускателните са с недостатъчна хлабина, а не с излишно голяма. Тъй че, трябва да се действа.

evgeniml:
                    жалко, това са си напълно актуални резервни части.
                    В следствие работата на двигателя хлабината се увеличава от какво са станали с по малка или има чужда намеса скоро?

Sofrace Offroad Team

Коментар

Ясене я се вземи в ръце и си оправи клапаните няма нищо сложно , това с пуловете е друга бира .Тези ще ги оправиш за 20 мин.
                      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                        В следствие работата на двигателя хлабината се увеличава от какво са станали с по малка или има чужда намеса скоро?
                        Не винаги хлабината расте.

Клапанът обикновено се износва едновременно откъм тарелката и откъм челото. Добре работещият двигател износва двете почти еднакво, челото мъничко повече - това е нарочно, за да му е по-трудно да се затегне.

При мен, метанът и излишно качественото масло май са си казали думата - тарелката е много по-износена от челото и хлабините ги няма. Газаджиите, които ми правиха центровката на запалването, също са за бой.

Коментар

Да прав си не винаги хлабината расте даже на двигателите на които материалите са сметнати правилно и след дълга експлоатация не се променя. Но ладата не е от тези или по точно има лади на които и на 300000км вала е перфектен и други на които вала на 30000км е за смяна сигурно зависи кой колко водка е изпил. Въпреки това ладовия двигател е доста качествено направен сравнен дори и с доста по нови производства от реномирани марки любими на нашите сънародници. А за хлабината ладата износва повече леглата на клапаните по малко клапаните от към челото и най- вече кобилиците но не ми се е случвало да намалее хлабината да не се бъракаш нещо? Заради алуминиевата глава ладата много лъже в работата при различните температури на въздуха нищо че си е на 90 градуса. И все пак ако се налага реглаж капака на клапаните долу хлабиномер 0.15 и 0.20 мисля че бяха някой да припомни само реда и газ към края на седмицата го дават 6-7 градуса.

Sofrace Offroad Team

Коментар

Ясно, ще се ръчка. Редът е очевиден - срещу всмукателните тръби са всмукателни клапани и те са 0.15, другите са изпускателни и 0.20.

Тия 6-7 градуса ще им вярвам като ги видя на термомеНтъра.

Коментар

На Ладите не беше ли 0,15 хлабината на всички клапани
                              ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                              Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X